Fotó: fradi.hu

Rossi Lisztesről: "Egy év alatt nem fejlődött" - Szoboszlai "liverpooli depressziója" is téma volt

A kapitány szerint nagy potenciál van a Ferencváros fiatal támadójában, de több téren is előre kell lépnie, ha állandó tagja akar lenni a válogatottnak. Marco Rossi Szoboszlai Dominik liverpooli helyzetéről és annak lehetséges Eb-hatásáról is beszélt az M4 Sportnak.
Csakfoci.hu 2024. május 14., kedd 18:13
Fotó: fradi.hu
A kapitány szerint nagy potenciál van a Ferencváros fiatal támadójában, de több téren is előre kell lépnie, ha állandó tagja akar lenni a válogatottnak. Marco Rossi Szoboszlai Dominik liverpooli helyzetéről és annak lehetséges Eb-hatásáról is beszélt az M4 Sportnak.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 14., kedd 18:13

Lisztes Krisztiánról

Lisztesben nagy potenciál van, de fejlődnie kell. Ezt neki is elmondtam. Mert az előző szezon áprilisa óta - amikor elkezdett játszani a Fradiban - egészen mostanáig, egy évvel később, szinte ugyanaz a játékos maradt. Úgy értem, hogy nem fejlődött.

És persze, fantasztikusan játszik egy az egy ellen, nagyon jók a jobblábas beadásai vagy lövései, és nagyon jó fejjel is. Rengeteg kiemelkedő képessége van, de fejlődnie kell, és ő is tudja, hogy mely területeken. Pszichológiai szempontból, fejben is előre kell lépnie. Meg kell értenie, hogy még nem érte el a csúcsot.

Ő egy tehetséges játékos, istenáldotta tehetség. A genetika miatt hálásnak kell lennie az édesapjának, de a tehetségén kell dolgoznia még. És tisztában kell lennie azzal, hogy mit kell tennie, ha a jövőben a válogatottban akar szerepelni. Adtam neki egy inputot. Ha megérti, hogy mit kell tennie, akkor hamarosan a válogatott tagja lesz - nyilatkozta az M4 Sportnak Marco Rossi szövetségi kapitány az Európa-bajnoki keret tartalékjai között helyet kapott ferencvárosi - nyártól frankfurti - támadóról.

Szoboszlai Dominikról és liverpooli helyzetéről

- Ismerve Dominikot, nem hiszem, hogy depressziósan érkezik majd. Szerintem úgy gondolja, hogy az az idő, amit nem a pályán, hanem a padon töltött a Liverpoollal, több erőt és több frissességet ad neki a meccseinkre. Remélem ezt, de úgy gondolom, hogy már arra koncentrál, amit tenni szeretne és amit tenni fog az Eb-n. Tegnap 20 percet játszott, ami csak bemelegítés volt a számára. Valószínűleg a következő meccs is ilyen lesz, szóval biztos, hogy már az Európa-bajnokságra fókuszál.

Szerintem elég frissen fog érkezni hozzánk, és ez összességében jó nekünk, Ismerve őt, úgy gondolom, hogy pszichológiai szempontból sem fogja megviselni ez a helyzet.

Az Eb-csoportunkról és az esélyeinkről

- Úgy gondolom, hogy az esélyünk papíron nem nőtt vagy csökkent. Úgy értem, papíron Németország és Svájc is jobb nálunk. Ha jól teljesítünk, akkor a csoportunkból harmadikként kvalifikálhatjuk magunkat, csak a ranglistát nézve. De ha a pályán lévő játékosok minőségét nézzük, akkor lehet, hogy Skócia is jobb nálunk, egy magasabb polcon van. De a tapasztalataink már azt mondják, hogy a labdarúgásban minden lehetséges, és minden attól függ, hogy hogyan lépsz pályára - tette hozzá az olasz tréner a közszolgálati sportcsatornának.

Olvastad már?
Rossi alibizést emlegetett egy kimaradt támadó kapcsán: "Nincs 20 ugyanolyan minőségű játékosunk; kapusok nélkül játszunk és akkor megúszom ezt a döntést"
A kerethirdetés után Marco Rossi válaszolt az újságírók kérdéseire Telkiben, szóba került Ifjabb Dárdai Pál, Németh András helyzete, valamint a sérült Fiola Attila és Lang Ádám állapota is.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
A korábban a Fradival is hírbe hozott Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a lengyel élvonalbeli Raków, így ő biztosan nem veszi át a zöld-fehérek irányítását.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz