NB I: Az MTK hármat rúgott a Puskás Akadémiának - videó

Az MTK Budapest úgy nyert 3-0-ra a Puskás Akadémia vendégeként, hogy egy 16 éves játékos is debütált a kék-fehéreknél az NB I 7. fordulójának szombat esti mérkőzésén.
Csakfoci Admin 2020. október 17., szombat 21:19
Az MTK Budapest úgy nyert 3-0-ra a Puskás Akadémia vendégeként, hogy egy 16 éves játékos is debütált a kék-fehéreknél az NB I 7. fordulójának szombat esti mérkőzésén.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. október 17., szombat 21:19

Az MTK Budapest kezdte jobban a mérkőzést, a fővárosi kék-fehérek a kezdő sípszó után azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést. Többet birtokolták a labdát, fölényben játszottak, és a 4. percben megszerezték a vezetést. Herrera bedobását Mezei továbbította Dimitrovnak, középre adását Gera fejelte kapura, ám Tóth védett - az ismétlést Miovski bombázta a rövid alsóba. Tíz perccel később Dimitrov kínálta meg lövéssel Tóthot, a fiatal hálóőr ismét hárított.


Noha a félidő feléhez fokozatosan magukhoz tértek a hazaiak - miképpen Vanecek 17 méterről tesztelte Mijatovicot -, mégis az újabb gólt a vendégek szerezték. Herrera beadása után Dimitrov fejelhetett kapura, ezt is csak kiütni tudta Tóth, a kipattanóra kiváló ütemben érkezett Gera, és négy méterről a hálóba továbbított.

A 37. percben a 16 éves Biben Barnabás személyében újoncot avatott Michael Boris, a fiatal középpályás a 18 éves Katát váltotta. Az első félidő utolsó percei pedig leperegtek komolyabb esemény nélkül.


A második játékrészt is jobban kezdte az MTK, az 50. percben Mezei 18 méteres lökete ment a kapu mellé. Hét perc múlva már Mijatovic mutatott be hatalmas bravúrt, aki egy jobb oldali beadás után a kapufára tornázta a labdát.

A hajrára fordulva Knezevic és Meissner is szépíthetett volna, azonban a végig remekül védő Mijatovic eszén nem tudtak túljárni, hiszen mindannyiszor bravúrral hárított, megmentve csapatát a góltól. A 80. percben a csereként beálló Prosser pontot tett a mérkőzés végére - Gera indítása után egyedül vezette a kapura a labdát, és 12 méterről a kapu jobb oldalába helyezett.

NB I, 7. forduló

Puskás Akadémia-MTK Budapest 0-3 (Miovski 4., Gera 26., Prosser 80.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Puskás Akadémia: Tóth B. - Nagy Zs. (Weslen 67.), Szolnoki, Deutsch, Meissner - Baluta (Knezevic 62.), van Nieff, Plsek (Urblík 62.) - Tamás N. (Mance - a szünetben), Vanecek, Kiss T. (Komáromi - a szünetben)

MTK Budapest: Mijatovic - Varju, Nagy Zs. Ferreira, Herrera - Balázs B., Mezei (Barna 87.), Dimitrov (Prosser 67.), Kata (Biben 37.) - Gera (Ikenne-King 87.), Miovski (Bíró 87.)

Olvastad már?
NB I: A kiütést megúszta a Mezőkövesd Újpesten, de a vereséget nem - videó
A második játékrészben a Mezőkövesd fölé kerekedett az Újpest, amely végül Tallo fejesével tartotta otthon a három pontot. A lila-fehérek a hajrában több ziccert is elhibáztak, míg a vendégek támadójátéka enervált volt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz