Márton: "Eljöhet az a pont, amikor majd át kell beszélni a folytatást"; Pintér: "Ez felért egy győzelemmel" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Mezőkövesdtől Székesfehérvárig. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2021. február 14., vasárnap 20:08
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Mezőkövesdtől Székesfehérvárig. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2021. február 14., vasárnap 20:08

Mezőkövesd - Ferencváros 2-2 (Besirovic 62., Jurina 75., ill. Somalia 34., Boli 50.)

Beszámoló és videó itt! | A meccs percről percre itt!

Pintér Attila (Mezőkövesd): - Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtuk megszerezni a vezetést. Elkerülhető gólt kaptunk, de hozzátartozik az is, hogy az első 15-20 perc után elkezdtünk kapkodóan futballozni, ami nem volt ránk jellemző, és ez a csapat nem bírja el, ha egy-két ember kiesik, vagy nem olyan a teljesítménye. A félidőben elmondtuk, hogy min kell változtatni ahhoz, hogy meg is tudjuk fordítani a mérkőzést, hiszen azt mondtam nekik, hogy ebben a mérkőzésben ez is benne van. Azt gondolom, hogy nagyon fegyelmezetten tették a dolgukat azután is, amikor átálltunk más rendszerre, és még jobban nyomást próbáltunk gyakorolni a Ferencvárosra, és ha a végén egy kicsit pontosabbak vagyunk, szerintem még a győzelmet is megszerezhettük volna.

De összességében egy ilyen erős kerettel rendelkező csapat ellen, mint a Ferencváros megszerezni 0-2 után az egy pontot, az felér egy győzelemmel.

Azt láttam, hogy ha még nagyobb nyomást tudunk gyakorolni rájuk és merünk játszani, ami az utolsó időkben jellemző volt ránk, akkor biztos, hogy meglesznek ugyanúgy a lehetőségeink. Az, hogy gólra is tudjuk-e őket váltani, az már más dolog, de hála Istennek most sikerült. (M4 Sport)

Szergej Rebrov (FTC): - Azt mondtam a játékosoknak, hogy fel kell készülnünk az ilyen időjárási viszontagságokra, az ilyen körülményekre, és mindegy, mi az állás, fontos karaktert mutatni, illetve megnyerni a párharcokat. Ezekben a komponensekben, a második félidőben bizonyos tekintetben alul maradtunk. A téli meccsek mindig nehezek, és most talán a csapat a 2-0-s vezetés után elhitte, hogy megvan a mérkőzés. Ettől függetlenül nincs semmi baj, rendkívül nehéz, nyolcmeccses sorozat után vagyunk, megyünk, dolgozunk tovább. Próbálkoztunk a nehéz pályához alkalmazkodni és számítottunk arra, hogy a Mezőkövesd folyamatosan presszionál majd, de az első félidőben a tizenhatoson belül nem voltunk elég magabiztosak. A második játékrészben ezt megoldottuk, minimalizáltuk ezeket a hibákat, ugyanakkor több olyan apróbb hibát vétettünk, amelyeket kihasznált az ellenfél.

Szerintem 2-0 után senki sem számított erre az eredményre, én sem hittem akkor abban, hogy ezt már megnyertük.

A cserékkel a párharcok megnyerésére helyeztük a hangsúlyt, ez volt az első számú cél, mert láttam, hogy a Mezőkövesd csatárral erősített. Összességében elégedett vagyok a csapatom játékával. Szerintem a nyolc meccsből álló, nehéz sorozatban megfelelően sikerült helyt állnunk és továbbra is vezetjük a tabellát. (M4 Sport / fradi.hu)

Olvastad már?
Válogatott középpályást igazolt az NB I-ből a Vasas - a Fradi-meccs után jelentették be
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően Berecz Zsombor a Ferencváros elleni bajnokit még mezőkövesdi színekben játszotta le vasárnap, utána viszont hivatalossá vált, hogy hétfőtől az 1-szeres válogatott középpályás már az NB II-es Vasas játékosa lesz. 
Elolvasom

MOL Fehérvár FC - MTK Budapest 1-2 (Hangya 8., ill. Miovski 52., Varga R. 75. - 11-esből)

Beszámoló és videó itt! | A meccs percről percre itt!

Márton Gábor (MOL Fehérvár): - Egy remek első félidő után abszolút csalódás a végeredmény. A látottak alapján egyáltalán nem érdemeltünk vereséget. Sajnos a szokásos… 1-0-nál megvan a lehetőség, nem használjuk ki, nem zárjuk le a meccset. Utána pedig, ha hibázunk egyet-kettőt, egyből büntetnek. Sajnos ez van. Nem tudom, miért nem sikerült a lélektani előnyt kihasználnunk. A gól után is jól játszottak a srácok, megvoltak a lehetőségek, apró darabok hiányoztak az utolsó passzoknál, a befejezéseknél. Nehéz ma megfejteni a pszichéjét annak, hogy miért nem tudjuk megtartani a vezetést. Talán képesség kérdése is, nem tudom. Sajnos elég hosszú ideje ilyen helyzetben vagyunk.  Most annyiban más, mint az ősz volt, hogy ezeken a meccseken a mait leszámítva azért nem dolgozunk ki annyi helyzetet, mint régebben. Egyszerűen a játékunk nem olyan, amit szeretnénk. Ettől függetlenül majdnem mindegyik mérkőzésen megvoltak azok a lehetőségek, amiből vezetést lehetett szerezni, vagy fordítani, de most valamiért nem sikerül.

Ha valaki edzőnek áll, benne van, hogy elveszítheti az állását. Nem vagyok az a típus, aki feladja, de eljöhet az a pont, amikor majd át kell beszélni a folytatást, mert nyilván ha az ember nem tud segíteni, ártani nem akar.

Michael Boris (MTK Budapest): - Az első 20 percben nem találtuk a játékunkat, az ellenfél kreatív játékosait - mint Houri és Dárdai - nem tudtuk megfogni. Pedig azt játszották, amire készültünk, számítottunk rá, hogy öt védővel állnak majd fel. Fordulás után már sokkal jobban reagáltunk a helyzetekre, harcosak voltunk, és a látottak alapján megérdemelten nyertünk. A hangulat természetesen ilyenkor remek, hiszen fontos 3 pontot szereztünk. Látjuk, hogy a mezőny kezd tömörülni mögöttünk, jönnek fel a csapatok, ezért is kellett ez a siker. Ezzel együtt természetesen továbbra is az a cél, mint eddig: mielőbb megszerezni a 45 pontot. Sok fiatal játékosunk van, ők tudják, hogy mindig készen kell állniuk. Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de büszke vagyok a srácokra, mint ahogy akkor is az szoktam lenni, amikor az eredmény nem olyan, mint amit szeretnénk. (mtkbudapest.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz