Fotó: Alex Nicodim

Kitiltanák Romániában a magyargyűlölő szurkolókat is a stadionokból - törvény készülhet erről

A román sportminiszter, Novák Eduárd szeretné, ha a rasszista megnyilvánulások sokkal szigorúbban lennének szabályozva.
Póczik Dávid 2023. április 7., péntek 17:30
Fotó: Alex Nicodim
A román sportminiszter, Novák Eduárd szeretné, ha a rasszista megnyilvánulások sokkal szigorúbban lennének szabályozva.
Szerző: Póczik Dávid 2023. április 7., péntek 17:30

A román sportminiszter, Novák Eduárd szankciókat vezetne be a rasszista futballhuligánok ellen. Novák csütörtökön kijelentette, hogy szeretné, ha hamarosan egy olyan törvényt fogadnának el, mely kimondja, hogy a rasszista vagy idegengyűlölő skandálásokért kitiltják az érintett szurkolókat a stadionokból - írja a digi24.ro.

- Törvényt kell hozni, valamint nekünk és a szövetségnek is sokkal határozottabbnak kell lennünk. Azt szeretném, ha a közeljövőben ezek a dolgok sokkal szigorúbban lennének szabályozva. Elsősorban a labdarúgást érinti a diszkriminatív viselkedés, gondoljunk bele, hogy a román futballszurkolók még Andorrában is egymással verekedtek. A lényeg az, hogy eddig mindent a szőnyeg alá söpörtünk, és csendben voltunk. Annak örültem, amikor a játékvezető lefújta Sepsi - Craiova mérkőzést, az volt a helyes lépés. Szerintem Răzvan Burleanu (a Román labdarúgó-szövetség elnöke) is ugyanezt szeretné... Mert ezek az akciók nem közvetítenek jó üzenetet, és ezekkel foglalkozni kell. A közeljövőben, idén, vagy két év múlva, szabályozni kell a rasszista skandálásokat - mondta Novák.

Mint ismert, még január 29-én a bíró előbb a 26. percben félbeszakította, majd végleg lefújta a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova labdarúgó-mérkőzést a román bajnokság élvonalában, miután a vendégegyüttes szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak. Az érthetetlen módon újrajátszott meccsen végül a Sepsi OSK könnyedén, 4-0-ra kiütötte az FCU Craiovát, amelynek helyzete sem volt Székelyföldön.

Olvastad már?
A Dunaszerdahely a történelmi bajnoki cím küszöbén: "“Hogy a Slovan lett-e gyengébb, vagy mi fejlődtünk fel hozzájuk..."
Jan van Daele sportigazgató szerint az évek óta tartó munka, a megfelelő edző és a csapategység is kellett ahhoz, hogy a DAC a Slovan-uralom megdöntésének közelébe érkezhetett Szlovákiában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Újpest
Csoboth Kevin
A spanyol Celta Vigo ügyeiben jártas újságíró, Claudiura González információi szerint az élvonalbeli gárda jó úton jár az újpesti Csoboth Kevin szerződtetése felé. 
Tovább az összes átigazoláshoz