Két gyengébb formában lévő csapat, a legutóbb a Vidi vendégeként 5-1-es vereséget szenvedő Újpest, és az előző két meccsén alulmaradó Mezőkövesd találkozott egymással a szombati játéknap második mérkőzésén.

Talán éppen a gyengébb forma miatt mindkét együttes óvatosan kezdett, egészen a 15. percig kellett várni, hogy feljegyezhessünk egy kapura lövést, ekkor Perosevic egy felívelést követően mellel készítette le a labdát lövésre Csongvainak, aki 23 méterről célbe vette a jobb sarkot, Szappanos szögletre mentett.

A folytatásban is több dolga akadt a mezőkövesdi kapusnak, de azt túlzás lenne állítani, hogy sorjáztak volna a lehetőségek, Mitrovic és Beridze lövésénél is könnyedén hárított Szappanos, míg a túloldalon Pajovicot még ennyire sem dolgoztatták meg a vendégek, így egy nem túl élvezetes első félidőt láthatott a közönség.

A szünetben cserére szánta el magát Predrag Rogan vezetőedző, Perosevic helyére Bacsa Patrik érkezett. Aktívabban is kezdett a hazai csapat, a 48. percben egy szabadrúgást követően gólt is szereztek a lila-fehérek, az asszisztens szerint azonban Bacsa lesen tartózkodott, így a Kövesd jöhetett szabadrúgással – jogosan. Pár perccel később Antonov ismét jól adott be a bal oldalról, Tallo azonban 8 méterről jócskán fölé fejelt.

A gólhoz sokkal közelebb állt az Újpest, ez pedig a 60. percben meg is érkezett: Antonov szöglete után Tallo csúsztatott 8 méterről a bal sarokba, 1-0.

Az Újpest győztes gólja a Kövesd ellen

Ezzel a felhőfejessel győzte le az Újpest FC a Mezőkövesdet, de a helyzetek száma alapján több is volt benne a lila-fehéreknek.

Közzétette: M4 Sport – 2020. október 17., szombat

Ezt követően is a hazaiak játszottak fölényben, elsősorban Antonov remek beadásainak köszönhetően, hat perccel a gólt követően is a szerb szélső szöglete után jött az újabb újpesti lehetőség, amikor is Onovo fejelt 10 méterről, a labda nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett. A 68. percben is közel állt a második találathoz Rogan együttese, ám Tallo hiába ugratta ki jó ütemben a bal oldalról érkező Beridzét, a grúz nagy helyzetben el akarta tolni Szappanos mellett a labdát, de a kövesdi kapus menteni tudott.

Kuttor Attila rövid időn belül hármat is cserélt a támadósorban, ám ez sem hozta meg a várva várt áttörést, egyetlen lehetőséget leszámítva nem igazán jelentettek veszélyt Cseriék Pajovic kapujára. Az az egy nagy helyzet azonban kis híján egyenlítést eredményezett, a 78. percben Karnitski egy felívelést tett kapásból középre, ahol üresen érkezett Borjacsuk, aki hat méterről, nagy ziccerben kaput sem talált.

Öt perccel később ismét eldönthette volna a három pont sorsát az Újpest, ekkor Mitrovic szabadrúgása után Ristevski a hosszún középre fejelte a labdát, ahol Máté azt nagy helyzetben nem találta el jól, ám a kaputól fél méterre még így is majdnem bele tudott kapni Bacsa, de milliméterekkel lemaradt. A hajrában két alkalommal is könnyedén gólt szerezhetett volna a pénteken a 32. születésnapját ünneplő Stieber Zoltán, de előbb hiába érkezett üresen Bacsa beadására, Jagodics belepiszkált a labdába, ami megzavarta őt, így nem tudott lőni, majd hatalmas ziccerben, 14 méterről a bal alsó mellé gurított.

Az Újpest végül megérdemelten tartotta otthon a három pontot, a különbség a Mezőkövesdre nézve hízelgő. Kuttor csapata zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el az NB I-ben.

NB I, 7. forduló

Újpest-Mezőkövesd 1-0 (Tallo 60.)

Újpest: Pajovic – Pauljevic, Máté, Ristevski, Antonov – Mitrovic (Baosic, 93.), Onovo – Beridze (Stieber Z., 77.), Tallo (Szakály, 88.), Csongvai – Perosevic (Bacsa, 46.).

Kövesd: Szappanos – Farkas, Katanec, Karnitski, Jagodics, Lakvekheliani – Berecz, Cseri, Vajda (Borjacsuk, 73.) – Nagy D. (Besirovic, 69.), Jurina (Vutov, 69.).