Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Oenning: "A 2. félidőt sem kell a kukába dobni", a Basel edzője tudta, hogy erős lesz az Újpest - EKL-értékelések

Így értékelte az Újpest-Basel (1-2) Európa Konferencia Liga-selejtező első mérkőzését a két vezetőedző.
Nyikes Zoltán 2021. augusztus 6., péntek 8:56
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Így értékelte az Újpest-Basel (1-2) Európa Konferencia Liga-selejtező első mérkőzését a két vezetőedző.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. augusztus 6., péntek 8:56

Michael Oenning (Újpest): – Mindenekelőtt a futballban nagyon sokszor a véletlenek összjátéka is megtapasztalható, de nem érzem magam elkeseredettnek vagy csalódottnak, mert még mindig versenyben vagyunk. Persze az eredmény a fontos, így a mai vereség után búslakodnak néhányan, de úgy érzem, büszke lehetek a csapatomra, arra, ahogyan beleálltak ebbe a mérkőzésbe. Szerintem mindenkit meglepett, senki nem számított arra, hogy ilyen vehemenciával megyünk neki a jóval magasabban jegyzett ellenfelünknek. A tanulság az, hogy ha ennyi helyzetet kidolgozunk és ennyi erőfeszítést teszünk, akkor jó lenne azt góllal megkoronázni. Egy ideig ez nem sikerült, de végül összejött a gól, ezzel megszereztük a vezetést. Ha a teljes képet nézem, akkor nagyon sok szempont alakított ennek a mérkőzésnek a menetét. Ott van például Tallo, aki 30 perc után kényszerült cserét kérni. Neki most problémái vannak a gerincével, de sajnos egy rossz lépés következtében a combizma is megsérült, ez tovább nehezítette a helyzetünket, egyelőre nem tudjuk, ez mennyire súlyos. A fiatalokhoz kellett nyúljak, de bennük is ugyanúgy megbízom. Mucsányi Márkot küldtem be, aki egyáltalán nem volt félénk, nagyon sokat futott, mindent beleadott. Ugyanígy dicséret illeti Yohan Croizet-t is, aki az elmúlt 14 napban nem tudott megfelelően edzeni, de ő is mindent megpróbált, kiválóan teljesített. Sok kérdőjel van a támadósorunkban, de a csapat nagyon jó mentalitással játszott, tartásunk volt, folyamatosan próbálkoztunk. Az egyenlítő gól után sem estünk össze, nagyon büszke lehet mindenki saját magára, mi pedig arra, hogy egy magyar csapat egy ilyen nagymúltú gárda ellen is ilyen szépen tudott játszani. Ez mindenki számára pozitív tapasztalat volt, és meg vagyok győződve arról, hogy most a Basel kifejezetten örül a győzelemnek, mert ők is érezték, hogy egyáltalán nem volt könnyű dolguk, kemény ellenféllel álltak szemben. A második félidőt sem kell a kukába dobni, ott is voltak lehetőségeink. Az egész magyarázata a csapatszellem, a fiúk az utolsó pillanatig küzdenek, harcolnak egymásért. Miért is ne maradhatnánk még versenyben? Egy kiváló pályán fogunk megmérkőzni, az lesz a hátrányunk, hogy a szurkolóink nem lesznek velünk. Ha csak egy aprócska esélyünk is van, azt is meg kell ragadni. Most már a Basel is tisztában van azzal, hogy nem könnyű bennünket legyűrni. Ahogyan az elején is említettem, vannak véletlenek, amik formálhatják egy mérkőzés kimenetelét. Természetesen egyik játékos sem akar ilyen helyzetbe kerülni, ilyen peches gólpasszt adni, mint Pauljevic, nem is rovom fel ezt neki, nem hibáztatom őt ezért, hiszen a hibák előfordulnak. Természetesen nem voltam felvillanyozva ettől, Branko sem volt ettől boldog. Megtörtént, ezen most már túl kell lépnünk, de mindenképp javítanunk kell, hogy a jövőben ilyen ne forduljon elő.

Patrick Rahmen (Basel): – Arra számítottam, hogy az Újpest erősen fogja kezdeni a mérkőzést. Ugyan korábban mindenki meg volt győződve arról, hogy könnyedén vesszük ezt az akadályt és simán behúzzuk ezt a találkozót, én azért tudtam, hogy nem így lesz és valóban ez következett be, egy erős ellenféllel találtuk szemben magunkat. Nagyon jó volt az Újpest a védekezésből támadásba való átmenetben, és fordítva is. Mi sok hibát vétettünk az első félidőben, de örömmel tapasztaltam, hogy megfelelően reagáltunk erre a helyzetre és a második félidőben már sokkal jobban játszottunk, ennek köszönhetően meg tudtuk nyerni a találkozót. A második játékrészben kevesebb hibát vétettünk, az Újpestnek többet kellett futnia, védekeznie, megpróbáltuk őket minél inkább nyomás alá helyezni és minél több hibát kikényszeríteni belőlük. Ha a mérkőzés egészét nézzük, akkor megérdemelt győzelmet arattunk. A szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy maradjanak nyugodtak, várjanak a lehetőségekre, próbáljanak minél több megoldást és lehetőséget kidolgozni, de leginkább emlékezzenek az eddigi szezon négy mérkőzésére, amiket sikeresen megnyertünk. Örömmel töltött el, hogy a csapatom megfogadta ezt a tanácsot.

Olvastad már?
EKL: Az Újpest vezetett, de kikapott a Baseltől hazai pályán
Az Újpest 2-1-es hátrányból várja a svájci Basel elleni, jövő heti visszavágót az Európa Konferencia Liga selejtezőjének 3. fordulójában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz