I. félidő:

Jól kezdett a Mezőkövesd a Ferencváros ellen. A 7. percben a Vasashoz igazoló Berecz beadását követően Vadnai 14 méteres, életerős lövését ütötte ki Dibusz. Két perccel később Boli feldobta magát a tizenhatoson belül, a játékvezető résen volt és sárgát adott a csatárnak.

A 11. percben vezetést szerezhetett volna a Fradi támadója, 16 méteres próbálkozását azonban bravúrral védte Szappanos. A 26. percben Uzuni is közel járt a gólszerzéshez, öt méterről leadott lövését azonban védte Szappanos.

A 34. percben aztán előnybe kerültek a vendégek: Uzuni jobbról elvégzett szabadrúgását Sigér csúsztatta meg, Somalia levette a labdát és 5 méterről a hálóba passzolt (0-1). A játékrész hajrájában Uzuni 18 méterről tekert kicsivel fölé egy szabadrúgást.

II. félidő:

A fordulás után nem sokkal úgy tűnt, eldőlhet a meccs. Az 50. percben Uzuni remek labdájával Boli lógott meg, majd ziccerben a bal sarokba lőtt (0-2).

A második gól megfogta a kövesdieket, az FTC pedig visszább állt és pontattlanná is vált, vesztére. A 62. percben szépített a Mezőkövesd: Berecz beemelt labdáját Jurina egyből tette középre, Besirovic pedig bevetődve fejelt a hálóba (1-2).

És ezzel még nem volt vége: a 75. percben gyönyörű góllal egyenlítettek a hazaiak, Farkas beadását Jurina remek mozdulattal lőtte a léc alá (2-2).

OTP Bank Liga, 21. forduló:

Mezőkövesd – Ferencváros 2-2 (Besirovic 62., Jurina 75., ill. Somalia 34., Boli 50.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Nesterov, Katanec, Vadnai – Berecz, Karnitski (Martic, 46.) – Besirovic (Vajda, 91.), Cseri (Chrien, 59.), Vutov (Vojtus, 59.) – Jurina (Nagy D., 93.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Civic – Sigér (Vécsei, 76.), Somália – Isael (Laidouni, 63.), Tokmac (Zubkov, 63.), Uzuni (Mak, 76.) – Boli (Baturina, 85.)

Interjú: “Ilyen meccsen még soha nem játszottam” – a Fradi egyik legfontosabb játékosa szerint nem a BL-csoportkör volt még a csúcs