A Vaduz kiejtése után a svájci Basel várt a MOL Magyar Kupa-címvédő Újpestre az Európa Konferencia Liga harmadik selejtezőben, Michael Oenning együttese hazai pályán kezdte az oda-visszavágós párharcot.

Mitrovic bal felső felett elzúgó lövése jelentette az első veszélyt a 4. percben, majd a 7. minutumban Pauljevic 12 méterről a jobb oldali kapufát találta el. Nem sokkal később Mitrovic léc alá tartó lövését ütötte ki a vendégek hálóőre, veszélyesen kezdett tehát az Újpest.

A másik oldalon Cabral közeli lövését Banai hárította, majd a 29. percben Tallo léphetett volna ki ziccerben, de a kifutó Linder nagyot mentett. Nem sokkal később a combjához kapott és cserét kért az újpestiek befejező csatára, aki helyére Mucsányi érkezett a pályára.

A 40. percben megszerezték a vezetést a lila-fehérek: Onovo passzolt Croizet-hez, aki elvitte a kapus mellett a labdát, majd a hálóba lőtt (1-0), így előnnyel mehettek pihenőre az újpestiek.

A fordulás után az 52. percben Mitrovic még nagyot mentett a svájci Lang elől, az 55.-ben azonban már jött az egyenlítés, egy nagy egyéni hiba után: Males jobb oldali beadását Pauljevic pont a kapu elé fejelte vissza, ahol érkezett Cabral és közelről nem is hibázott (1-1).

A 74. minutumban pedig fordított a Basel: Cabral balról tekert a kapu elé, az egyedül érkező Males pedig pár lépésről lőtt Banai kapujába (1-2).

Erre nem volt válasza az Újpestnek, amely egy remek első félidő után egy jóval gyengébb második játékrésznek köszönhetően 2-1-es hátrányból várhatja a jövő csütörtöki, idegenbeli visszavágót.

Európa Konferencia Liga-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés

Újpest FC–Basel 1-2 (Croizet 40., ill. Arthur 55., Males 74.)

Újpest: Banai – Kastrati, Koutroumpis, Diaby – Pauljevic (Simon K., 79.), Csongvai (Jevtoski, 90.), Onovo, Mitrovic, Antonov – Croizet (Katona M., 79.), Tallo (Mucsányi, 35.)

Basel: Lindner – Lang (Lopez, 68.), Comert, Frei, Pelmard – Quintilla, Kasami (Males, 39.) – Zhegrova (Millar, 46.), Palacios (Xhaka, 89.), Stocker (Esposito, 69.) – Arthur