Narancssárgás becsúszás a Fradi meccsén

Nem csak gólokban, de sajnos sérülésekben is gazdag volt az NB I legutóbbi fordulója. A legrosszabbul a Haladás járt, amely egyszerre veszítette el három játékosát, egyikük a kórházban kötött ki.

21 gólt és megannyi érdekes jelenetet hozott az OTP Bank Liga 25. fordulója, de sajnos az “árnyékos” oldalon is voltak bőven emlékezetes pillanatok.

A Ferencváros – Mezőkövesd bajnokin (3-0), annak is a 63. percében Iszlai Bence rúgta meg csúnyán Nagy Dominikot, belépőjének pedig nem sok köze volt a labdához. Az eset után Nagy sokáig vérző lábbal futballozott, és többször is ápolni kellett, valószínűleg a stoplik sérthették meg a bokájánál. Iszlai (csak?) sárga lapot kapott a visszajátszások alapján kíméletlen, nyújtott lábas becsúszásáért a hosszú hetek után visszatért Solymosi Péter játékvezetőtől.

A végül a meccset végigjátszó Nagynak két öltéssel kellett összevarrni a lábát.

A sérülésnek kevésbé örülök, egyből tudtam, hogy nagyobb lehet a baj. Végül két öltéssel kellett összevarrni a lábam, de szerencsésnek mondhatom magam: ha nem emelem fel ilyen korán a lábam, komolyabb baj is lehetett volna – mondta a fradi.hu-nak a középpályás.

“Edzői pályafutásom alatt ilyen még nem fordult elő”

Bár roppant értékes három pontot szerzett a Diósgyőr (2-1) ellen a Haladás, a mezőkövesdi siker komoly áldozatokkal járt. Jancsó Andrást a 7., Michael Rabusicot a 31., Bosnjak Predragot pedig a 66. percben kellett lecserélni sérülés miatt.

Jancsónak a bal oldali combközelítő izma, Rabusicnak a bal bokája (Karan piros lapot érő becsúszása után…), Bosnjaknak pedig a jobb combhajlító izma sérült meg. Rabusic vasárnap, a másik két futballista pedig hétfőn megy MRI illetve ultrahangos vizsgálatra. Akkor derül ki, mennyire súlyos a sérülésük – számolt be a haladas.hu.

Edzői pályafutásom alatt még nem fordult elő, hogy három játékost is le kellett cserélni sérülés miatt. Rabusicért aggódunk, hiszen őt kórházba kellett szállítani – mérgelődött a meccs után az egyébként győztes szakvezető, Michal Hipp.

Rabusic állapotáról közben friss híreket közölt a szombathelyi klub hivatalos honlapja. A szombati Diósgyőr – Haladás (1-2) bajnoki 28. percében a hazaiak védője, Dejan Karan a felezővonalnál hátulról rácsúszott a csatárra, ezután Rabusicot ápolni kellett, nem is tudta folytatni a játékot – hordágyon vitték be az öltözőbe. Karan sárga lappal megúszta az esetet.

Rabusicot vasárnap délelőtt a szombathelyi kórházban megvizsgálták, és az MRI-vizsgálat kimutatta: sípcsontja a boka részén eltörött. A támadó lábát térdig begipszelték, három hétig csak mankóval közlekedhet, aztán újabb három hétig rögzítőkötést hord: hat hétig tehát biztosan nem futballozhat.