A kiesőjelölt alapembere az utolsó fordulóról: "Lehet, hogy a fél Videoton szabadságon van, de nekik is van mit veszíteniük"

Nyugodtabb lenne, ha ő is játszhatna az utolsó fordulóban, de csak telefonnal a kezében, a lelátóról szurkolhat társainak Tóth Bence. A Mezőkövesd sérülésből lábadozó játékosa csapata fantasztikus tavaszáról, az utolsó forduló különlegességeiről és saját jövőjéről is beszélt.
Budai László 2018. június 1., péntek 15:49
Nyugodtabb lenne, ha ő is játszhatna az utolsó fordulóban, de csak telefonnal a kezében, a lelátóról szurkolhat társainak Tóth Bence. A Mezőkövesd sérülésből lábadozó játékosa csapata fantasztikus tavaszáról, az utolsó forduló különlegességeiről és saját jövőjéről is beszélt.
Szerző: Budai László 2018. június 1., péntek 15:49

- Május elején 3-4 hétre dőltél ki sérülés miatt, így éppen lemaradsz a bajnokság hajrájáról. Milyen állapotban vagy most?

- Rendben vagyok, ha lenne még egy hét, pályára tudnék lépni. Szépen javultam, sok különmunkát végeztem, de sajnos pont véget ér a bajnokság. Remélem, pozitívan.

Azért nyugodtabb lennék, ha én is játszani tudnék a hétvégén.

- Egy játékosnak az lehet a legnehezebb, hogy kulcspillanatban kívülről nézze a csapatát. Mennyire rossz érzés ez neked?

- Nagyon megvisel, jó szezonom van, meghatározó játékos vagyok, mindenki szeretné, hogy pályán legyek. De sajnos éppen lekések róla.

- Sokan a Balmazújváros-Mezőkövesd duót mondták biztos kiesőnek a szezon előtt, ahhoz képest ti álltok a legjobban a bennmaradás szempontjából, és a Balmaz sem áll kiesőhelyen. Hogyan alakult így szerinted?

- Tavaly is kiélezett volt a 12 csapatos bajnokság, idén is ugyanez van, ami jót tesz a focinak. Nagyon gyenge őszünk volt, igaz, játékban akkor sem volt annyi probléma, eredményességben azonban igen. Sok egyéni hibát követtünk el, ezek Attila érkezésével minimalizálódtak. Jó játékrendszert talált ki a keretre, bátran, stílusosan játszunk. Nem arról van szó, hogy tízen beállunk a kapu elé, aztán majd valahogy lövünk egy gólt. Van egy jó, 4-4-2-es taktikánk, amiben vannak finomságok. Nem tudom, ki gondolta volna, hogy a tavaszi szereplésünk alapján, pontszámban a Videoton és a Fradi mögött a harmadikak leszünk. Ez dicséri az edzőket és a csapatot is.

A tavaszi tabella élmezőnye

1. Videoton 30 pont

2. FTC 24 pont

3. Mezőkövesd 21 pont

4. Újpest 20 pont

5. Paks 18 pont

forrás: Transfermarkt

- Mennyire ismerték ki szerinted a játékotokat tavasszal?

Volt, aki azt mondta, hogy most rájött, mit játszunk, de teljesen más szisztémát mondott, mi csak mosolyogtunk rajta.

Nehéz igazából meghatározni, mert játék közben felborulnak a posztok, az edzőnk bizonyos posztokon szabadon hagyja a játékosokat. Talán ez a titka, meg a jó közösség, ami rettentő fontos. Focizom már pár éve, volt néhány csapatom, a jó közösség 10 pontot jelent a szezon során, nálunk ez meg is jelent.

- Követed majd folyamatosan az eredményeket?

- Mostanában úgy ülök a lelátón, hogy kezemben a telefon, és ha változik az eredmény, egyből jelez. Ugyan vezetett ellenünk az Újpest, de a többi csapat így is megoldhatta volna a bennmaradásunkat.

A hosszabbításban pont megnyitom az egyik meccset, gól... Na jó, megnyitom a másik meccset, ott is hosszabbítás van, ott csak nem lesz gól. Erre ott is betalálnak.

Igaz, így is a mi kezünkben van a sorsunk, ezért megküzdöttünk, remélem, bebiztosítjuk szombaton a bennmaradást.

- Tudat alatt nem okozhat gondot, hogy nektek az iksz is jó, és emiatt visszaállhat a csapat?

- Ha ikszre játszanánk, az megbosszulná magát, ezért játsszuk majd a saját játékunkat. Az öltözőben beszéltük, hogy ha ki akarjuk húzni a 90 percet, az visszaüthet, úgy, mint az előző fordulóban. Ha a Hali talál egy gólt, akkor már a többitől függ a sorsunk. Ebbe a szerencsejátékba nem szeretnék belemenni.

- A társaknak jelzed majd, hogy áll a többi meccs? A pályán lévők ilyenkor nyilván értesülnek az eredményekről.

- Az edzők biztosan tudni fogják, ők majd látják, hogy mi a megfelelő döntés.

Az is lehet, hogy az egyik csapat nem akarja tudni, de az ellenfél játékosai értesülnek róla, és a pályán úgyis van kommunikáció. Szóval ez kiderül valamilyen szinten, de ötpercenként azért nem tudják az állást.

Nem is szabad, mert megzavarja a fejeket.

- Ti és a Vasas ki-kimeccset játszotok. A Balmazújváros és a Diósgyőr azonban az első két helyezett ellen lép pályára, akik számára tétnélküli a meccs. Számítani fog ez szerinted?

- A Ferencvárosnak és a Videotonnak bármilyen összeállításban győzelemre kell játszania. Fociztam a Fradiban, akárhogy álltunk fel, akárki ellen, csak győzni lehetett. Biztos, hogy mindent megtesznek a győzelemért, ez a fair play. Ráadásul, aki most kap lehetőséget, annak most kell megmutatni magát. Legalábbis, én így gondolkodnék. Ugyanez van a Videotonnál is, lehet, hogy a fél társaság szabadságon van, de ott a többi játékos, aki meg akarja mutatni, hogy lehet rá számítani.

Egy bajnokcsapat nem mehet ki úgy, hogy félvállról veszi a meccset. Nekik is van mit veszíteniük. Egy meccsel nem akarják lerombolni, amit az egész szezon alatt felépítettek.

De ezzel nekünk nem kell foglalkozni, csak pontot, pontokat kell szerezni.

- A jövőd szempontjából számít, mi lesz az utolsó fordulóban?

- Örültem volna, ha a múlt héten lezáródik a bennmaradás kérdése, és a héten leülhettünk volna egyezkedni.

Azért van szerepe, sok minden függ attól, hogy bennmaradunk-e vagy nem.

Két és fél éve itt vagyok, rengeteg kaptam, remélem, én is sokat tudtam visszaadni. Szeretnék maradni egy NB I-es Mezőkövesdben, ez a része rajtam nem fog múlni, szerintem a vezetőségen sem. Ha meg neadjisten másodosztály lesz... De erről nem is beszélek, ezt nem is tudom elképzelni. Szeretnék ezzel a csapattal egy nyugodtabb bajnokságot az NB I-ben.

- Az egyértelmű, hogy a Kövesdet bennmaradónak gondolod. Szerinted hogy alakul a többi meccs az utolsó fordulóban?

- Szerintem mindenki döntetlent játszik. Nem fogadok soha, mert ebben nem vagyok szerencsés. Maximum a Realra néha, mert ők mindig nyernek. (nevet) Ne kapjunk ki, idegenben amúgy is jó az iksz. Bárki esik ki, jó csapat fog búcsúzni, és bárki marad benn, megérdemli, hogy első osztályú legyen.

BUDAI LÁSZLÓ

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Még nem le álltak le az igazolásokkal
Lehetnek még érkezők és távozók is a sportigazgató elmondása szerint.
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Tovább az összes átigazoláshoz