Az NB I 8. fordulójának szombati játéknapja kiesési rangadóval indult, hiszen az egyaránt nyeretlen Újpest és Gyirmót FC Győr nézett farkasszemet egymással a Szusza Ferenc Stadionban.

1. félidő

Az első tíz percben ugyan többnyire a gyirmóti kapu előtt zajlott a játék, a biztató hazai kezdést követően viszont valószínűleg kevés Újpest-szurkoló gondolta volna, hogy a 27. percben már 0-3 fog állni az eredményjelzőn. Márpedig ez történt, Michael Oenning csapata ugyanis katasztrofálisan folytatta a meccset, a védelmi hibák tömkelegét pedig kegyetlenül kihasználta a Gyirmót.

Előbb a védők mögé bemozduló Varga elé ívelték a labdát, a támadó pedig az ötös sarka mellől Banai lába között a kapuba lőtt, majd egy szögletet követően Varga fejelt kapufát, a kipattanóra érkezett Simon, akinek a közeli kísérletét bravúrral védte Banai, de harmadjára is próbálkozhatott a Gyirmót, és ekkor már Szegi lövése a védők lába mellett a hálóban kötött ki, végül pedig a 27. percben Varga tolta meg a labdát a 16-oson belül Banai mellett, az újpesti kapus pedig elkaszálta őt – a jogosan megítélt tizenegyest Varga a bal felsőbe vágta a kapufa érintésével, 0-3.

Nem csoda, hogy ezt már a hazai közönség sem bírta türelemmel és szinte az egész stadion hangos volt a füttyszótól és a nyomdafestéket nem tűrő véleményektől. A folytatásban sem igazán tudott váltani az Újpest, Stieber ugyan eltalálta a kapufát, de a Gyirmót magabiztosan kézben tartotta a találkozót, így háromgólos előnnyel vonulhatott szünetre Csertői Aurél csapata.

2. félidő

A szünetben Michael Oenning csak egyet változtatott, a Ferencváros ellen hatalmas helyzetet hibázó Simon Krisztián érkezett Stieber helyére.

Az 52. percben felcsillant a remény a hazaiaknak, miután Mitrovic szögletét Kastrati fejelte a röviden öt méterről a rövid sarokba.

A folytatásban azonban elmaradtak a hazai rohamok, ugyan jóval többet birtokolta a labdát az Újpest, ám a támadásaiban kevés volt a kreativitás, így pedig nem volt lehetőségük újfent feltörni a vendégek stabil védelmét.

A 87. percben izgalmassá válhatott volna a hajrá, ám Antonov szabadrúgása a bal oldali kapufán csattant, majd a kipattanót nagy ziccerben fölé vágta Kastrati. Újabb gól nem esett, a Gyirmót az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát, az Újpest nyeretlen maradt.

NB I, 8. forduló

Újpest FC-Gyirmót FC Győr 1-3 (Kastrati 52., ill. Varga 11., 27. – 11-esből, Szegi 16.)

Újpest: Banai – Kastrati, Koutroumpis, Csongvai, Antonov – Stieber (Simon, 46.), Mitrovic, Mack (Viana, 68.), Croizet – Beridze (M. Kone, 74.), Tallo.

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Széles, Zeke – Hajdú, Radics, Nagy P. (Csonka, 79.), Vass – Simon (Hasani, 86.), Varga (Karacs, 93.).

Számonkérték az Újpest játékosait az újabb lebőgés után – Ki Mit Oszt?