Oenning: "Nyugodtan mondhatom, nem hiszem, ha engem lecserélnének, azzal megoldódnának a problémák" - értékelések

Az NB I 8. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Csakfoci Admin 2021. október 2., szombat 21:55
Az NB I 8. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. október 2., szombat 21:55

DVSC-MOL Fehérvár FC 1-1

Toldi Gábor (DVSC): - Ez egy győzelemmel felérő döntetlen. Mérhetetlenül büszkék vagyunk a srácokra, mindent beleadtak, 10 emberrel is benne volt a játékunkban a gól. Sajnáljuk, hogy így alakult a vége, senki nem gondolta, hogy abból a szituációból az ellenfél büntető kap. (dvsc.hu)

Szabics Imre (MOL Fehérvár FC): - Az első félidőben jól játszottunk, akkor meg nyerhettük volna a meccset. A kiállítás után viszont ritmustalanul futballoztunk, a döntetlen igazságos. Nekünk is olyan akarattal kellett volna hozzáállni a küzdelemhez, mint a Debrecennek. (dvsc.hu)

Puskás Akadémia-Mezőkövesd 2-0

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - Örömteli, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést, régóta vártunk a hazai sikerre. Külön örülök annak, hogy egy jól védekező Mezőkövesd ellen győztünk. Kicsi hiányérzetem van a kimaradt lehetőségek miatt, a második félidőben sok pontatlanság volt a játékunkban az utolsó passzoknál. Gratulálok a fiúknak, köszönöm ezt a mai mérkőzést és a kiváló hozzáállást. (mezokovesdzsory.hu)

Pintér Attila (Mezőkövesd): - Először is gratulálok a Puskás Akadémiának a győzelemhez. Mi ott folytattuk, ahol egy hete abbahagytuk, voltak lehetőségeink a gólszerzésre, de a helyzeteket kihagytuk és olyan hibákat követtünk el a gólok előtt, amelyek elkerülhetőek lettek volna. Amit múlt héten is említettem, egy-két játékosnak el kell gondolkodnia arról, hogy mit szeretne a jövőben. (mezokovesdzsory.hu)

Újpest-Gyirmót 1-3

Michael Oenning (Újpest): - Legyünk őszintén és ismerjük el, az első harminc percben rettenetesen rosszul játszottunk. Nagyon alaposan felkészültünk, és az első öt percben még megfelelő is volt a játékunk, aztán elindultunk lefelé a lejtőn. 26 perc után az ellenfelünk már háromgólos előnyben volt. Csak saját magunkat okolhatjuk ezért. Mi követtük el a hibákat, nem fókuszáltunk eléggé és a futball valahol nagyon igazságos, és nyilván megbünteti azt, aki ilyen könnyelműen játszik. Az ellenfelünk kihasználta minden adódó lehetőségét és megérdemelten nyerték meg a találkozót. A második félidőben egy szépítő gólra futotta az erőnkből. Nem tudtunk igazából választ találni erre a kihívásra, nem voltunk képesek a védelmi vonal mögé bemenni. Nem is voltak igazán komoly helyzeteink. Egy-két kapufát sikerült rúgnunk, de az üdvösséghez nem volt elég. Azt gondoltam, hogy fogjuk tudni bírni ezt a nyomást, de úgy látszik, erre ma nem futotta az erőtartalékainkból. Ez a csapat együtt nyer, együtt veszít. Tegnap is összetartáson voltak a fiúk, és nagyon komolyan gondolták azt, hogy képesek ma győzni, meg tudják tartani a mérkőzés során az összpontosításukat. Elemeznünk kell ezt a helyzetet, hogy mi minden vezetett ehhez a kudarchoz, ami érthető módon nagyon rossz érzés. A második félidőben próbálkoztunk, rohamoztunk, mindent megpróbáltunk. Ezt nyugodtan mondhatom, de messze nem volt ez elég, hogy javítsunk az eredményen. A most következő hosszabb szünetet arra fogjuk kihasználni, hogy továbbra is összetartsuk a csapatot, megtaláljuk a választ ezekre a kérdésekre. Elsősorban a csapatnak magának a pályán kell választ adnia.

A szurkolók a stadionon kívül számonkérték a játékosokat az újabb vereség után. A német szakember erre érdemben nem tudott választ adni, mi történhetett pontosan.

- Nem tudom, mi történt odakint, de nekünk muszáj kapcsolatban maradni és állandóan párbeszédet folytatni a szurkolónkkal. Mindenki ugyanazt a dolgot szeretné: a csapat sikeres legyen. Fontos, hogy a szurkolók a mi oldalunkon álljanak és szembe tudjunk velük nézni, amikor eredménytelenek vagyunk.

Oenning kérdésre válaszolva elmondta, szerinte képes-e talpra állni a csapat, és még bízik-e benne a vezetőség.

Igen, miért ne élveznénk tovább a bizalmat a szakmai stábbal? Ha bármivel probléma lenne - akár, ha én lennék a probléma - akkor érezném, és természetesen elgondolkodnék azon is, hogy szükséges-e váltani. Még nem kell takarodót fújni, hiszen nyolc bajnoki mérkőzést játszottunk. Az európai kupaporondon is játszottunk pár találkozót, most már van Magyar Kupa-mérkőzésünk is. A legnagyobb kérdés az, miért vagyunk ilyen eredménytelenek, miért nem sikerül végre meccseket nyernünk. Nem hiszem, ha engem lecserélnének, azzal megoldódnának a problémák.

Csertői Aurél (Gyirmót): - Nagyon jól kezdtük az első félidőt, harcosan és keményen futballoztunk, igazából a mérkőzés már az első félidőben eldőlt. Ragyogó gólokat rúgtunk elég volt 45 perc hogy három gólt rúgjunk és ne kapjunk egyet sem. A meccs ezen szakaszában jól futballoztunk a második félidőben az ellenfél mindent megpróbált annak érdekében, hogy gólokat szerezzenek és mindent egy lapra feltéve támadtak, itt érezhető volt, hogy egy kicsit akadozott a játékunk de jól jöttünk ki belőle, mivel a védekezésünk a helyén volt. (gyirmotfc.hu)

Olvastad már?
Horváth: "Hitchcocki rendezés volt az eleje"; Janeiro: "Egyetlen csapatként vasárnap-péntek ritmusban kell játszanunk" - értékelések
Így értékelte a két vezetőedző az NB I 8. fordulójának péntek esti nyitómérkőzését.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás. (NSO)
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz