Fotó: MTI/Kovács Tamás

EL: "A Fradi minőségben nincs a Trabzonspor szintjén", ütik-vágják a védőket a törökök - lapszemle

Ezt írják a török lapok, miután a Ferencváros 3-2-re legyőzte csütörtökön a Trabzonsport az Európa Liga-csoportkör első fordulójában.
Nyikes Zoltán 2022. szeptember 9., péntek 12:15
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Ezt írják a török lapok, miután a Ferencváros 3-2-re legyőzte csütörtökön a Trabzonsport az Európa Liga-csoportkör első fordulójában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. szeptember 9., péntek 12:15

"Hiányzott a vihar Magyarországon" - írja a fotomac.com.tr, utalva a Trabzonspor becenevére, ami "a fekete-tengeri vihar". A portál szakértője, Zeki Uzundurukan azt a kérdést tette fel: "miért játszik olyan rosszul a Trabzonspor a meccsek első félidejében?" De szót ejtett a magyar csapatról is, amely szerinte "egy olyan csapat, amely sokat fut, gyors támadásokat vezet és könnyű gólokat szerez.

A fizikai erejük is magas szinten van, de nagy a minőségi különbség a két csapat között a Trabzonspor javára, amely minőségileg javult az előző szezonhoz képest, de a játék egyelőre messze elmarad a várttól."

A fanatik.tr újságírója kőkeményen kritizálta a Trabzonspor két védőjét, Vitor Hugót és Denswilt is. Hakan Can azt írta, "Avci egyik alapelve, hogy támadás közben nem szabad felhagyni a biztonságos védekezéssel, Vitor Hugóval hátul azonban már-már azt jelenti, hogy biztosan gólt kap a Trabzonspor. Denswil és Vitor is formán kívüli és lassú volt."

Az új sztárigazolást, Maxi Gómezt sem kímélte, vele kapcsolatban megjegyezte, hogy egy ízben a pályafutásához méltatlanul hibázott nagy helyzetben. Az újságíró szerint a legnagyobb gondok a védekezésben voltak, ha azt megoldja a Trabzonspor, akkor minden csapatrész rendben lesz.

A portálnak a csereként gólt szerző Umut Bozok is nyilatkozott: "Az első 15 percben küszködtünk, aztán összeszedtük magunkat. Néhány dolgot jobban kellett volna csinálnunk, miután 10 emberrel játszottak. Ha Yusuf gólja érvényes lett volna, szerintem megnyertük volna a meccset. Örülök a gólomnak, de sokkal jobb lett volna, ha nyerünk. Maxi is gólt szerzett, sokat segítünk neki. Többet kell dolgoznunk az edzéseken. Mindketten gólt szereztünk, de még élvezetesebb lett volna, ha nyerünk. Most egy fontos meccs vár ránk a bajnokságban, utána pedig készülnünk kell az európai meccsünkre."

A portál egy másik cikkében arra is rávilágít, hogy a Trabzonspor 1113 napja nem tudja megtörni az átkot, 2019. augusztus 22. óta ugyanis nem tud nyerni idegenben nemzetközi meccset - azóta 10 vereség és 4 döntetlen a mérleg.

A goal.com.tr is egy érdekes statisztikát közölt: a Trabzonspor az Európa Liga-csoportkörben már 8 mérkőzés óta nyeretlen, ezeken pedig a legtöbbször magyar csapattal került szembe - kétszer a Vidi, egyszer pedig a Ferencváros ellen.

A beinsports.com.tr pozitívabb címmel indított: "A Trabzonspor nagyon közel volt a feltámadáshoz".

A spor.haber7.com nagybetűkkel azt emelte ki, hogy "Üres kézzel hagytuk el Magyarországot! A 10 emberrel játszó Ferencváros esélyt sem adott a fekete-tengeri viharnak"

"A horgonyzás nem sikerült, vannak levonható tanulságok" - írja a hurriyet.com.tr újságírója, aki a kezdőcsapattal és Avci vezetőedző előzetes taktikájával kapcsolatban azt is megjegyezte, hogy "a 23-26. perc közötti három lövést leszámítva nehéz azt mondani, hogy ez a terv működött az első félidőben."

A portál Sergio Busquets és Jean-Philippe Gbamin között húzott párhuzamot, még hozzá Vicente Del Bosque elhíresült mondata kapcsán, aki egyszer megjegyezte: "Ha a meccset nézed, soha nem látod Busquetset. Ha Busquetset nézed, az egész meccset látod". Erre reflektálva az újságíró megjegyezte, hogy ezt tegnap nem lehetett elmondani Gbaminról, aki nem tudta kezelni a nyomást és nem volt a középpálya ura, amikor azonban Hamsík a pályára lépett, a játékosok közelebb kerültek egymáshoz és nőtt a sebesség is.

Olvastad már?
Tokmac: "Szeretnénk valamit alkotni Európában", Vécsei: "Kicsit félvállról vettek minket" – így értékeltek a Fradi-játékosok
A Trabzonspor elleni Európa Liga-győzelmet követően a Ferencváros három játékosa, Vécsei Bálint, Muhamed Besic és Tokmac Nguen értékelt az M4 Sporton.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz