Rajtuk múlik Paintsil jövője a Fradinál - rasszista vád is érkezett Afrikából

Fokozódik a helyzet a Paintsil-ügy kapcsán, a játékost képviselő ghánai ügynök kemény vádakkal illette a Ferencvárost, még a rasszizmus is “előkerült”. Megnéztük, ki keveri a kártyákat a háttérben és megszólalt a magyar közvetítő is.
Dudás Gábor 2018. január 16., kedd 21:00
Fokozódik a helyzet a Paintsil-ügy kapcsán, a játékost képviselő ghánai ügynök kemény vádakkal illette a Ferencvárost, még a rasszizmus is “előkerült”. Megnéztük, ki keveri a kártyákat a háttérben és megszólalt a magyar közvetítő is.
Szerző: Dudás Gábor 2018. január 16., kedd 21:00

Kemény vádak a Fradi ellen

Joseph Paintsil meglehetősen bonyolult ügye kapcsán egyre inkább főszerepbe kerül a játékost képviselő ügynökség. Úgy tűnik, a játékos menedzsere szórakozik a Ferencvárossal és szerdán már kommunikációs támadást is indított a klub ellen. Amiket az ügynök állít:

- hiába küldtek kórházi jelentést a magyar klubnak, elmondása szerint a Fradi “nem akart arról tudomást venni”, inkább “azzal vádolta meg a futballistát, hogy nem jelent meg időben a téli szünetet követően”.

- nagy tiszteletlenség a játékossal, vele és a ghánai klubbal, a Tema Youth SC-vel szemben is, hogy fenyegetik a játékost, miközben tudják, hogy nincs jól, ha a klub nem is szimpatizál a játékossal, legalább ne fenyegessék őt.

- a Ferencváros átverte őt, mert a kölcsönszerződés aláírása előtt azt is vállalta, hogy 5 mérkőzés után megemeli a játékos fizetését, de ez végül nem került be a kontraktusba, amit az ügynök elmondása szerint ő maga nem vett észre, mivel a nyári átigazolási hajrá miatt “nem nézte át rendesen” a papírokat.

- attól tartanak, hogy ha Paintsil újra megjelenne a klubnál, “rasszista inzultusok is érnék”.

 

Ők képviselik Paintsilt

A meredek állítások után érdemes megnézni, kivel áll szemben a Ferencváros az ügyben, kiken is múlik valószínűleg leginkább Paintsil sorsa.

Tisztelet, lojalitás, őszinteség, bizalom

- ezekkel a címszavakkal hirdeti magát az Emmanuel Gyasi által vezetett Destiniy Sports Management. A hamburgi székhelyű, de Londonban is irodát működtető játékosügynökség világszerte képvisel futballistákat: “mindegy, hogy hol vagy épp, a pályán és azon kívül is gondoskodunk rólad” - írják. Az ügynökséget Emmanuel Gyasi vezeti, mellette még hatan dolgoznak a DSM-nél.

Az ügynökség ügyfelei között javarészt afrikai játékosokat - köztük Paintsilt -, de brit és olasz futballistákat is találunk, összesen 20 képviselt nevét sorolják fel a honlapjukon. A Genk által csábított ferencvárosi játékost taksálják a legtöbbre az iroda ügyfelei közül, a második legértékesebb játékos 250 ezer euróval a belga Mouscron labdarúgója, Mohamed Aidara.

 

A közvetítő: "Próbáljuk menteni, ami menthető"

Paintsil kapcsán egyébként egy hazai iroda, a Centersport is többször megnyilvánult a játékos kapcsán az őszi szezonban, és érthetően kifejezetten büszkék voltak a játékos magyarországi igazolására, amiben állításuk szerint aktív szerepük volt.

Legutóbb épp négy napja a Facebookon gratuláltak az ősszel berobbant játékosnak az Év gólja kitüntetéshez, a cég honlapján van olyan cikk, amelyben a játékos ügyfélként szerepel. Természetesen megkerestük a hazai ügynökséget is, ők hogyan élik meg mindezt, ami a tehetséges ghánai játékos körül az elmúlt napokban történik.

- Mi elsősorban közvetítői szerepet láttunk el ebben az ügyben, a Ferencvárost képviseltük nyáron, hogy Paintsil Magyarországra kerülhessen - mondta Paunoch Péter a csakfoci.hu-nak a Centersport részéről. - A játékos ügyeit az említett afrikai iroda képviseli jelenleg, és magunk részéről nem értjük a hozzáállásukat. Természetesen próbálunk közvetíteni a felek között, menteni, ami menthető, de ez nem egyszerű, főleg a frissen megjelent nyilatkozatok miatt, ami után megfontolandó, hogy tudunk-e megfelelően együtt működni a jövőben lévén, hogy a Ferencváros minden szerződésben foglaltakat betartott és teljesen jogszerűen járt el mind a játékos, mind menedzsere, mind pedig az afrikai csapat esetében.

Olvastad már?
Bekeményít a Fradi: "A Paintsil-ügy nem a pénzről szól, ezt a Ferencvárossal senki nem teheti meg"
Jogi útra terelik a ghánai játékos ügyét, ha nem jelenik meg az FTC-nél az állítólagos maláriás megbetegedéséből felgyógyulva sem. A Fradi a Genkkel már felvette a kapcsolatot. Orosz Pál beszélt a részletekről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz