Három kritizált bírót is lefokozott az MLSZ - a derbi játékvezetője kapta meg a Loki-Fradit is

Így alakul a bíróküldés az OTP Bank Liga 26. fordulójában. 
Dudás Gábor 2018. április 12., csütörtök 14:36
Így alakul a bíróküldés az OTP Bank Liga 26. fordulójában. 
Szerző: Dudás Gábor 2018. április 12., csütörtök 14:36

Mint arról beszámoltunk, egy súlyos és egy szerencsére valamivel enyhébb, de így is látványos jelenet során okozott sérülés is történt az elmúlt NB I-es fordulóban.

Michael Rabusicot, a Haladás cseh támadóját a DVTK szerb védője,  Dejan Karan rúgta le és okozott neki legalább hat hétre szóló sérülést - tettéért a bekk később elnézést kért, de az MLSZ is vizsgálja a fegyelmi ügyet a Haladás kezdeményezésére. A DVTK-Haladás találkozót vezető Karakó Ferenc sokat kritizált módon csak sárga lappal figyelmeztette a hazaiak játékosát.

Hasonlóképpen járt a hosszú hetek "kispadoztatása" után az FTC-Mezőkövesd találkozón visszatért Solymosi Péter is. A tavaly még az idény legjobb bírójának megválasztott sípmester ugyancsak sárgát adott a Nagy Dominikot letaroló Iszlai Bencének, a ferencvárosi középpályás pedig a pályán vérző sebével ugyancsak hosszabb időre kidőlt, egyelőre nem tudni, mikor térhet majd vissza.  Solymosit ugyanakkor a vendégek is "elővették", a kövesdiek támadója, Koszta Márk nyilatkozott úgy, hogy a spori egy 11-est elfelejtett megadni még 0-0-ás állásnál.

Ez a két bíró, illetve a zsinórban már második hete pihentetett Pintér Csaba - őt Ezekiel Henty emlékezetes taposása után felejtették el - sem vezet meccsen a következő hétvégén, a 26. fordulóban. A három említett játékvezető egyébként alapvonali bíróként azért szerepet kap majd a Mezőkövesd-Videoton (Karakó), az Újpest-Vasas (Solymosi) és a DVSC-FTC (Pintér) találkozón.

Utóbbi mérkőzésen, azaz a forduló rangadóján egyébként az az Iványi Zoltán lesz majd a játékvezető, aki a zöldek Újpest elleni derbijét is vezette két fordulóval ezelőtt (a hazaiak egy hazaadásnál, az FTC egy 11-es szituációnál reklamált). A jelenleg pereskedéssel is foglalkozó Kassai Viktor kapta meg a Mezőkövesd-Videoton találkozót.

NB I, 27. forduló (április 14.), bíróküldés:

17:00: Balmazújváros – Diósgyőr (Andó-Szabó Sándor)

17:00: Mezőkövesd – Videoton (Kassai Viktor)

17:00: Paksi FC – Haladás (Berke Balázs)

17:00: Puskás Akadémia – Bp. Honvéd (Szőts Gergely)

17:00: Újpest – Vasas (Erdős József)

19:30: DVSC – Ferencváros (Iványi Zoltán)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz