Az Újpest által a télen nagy reményekkel leigazolt elefántcsontparti Lacina Traoré a tavasszal nem igazán tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket, ennek okairól Nebojsa Vignjevic vezetőedző is beszélt néhány hete a csakfoci.hu-nak, hozzátéve, hogy a támadó még esélyt kaphat az új idényben is a bizonyításra, ha formába tud lendülni.

Traoré azonban a jelek szerint nem feltétlenül az OTP Bank Ligában képzeli el a folytatást.

Szükségem volt a játékidőre, amiben nem igazán volt részem az elmúlt egy-másfél évben. A magyar bajnokságban kisebb a nyomás is a játékosokon, kellett, hogy ideigazoljak. Ez a pár hónap jó volt, hogy újra megtaláljam a ritmust – mondta Traoré a Footmercatónak, majd az is hozzátette, úgy érzi, most eljött annak is az ideje, hogy akár újra Franciaországban futballozzon.

Nagy csalódás volt, hogy el kellett jönnöm Franciaországból, a monacói időszakom egy csőd volt, amiről én tehetek. Szeretnék egy esélyt kapni arra, hogy bizonyíthassak, hogy megmutathassam, mit tudok valójában. Ezen dolgozom éjjel-nappal, próbálom visszahozni az elvesztegetett időt. Nem adom fel, meglátjuk, lesz-e esélyem – tette hozzá.

A csatár szerint télen nagy lehetőséget szalasztott el, mielőtt Újpestre került.

A Galatasaray hívott a télen, de az utolsó pillanatban a görög Kostas Mitroglou-t választották, mivel a Marseille állta a fizetésének nagy részét a kölcsönjátéka során. Úgyhogy szabad maradtam, ekkor döntöttem úgy, hogy Újpestre megyek a játéklehetőség miatt. De most már akár a Ligue 2-be, például a Lens-ba is szívesen elmennék, az egy speciális klub a számomra, amely Afrikában is ismert és népszerű – nyilatkozta Traoré.

Újpest: “Túl sok játékosnak van hatalmas fizetése, szép autója és csinos barátnője” – interjú Roderick Duchatelet tulajdonossal