I. félidő:

Gyors góllal szerzett vezetést a MOL Fehérvár vasárnap este: a 8. percben Dárdai adott be laposan jobbról, el is jutott a labda a hosszú érkiező Hangya elé, aki 12 méterről, ballal kilőtte a jobb alsót (1-0).

Az MTK egy védett Schön-lövéssel válaszolt, majd folytatásban inkább a mezőnyben zajlott a játék, kevés komolyabb lehetőség alakult ki a kapuk előtt, egészen a 35. percig.  Ekkor Petrjak jobbról vezethette a labdát a kapura, a kifutó Mihatovic azonban remekül, lábbal szerelte a támadót. A 42. percben Nego beadását még kifejelték, de épp Petrjak elé, az ukrán azonban 15 méterről csúnyán a jobb kapufa mellé lőtt.

A félidő záróakkordja egy vendéglehetőség volt: Mezei jobbról, ballal tekert kapura egy szabadrúgást, Kovácsnak figyelnie kellett a bal oldali kapufánál, hogy ne legyen gól a lövésből.

II. félidő:

Igencsak megélénkült a szünet után a játék, ami elsősorban a kettős cserét is végrehajtó MTK-nak volt köszönhető. A 49. percben még kimaradt egy nagy vendéghelyzet: Schön bepassza után Varga Roland közelről lőhetett, Kovács azonban védeni tudott.

Az 52. percben viszont már jött az egyenlítés, ekkor Varga 18 méteres szabadrúgását Kovács még a felső lécre ütötte, Miovski azonban – Fiolát megelőzve – a hálóba fejelte a kipattanót (1-1).

Pár perccel később megint vezethetett volna a Vidi, de Petrjak hatalmas helyzeténél talán csak Mijatovic bravúrja volt nagyobb.

A kimaradt helyzetért pedig megbűnhődtek a hazaiak. A csereként beállt Funsho sem bírt ugyanis a mezőny egyik legjobbjával, Schönnel, akit csak lerántani tudott a légiós. A megítélt 11-est Varga Roland váltotta gólra és megnyerte a meccset csapatának (1-2). A lefújás előtt a hazaiak középpályása, Alef a kiállítás sorsára jutott második sárgával.

A kék-fehérek harmadik 2021-es idegenbeli meccsükön második sikerüket aratták (Kisvárda után megint két gólt szerezve) és feljöttek a tabella negyedik helyére, mindössze egy ponttal lemaradva a Viditől. Michael Boris csapata másodszor verte az idényben a Fehérvárt, amely idén még nem tudott győzni saját stadionjában.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

MOL Fehérvár FC – MTK Budapest 1-2 (Hangya 8., ill. Miovski 52., Varga R. 75. – 11-esből)

Piros lap: Alef (Fehérvár, 93.)

A meccs minden fontos mozzanata percről percre itt! 

Fehérvár: Kovács – Nego (Funsho, 62.), Musliu, Fiola, Stopira, Hangya – Houri (Bouard, 80.), Alef, Dárdai (Ruben Pinto, 62.) – Zivzivadze (Nikolics, 62.), Petrjak (Szabó L., 80.)

(cserék: Rockov, Tordai, Szabó L., Rubén Pinto, Bouard, Funsho, Nikolics)

MTK: Mijatovic – Alho (Ikenne-King, 46.), Nagy Zs., Perkovic (Varjú, 76.), Herrera – Kata, Cseke (Palincsár, 46.), Mezei – Varga R. (Prosser, 85.), Miovski (Bíró B., 87.), Schön

Korábban: Mezőkövesd – FTC 2-2

Az NB I állása: