Fotó: www.ujpestfc.hu

Az Újpest eladhatta válogatott csatárát a román bajnoknak: "Nem a pénz miatt jöttem" - sajtóhír

A románok szerint lezárult az ügy, a nyáron "eltűnt" elefántcsontparti támadó, Lacina Traoré visszatér Újpestről Kolozsvárra, oda, ahol európai karrierje anno elkezdődött. Hivatalos bejelentés azonban még nincs.
Dudás Gábor 2019. augusztus 12., hétfő 9:51
Fotó: www.ujpestfc.hu
A románok szerint lezárult az ügy, a nyáron "eltűnt" elefántcsontparti támadó, Lacina Traoré visszatér Újpestről Kolozsvárra, oda, ahol európai karrierje anno elkezdődött. Hivatalos bejelentés azonban még nincs.
Szerző: Dudás Gábor 2019. augusztus 12., hétfő 9:51

Egybehangzó román sajtóhírek szerint eldőlt, hogy Lacina Traoré Kolozsváron, az utóbbi két év román bajnokcsapatánál, a CFR-nél folytatja pályafutását. A lapok szerint a több mint 2 méter magas elefántcsontparti támadó ügyében megegyezés született, így Újpestről az erdélyi városba igazol a játékos - igaz, hivatalos bejelentést egyik fél sem tett még.

A február végén Újpestre szerződő Afrikai Nemzetek Kupája-győztes csatár 9 meccsen 3 gólt szerzett (mindhármat büntetőből) az NB I-ben, de már júniusban elmondta egy interjúban, hogy a magyarországi kitérőre azért volt szüksége, hogy kisebb nyomás alatt kapjon sok játéklehetőséget, de már készen áll az újabb váltásra. A 29 éves Traoré szavait cselekedetekkel is alátámasztotta: nem jelent meg az Újpest felkészülésén a klub hivatalos felszólítása ellenére sem, így a lilák a FIFA-hoz fordultak jogorvoslatért.

Később kiderült, hogy Traoré a Kolozsvárral egyeztet, és az Újpest is bejelentette, hogy azon dolgozik, hogy mindenki számára megnyugtató megoldást találjon, azaz inkább eladná a csatárt, minthogy pereskedjen.

A román Digi Sport szerint Traoré el is simította az ügyét a magyar klubbal, így nincs akadálya annak, hogy 2+1 évre szóló szerződést kössön a "Cseferével".

- Örülök, hogy itt lehetek, otthon érzem magam Kolozsváron. Akkor jöttem ide először, amikor nagyon fiatal voltam, a CFR tett értékes játékossá. Ezt soha nem felejtem el a klubnak, hiszen megváltozott az életem, sokat segítettek itt nekem, amit szeretnék most meghálálni. Nem a pénz miatt jöttem ide, a pénz nem érdekel, csak hogy boldog lehessek. Örülök, hogy "hazaértem" és hogy ismét együtt dolgozhatok az "apámmal", Dan Petrescu vezetőedzővel. Nem igazán készültem a nyáron, így nem vagyok egyelőre túl jó formában, de már elkezdtem az egyéni edzéseket. Azért is jöttem ide, hogy a Bajnokok Ligájában is futballozhassak - idézi a portál Traorét.

A Prosport pedig Dan Petrescut, aki így kommentálta az átigazolási hírt:

- Még nem a mi játékosunk. Legalábbis úgy tudom, hacsak nem a tudtom nélkül igazoltuk le, de azt nem hinném...egyelőre csak a korábbi játékosunk, akinek talán épp rám van szüksége, hogy ismét futballista lehessen. Egyelőre azonban nem tudom, hol jár éppen - mondta a tréner.

A CFR 2008-ban mindössze 50 ezer euróért vette meg a csatárt, három év múlva pedig 6 millióért adta el az orosz Kuban Krasznodarnak. Hogy a románok most mennyit fizettek a játékosért, nem derült ki, annyit írnak, hogy hozzávetőlegesen 1 millió euróra taksálják a már csak volt(?) újpesti játékost.

A kolozsváriak még versenyben vannak egyébként a BL-ben: a 3. selejtezőkör első meccsén, hazai pályán 1-1-s döntetlent játszottak a skót Celtic csapatával.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
MOL Fehérvár
Cserkuti-Németh Olivér
Profi szerződést kapott a 16 éves csatár, Cserkuti-Németh Olivér, aki részt vett a Vidi téli edzőtáborában és már az NB III-as csapatban is bemutatkozott.
Tovább az összes átigazoláshoz