Fotó: fradi.hu

Stankovic az első Fradi-veresége után: "Ha a bíróról beszélnék, 4-5-6 meccsre is eltiltanának" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket Kisvárdán, Kecskeméten és Pakson. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2023. november 5., vasárnap 21:28
Fotó: fradi.hu
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket Kisvárdán, Kecskeméten és Pakson. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2023. november 5., vasárnap 21:28

KISVÁRDA - ZTE 0-1

Bővebben a mérkőzésről itt!

Mátyus János (Kisvárda): - A meccseket gólokra, pontokra, meg győzelmekre játsszák, és ebből nekünk mostanában sajnos kevés jut. Azt gondolom, hogy hetek óta senki nem kerekedik fölénk játékban.

Ettől függetlenül a kapu előtt förtelmes a védekező munkánk, főleg a pontrúgásoknál, ami azt eredményezi, hogy nincs eredmény. Én nem vagyok idős edző, de annyira fiatal sem vagyok már, és még soha nem tapasztaltam ilyet, hogy egy csapat gyakorlatilag hat-hét napot azzal tölt, hogy a pontrúgásokkal külön is foglalkozik, ennél többet nem is lehet. Mindig elmondom azt, hogy én vagyok a fő felelőse annak, ha gólt kapunk bármilyen szituációból, de azért azon el kell gondolkodni, hogy gyakorlatilag minden mérkőzésen gólt kapunk szögletből, bármennyit is gyakoroljuk a pontrúgásokat, bármennyire készülünk rá.

A támadójátékban azért nem voltak rossz dolgaink, ső, kimondottan nagy lehetőségeink voltak. De a lényeg az, hogy nem sikerült gólt szereznünk, így nem szereztünk pontot, ami borzasztóan fájó, és kétségbeejtő maga az, hogy az utolsó helyen tanyázunk hetek óta. Ettől függetlenül én töretlenül bízom abban, hogy a rám bízott feladatot megoldom, de nagyon nehéz lesz. Sokat kell  tenni azért, hogy meginduljunk fölfelé, de meg fogunk indulni!

Boér Gábor (ZTE): - Amit terveztünk, azt sikerült megvalósítanunk. Eredmény szempontjából biztos, de azt gondolom, hogy a játék szempontjából is, amit az első félidőben szerettünk volna, hogy egy kicsit futósabb és intenzívebb csapat legyen kint a pályán, akik végigtolják az első 45 percet, ez megvalósult. Biztosan felrobbant az internet, amikor meglátták a kezdőcsapatunkat... de nyilván sok oka volt ennek az is, így a második félidőben szerettünk volna úgy frissíteni, hogy a minőségi játékosok meghozzák a támadójátékunkban a még nagyobb lehetőségeket, illetve azokat a támadásokat, amikből tudunk majd helyzeteket kialakítani. Azt gondolom, hogy ez többé-kevésbé meg is valósult.

Arra számítottam, hogy még több lehetőséget tudunk majd kidolgozni, de szerencsére végre egy pontrúgásból nem mi kaptunk gólt, hanem mi szereztünk egyet. Ezért sokat küzdöttünk és ma többé-kevésbé jól le is védekeztük ezeket a szituációkat. Nagyon fontos három pontot szereztünk, több szempontból is gödörben voltunk, fontos volt, hogy a szerdai kupamérkőzés után erőt merítsünk és pozitív dolgokat hozzunk át abból a találkozóból.

Ez meg is volt a küzdőszellemet tekintve, és fontos az is, hogy egy közvetlen rivális ellen szereztünk három pontot, így újra a vonal fölé tudtunk lépni.

KECSKEMÉT - FERENCVÁROS 2-1

Bővebben a mérkőzésről itt!

Szabó István (KTE): - Napok óta rossz az időjárás Kecskeméten, erre felkészültünk, még akkor is, ha két hete mi sem tudunk felmenni a centerpályára, de a pálya minőségével többet nem is szeretnék foglalkozni. Számítottunk rá, hogy párharcokkal teli, férfias és érzelmes meccs lesz. Telt ház előtt az ország legnépszerűbb csapatát fogadhattuk. Az első félidőt kontrolláltuk, jók voltak az átmeneteink és akció gólt lőttünk, ami nem sok csapatnak sikerült az FTC ellen. A második játékrész sokkal nehezebb volt, tartani akartuk a vezetésünket, több volt a párharc és a vendégek gólja után már érthetően az eredmény megtartására tudtunk fókuszálni.

Szerencse is kellett ehhez a sikerhez, de akaratban, hozzáállásban felvettük a versenyt a bajnokkal. Megragadnám az alkalmat, hogy sok sikert kívánjak a Ferencvárosnak a csütörtöki, Genk elleni összecsapásához!

Sokat tettünk a győzelemért és nagyon boldog vagyok, hogy ki tudtuk szolgálni a közönségünket. (kecskemetite.hu)

Dejan Stankovic (FTC): - Ahogy megismerhettek engem az elmúlt hónapokban, sosem szoktam siránkozni és kifogásokat keresni.

Láthatták, most végig a kispadon ültem, hiszen nem tudtam hozzászólni, mit mondani a játékosaimnak egy ilyen pályán és ilyen körülmények között. Annak nagyon-nagyon örülök, hogy senki nem esett senkinek baj, hogy nem történt komolyabb sérülés, hiszen nekünk ebben a szezonban nagyon sok célunk van, sok helyen kell helytállnunk. Úgyhogy boldog vagyok amiatt, hogy az a 15-16 játékos, aki ma a pályán volt, sérülés nélkül jött le a pályáról. Ettől függetlenül valakinek a mérkőzés előtt ellenőriznie kellene a pályát, hogy játékra alkalmas-e, kizárólag a játékosok testi épségének a védelmében, és itt nem csak a saját, de az ellenfél futballistáiról is beszélek.

Ettől függetlenül maximálisan gratulálok az ellenfélnek, jobban alkalmazkodtak ehhez a pályához. Nagyon fontos három pontot veszítettünk a mai napon, de ez a mérkőzés most már a múlt, és készülünk a Genk elleni, döntőnek is beillő találkozóra. A félidőben próbáltunk változtatni, és azt kértem a játékosoktól, hogy próbálkozzanak többet, szerettünk volna több labdát a védelem vonala mögé juttatni, mert a rövid passzok ezen a fajta pályán nem működtek. Voltak játékosok, akik jobban alkalmazkodtak ezekhez a körülményekhez, mások kevésbé. Azt is kértem a játékosoktól, hogy ezt a mai mérkőzést raktározzák el a fejükben egy különleges helyre, és merítsenek ebből erőt, hogy csapatként jobbak és erősebbek legyenek. Két gólt adtunk ajándékoztunk az ellenfélnek, főleg a második volt ilyen, az egy karácsonyi ajándék volt - tette hozzá Stankovic, aki újságírói kérdésre arra az esetre is kitért röviden, amikor Szalai Gábor meghúzta Makreckis haját, de csak sárga lapot kapott érte a VAR-ozás után is.

Nagyon nehéz helyzetbe hoz ezzel a kérdéssel, hiszen megígértem a klubnak, hogy sosem minősítem a bíráskodást, mert ha megtenném, akkor 4-5-6 meccsre is eltiltanának...Én pedig állom a szavamat, úgyhogy nem is kívánok ezzel kapcsolatosan semmit mondani. 

A kecskeméti meccset Kubatov Gábor FTC-elnök csak röviden kommentálta - azzal, hogy nem kommentált...

PAKSI FC - MTK BUDAPEST 0-0

Bővebben a mérkőzésről itt!

Bognár György (Paks): - Abszolút bennünk volt a hétközi hosszabbításos kupameccs. Az első harminc-harmincöt percben jobbak voltunk, sok labdát szereztünk, lehetőségeink voltak, de mindig egy lépéssel lemaradtunk, vagy rosszul passzoltunk. Már akkor érződött tehát, hogy nem voltunk toppon. Kevés volt a két nap, hogy felfrissüljünk, és ez kivétel nélkül igaz minden játékosra. Nem tudtunk iramot diktálni. Az MTK-nak a második félidőben volt egy-két kontratámadása, amiből veszélyesek voltak, de a mérkőzés összképe alapján azért mi álltunk közelebb a győzelemhez. Köszönöm a szurkolóknak a születésnapi jókívánságokat! (paksifc.hu)

Horváth Dávid (MTK): - Az első félidőben bátortalanok voltunk, úgy éreztem, hogy a kombinációkat nem merjük felvállalni, és a könnyebbik utat választjuk a játéképítés során. Egyébként ezzel végig küzdöttünk, de a második félidőben 30 percig jól játszottunk, viszont az kritika a részünkre, hogy akkor sem voltunk igazán veszélyesek az ellenfél kapujára. Erre kell megtalálnunk a megoldást. De remélhetőleg kijöttünk a hullámvölgyből, apró lépésenként, egy kupatovábbjutással és egy becsülendő döntetlennel egy olyan csapat otthonában, amelyik itt még nem veszített pontot ebben az évben, azt, hogy be tudtuk gyűjteni az egy pontot, meg kell becsülnünk, és erre tudunk a továbbiakban építkezni.

Olvastad már?
Kiderült: Ezért nem ért piros lapot a hajhúzás a Kecskemét-Fradin - videó
A magyar játékvezetők fönöke szerint ez nem volt "veszélyes" hajhúzás.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz