Fotó: kisvardafc.hu

NB I: Kéztörés miatt lesz kapuscsere a dobogósnál, Dragóner szerint az Újpest veszélyes ellenfél - edzői várakozások

Így várják az NB I-es vezetőedzők a 14. forduló szombati bajnokijait, a Mezőkövesd-Kecskemét, a Puskás Akadémia-Kisvárda és a ZTE-Újpest bajnokit.
Budai László 2022. november 5., szombat 11:26
Fotó: kisvardafc.hu
Így várják az NB I-es vezetőedzők a 14. forduló szombati bajnokijait, a Mezőkövesd-Kecskemét, a Puskás Akadémia-Kisvárda és a ZTE-Újpest bajnokit.
Szerző: Budai László 2022. november 5., szombat 11:26

NB I, 14. forduló

Mezőkövesd-Kecskemét 14.45

Kuttor Attila (Mezőkövesd): - Úgy gondolom, hogy nagyon értékes pontot szereztünk a Kisvárda ellen, véleményem szerint kihoztuk a maximumot a mérkőzésből. Örülök annak, hogy a csereként pályára lépők is hozzá tudtak tenni a játékunkhoz. Most újabb nehéz feladat vár ránk, a Kecskemét nagyon jól szerepel a bajnokságban, nem véletlenül áll a második helyen a tabellán. Természetesen hazai környezetben szeretnénk megszerezni a három pontot, melyhez mindenkinek maximumot kell nyújtani a mérkőzésen. (mezokovesdzsory.hu)

Szabó István (Kecskemét):

Nagyot változott a Mezőkövesd játéka, amióta Kuttor Attila és stábja vette át a csapat irányítását. A rá jellemző sok passzos játékfelépítés jellemzi a Mezőkövesdet, amihez meg is vannak a játékosaik. Játékrendszert is váltottak, háromról négy védőre álltak át különböző taktikai elemekkel.

- Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, elég abból kiindulni, hogy az utolsó négy bajnoki meccsükön nem kaptak ki. Ebben ráadásul benne van egy Fradi elleni győzelem is, amit jó játékkal értek el. Jól játszanak, nagyon motiváltak, egy egészen más Mezőkövesd ez, mint amellyel találkoztunk a harmadik fordulóban. Akkor sikeresek voltunk, meg is kaptuk érte a három pontot, de ez most már nem jelent semmit. Egész héten erre a meccsre fókuszáltunk, nem tekintettünk előrébb, tisztában vagyunk vele, hogy nagyon sokat kell nyújtanunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Márpedig szeretnénk ponttal, pontokkal hazatérni Mezőkövesdről. (kecskemetite.hu)

Puskás Akadémia-Kisvárda 17.00

Jakov Puljic (Puskás Akadémia, játékos): - Remélem, a hátralévő mérkőzéseken is sok lehetőséget tudunk kialakítani, így jól teljesítünk az őszi szezonból hátralévő három találkozón. Nagyon nehéz lesz a Kisvárda elleni meccs, hiszen a múltban sem vívtunk ellenük könnyű találkozókat. Fel kell készülünk, a mester bizonyára jó taktikát dolgoz majd ki. Nyugodtnak és koncentráltnak kell lennünk, ha jó passzban leszünk, klassz dolgokra lehetünk képesek. (pfla.hu)

Török László (Kisvárda): - Októberben jó teljesítményt nyújtott a csapat, kijött a gödörből és az eredményességre sem lehetett panasz. Még több is lehetett volna benne, hiszen Kecskeméten és Mezőkövesden nem sikerült megtartani az előnyünket, igaz Debrecenben kétszeri hátrányból fordítottunk. Tanulság, hogy végig nagy koncentrációval kell játszani, akkor is, amikor nálunk van az előny. A kapott gólok száma az utóbbi időben sok volt, ennek oka lehetett, hogy a védelmünk összetételét nem jellemezte az állandóság, viszont sokat dolgozunk azon, hogy ezen a téren is javuljunk.

- Az viszont biztos, hogy megint változtatni kell a hátsó alakzatunk összetételén, hiszen kapusunk, Hindrich Ottó az egyik edzésen kéztörést szenvedett, begipszelték a kezét, így ő már csak a bajnokság jövő évi szakaszában állhat újra a rendelkezésre.

- Sajnáljuk a történteket, mielőbbi felépülést kívánunk neki. Hiányában Artem Odincov léphet előtérbe, ő végig jó mentalitással kezelte a helyzetet, és amikor szükség volt rá, a kupameccseken nagyon jól teljesített, ahogy a nyáron a nemzetközi porondon is. Most a sors úgy hozta, hogy ő áll majd a kapuban, biztos vagyok benne, hogy élni is fog az eséllyel, amit meg is érdemel, mert nagyon sokat tett érte - nyilatkozta a tréner, aki azt is elárulta, hogy izomsérülés miatt Matheus Leonira sem számíthat már 2022-ben. (kisvardafc.hu)

ZTE-Újpest 19.30

Dragóner Attila (ZTE, sportigazgató): - Hazai pályán mindenképp győzelemre fogunk játszani. A végjátékokban precízebbek kell, hogy legyünk és akkor a játékunk jó eredménnyel is fog párosulni. Jól tud futballozni az Újpest, már többször is megmutatta a szezonban, hogy veszélyes ellenfél. Mi a saját arcunkat fogjuk mutatni, emellett bízom abban is, hogy sokan kilátogatnak a szombat esti mérkőzésre és segíteni fogják a csapatot. (ztefc.hu)

Olvastad már?
Kerkez Milos reagált az Atléticóval és a Lazióval kapcsolatos pletykákra: "Olvastam én is..."
Nem lepte meg magát a jó játéka.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz