Fradi: "Nem értettük az elején, mit akar Rebrov" - ezért nincs senki biztonságban a keretben

A Ferencvárosban alapembernek számító szlovén védő, Miha Blazic a Szerhij Rebrov érkezésével történt változásokról is beszélt.
Dudás Gábor 2018. december 3., hétfő 10:09
A Ferencvárosban alapembernek számító szlovén védő, Miha Blazic a Szerhij Rebrov érkezésével történt változásokról is beszélt.
Szerző: Dudás Gábor 2018. december 3., hétfő 10:09

Szerhij Rebrov érkezéséről és az ezzel járó változásokról

- Másfajta futballt játszunk most, sokszor a védők indítják el a támadásokat. Még mindig keressük, hogy lesz ez az új felállás és taktika 100 százalékosan jó, de szerintem jó úton haladunk. A Paks ellen például szerintem nagyon jól játszottunk. Javulunk ebben is folyamatosan. Picit más ez a felfogás, mint amihez szoktam, de jó, hogy nálam van a labda ilyen sokszor, hogy részt vehetek a támadásokban. 

- A csapatban most egyik játékos sem érezheti "biztonságban" magát, nincsenek bérelt helyek a kezdőben. Nem lehet kiengedi, lazítani az edzéseken, mert az edző bármikor lecserélhet, kivehet a csapatból.

Mindenki tudja, hogy van másik játékos mellette, aki képes ugyanabban a pozícióban játszani. Így aztán mindenki 100 százalékosan arra koncentrál, hogy megtegye, amit az edző kér tőle. Emiatt valahogy elevenebbek vagyunk, senki nem akar kikerülni a csapatból, szerintem nagyon jó, hogy ez így alakult. 

- A csapat minden játékosa rendelkezik azokkal a kvalitásokkal, amelyek segítségével képes alkalmazkodni egy új edző játékfelfogásához. Rebrov pedig nagyon nagy türelemmel látott munkához.

Persze hibáztunk az elején, nem értettük először, hogy mit akar, egy teljesen új dolog volt számunkra. De a szakmai stáb bízott és bízik bennünk, hogy meg fogjuk érteni ezt az új koncepciót.

És szerintem nem tartott sokáig, hogy belerázódjunk abba, amit az edzőnk kér tőlünk, egyre jobban csináljuk - mondta Miha Blazic az M4 Sport "Góóól" c. műsorában.

Böde és Lanzafame - együtt vagy külön?

- Hogy Lanzafame és Böde egyszerre játszik vagy külön, nekünk, többi játékosnak nem jelent nagy különbséget, hiszen mindketten topjátékosok. Nekünk ez pedig nagyon jó. 

Neki mi a szerepe akár a nyelvi közvetítésben a magyar és külföldi játékosok között?

- Az összes magyar játékosunkkal angolul beszélünk. Nagyon jól megértjük egymást mindannyian. Vannak persze olyan helyzetek, hogy a hazai játékosok egymás között magyarul beszélgetnek, de ez normális. Itt mindenki megmondja a másiknak, ha bármi van, nem tartjuk vissza a dolgokat, őszinte kapcsolat van a játékosok között a csapaton belül. Ez sokat segít a pályán is. Hogy mit mondtam Vargának, amiatt ilyen jól játszott? Az titok, nem mondhatom el...

Gondolnak-e már a Vidi elleni évzáró rangadóra?

- Előtte lesz még két meccsünk, és tudom, hogy sokan azt gondolják, hogy az NB III-as Sényő elleni kupameccs nem olyan fontos, de mi nem így gondolkodunk. Úgyhogy egyelőre ez a találkozó és a Mezőkövesd elleni bajnoki jár a fejünkben. Utána lesz egy hetünk felkészülni a Vidire. Ugyanolyan meccsre számítok, mint amilyen az összes Vidi elleni meccsünk volt, nagyon kemény, erős ellenfél, egy igen kiegyensúlyozott csata. Hogy én vagy Juhász Roland szerzünk-e gólt? Engem ez nem érdekel, amíg mi nyerünk! 

A Paks elleni góljáról

- Begyakoroltuk ezt a szituációt, ezt a figurát, nem véletlenül alakult így. Frimpong nagyon jól csúsztatta elém a labdát, én pedig be tudtam fejezni góllal a helyzetet. 

Mitől gólerősebb, mint Szlovéniában?

- Kezdek is hozzászokni, hogy eredményesebb vagyok, mint otthon...ha az ember egy olyan klubban futballozik, mint a Ferencváros, fontos, hogy a védők is hozzájáruljanak a gólszerzéshez. Van, hogy nincs olyan jó napjuk a csatároknak, akkor nekünk vagy a középpályásoknak kell a "helyükre" lépnünk. De minden egyes gólnak úgy örülök, mintha a sajátom lenne. 

A remek formában lévő Blazic maradni akar az FTC-ben, az esetleges külföldi érdeklődések ellenére is.

- Nem gondolkodtam ezen, senki nem mondott még semmit ilyesmiről. Jó érzem magam itt, jó esélyünk van a bajnoki címre és jól is futballozunk. Nem gondolkodom azon, hogy elmenjek.

Cserélne-e a magyar válogatottal? Szlovénia Lengyelországgal, Ausztriával, Izraellel, Macedóniával és Lettországgal találkozik majd az Eb-selejtezőkön.

- Nem cserélnék. Azért nem, mert így a csapattársammal, Stefan Spirovskival is találkozhatok, úgyhogy szeretném ezt a csoportot "megtartani". De először is remélem, hogy meghívót kapok majd, hiszen új szövetségi kapitányunk van, így most mindenki nulláról indul a keretben. 

Olvastad már?
Szlovákiában kezdi a válogatott az Eb-selejtezőket - itt a teljes menetrend
Eldőlt, hogy március 21-én, Szlovákiában kezdjük az Eb-selejtezősorozatot, az első hazai meccsünket pedig három nappal később a horvátokkal játsszuk.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz