Fotók: dac1904.sk

A Dunaszerdahely a történelmi bajnoki cím küszöbén: "“Hogy a Slovan lett-e gyengébb, vagy mi fejlődtünk fel hozzájuk..."

Jan van Daele sportigazgató szerint az évek óta tartó munka, a megfelelő edző és a csapategység is kellett ahhoz, hogy a DAC a Slovan-uralom megdöntésének közelébe érkezhetett Szlovákiában.
Csakfoci.hu 2023. április 7., péntek 12:45
Fotók: dac1904.sk
Jan van Daele sportigazgató szerint az évek óta tartó munka, a megfelelő edző és a csapategység is kellett ahhoz, hogy a DAC a Slovan-uralom megdöntésének közelébe érkezhetett Szlovákiában.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. április 7., péntek 12:45

Mint ismeretes, a dunaszerdahelyi DAC nagyszerű tavaszt produkál a szlovák élvonalbeli bajnokságban, az alapszakasz végén megelőzte a címvédő és évek óta egyeduralkodó Slovan Bratislavát, sőt, a rájátszásban tovább növelte az előnyét a pozsonyi rivális előtt, a hétvégi, fővárosi csúcsrangadó előtt hatpontos fórral vezeti a Fortuna Liga tabelláját a DAC.

De bármi lesz is az eredmény, a DAC belga sportigazgatója, Jan Van Daele szerint még messze van a vége, már csak azért is, mert utána is játszanak még a csapatok hat találkozót a playoffban.

(Fotók: dac1904.sk)

- Az év legfontosabb mérkőzése következik, a Slovan elleni idegenbeli rangadó olyan lesz mindkét csapat számára, mint egy döntő.

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a pozsonyi rangadó után még lesz hat mérkőzés, amik pontosan ugyanolyan fontosak lesznek.

Kellő alázattal és győzni akarással fogunk pályára lépni, és mindenki tisztában van vele, hogy bármi lesz is az eredmény, az még semmit nem fog eldönteni. Pont valamelyik nap mutatta nekem egy ismerősöm a fogadóirodák oddszait, ezek alapján hiába vezetünk hat ponttal, még mindig a Slovant tartják a legesélyesebbnek. Nem is baj, legyen csak rajtuk a nyomás - mondta nevetve van Daele a molcsapat.hu-nak.

A jogász végzettségű sportigazgató hét éve dolgozik Dunaszerdahelyen, és most valóban úgy álltak össze a dolgok a csapatnál, ahogy mindig is szerették volna, de ehhez hosszú idő munkája kellett.

- A konzisztens építkezés arról szól, hogy az ember próbál minden területen fejlődni, keresni az előrelépés lehetőségét, és ezekhez az út sokszor kudarcokon át vezet. Úgy gondolom, a szisztematikus, szilárd elvek mentén történő építkezés mindig meghozza az eredményét, és most úgy látom, nemcsak jó úton haladunk, de jól is állunk rajta.

Hogy a Slovan lett-e gyengébb, vagy mi fejlődtünk fel hozzájuk, azt majd az újságírók eldöntik...Tény, hogy idén kevesebb pontja van a pozsonyi riválisnak, mint az utóbbi években, de mi nem a Slovanra koncentrálunk, hanem saját magunkra. Számunkra az állandó fejlődés a legfontosabb, bármilyen érmet is ér ez a szezon végén

- tette hozzá.

A belga szerint a sikeres idényben nagy szerepe van a vezetőedzőnek, Adrian Gulának is. Neki is köszönhető, hogy a DAC - amely évek óta próbálja megtörni a jóval nagyobb költségvetéssel dolgozó Slovan uralmát -, most egy valóban történelmi siker küszöbére (vagy annak közelébe) ért. A több mint 100 éve alapított felvidéki klub története első bajnoki címét szerezhetné meg.

(Fotók: dac1904.sk)

- Adrian Gula tökéletes választás volt a csapatunk vezetésére. Nemcsak arról van szó, hogy tökéletesen szót ért a minden szempontból igen heterogén öltözőben, de az általa képviselt játékstílus is az, amit mi látni szeretnénk a csapatunktól. Gula magáévá tette a klubunk alapértékeit, hisz a kemény munkában, soha nem adja fel, és a játékosaival is megértette: a könnyű siker nem létezik. Az öltözőnk egy olvasztótégely, különböző hátterű, más nyelveket beszélő, különböző kultúrákból érkező játékosok alkotják a keretünket, ami nem könnyíti meg egy edző dolgát. Gula azonban nagyszerű munkát végzett ebből a szempontból is, igen erős az összetartás a közösségen belül, és ami a legfontosabb, mindenki egy irányba húz. A szurkolók és a közvélemény számára láthatatlan az a munka, amit hétről hétre végez a csapattal, de ott alapozza meg azt a megalkuvás nélküli támadójátékot, a csapategységet és a győzni akarást, amit a pályára visznek a fiúk - nyilatkozta van Daele.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz