Fotó: molfehervarfc.hu

Sallói a várható erősítésekről: "Külföldön játszó magyar játékosok vannak képben" - Zivzivadze távozása nem zárható ki

A MOL Fehérvár FC sportigazgatója, Sallói István a klubhonlapon beszélt a csapatot érintő aktualitásokról.
Nyikes Zoltán 2022. július 9., szombat 17:34
Fotó: molfehervarfc.hu
A MOL Fehérvár FC sportigazgatója, Sallói István a klubhonlapon beszélt a csapatot érintő aktualitásokról.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 9., szombat 17:34

A keret és a szakmai stáb változásairól

– A bajnokság végét követően több változás történt stratégiailag fontos posztokon – kezdte a molfehervarfc.hu-n Sallói. – Premier League-csapathoz távozott vezető játékosmegfigyelőnk, Balogh Tamás, második csapatunk vezetőedzője, Szalai Tamás Győrben folytatja, első csapatunk kapusedzői posztjára pedig Elbert András érkezett. A tavaszi szezon végére már láttuk, hogy melyek azok a posztok, ahol erősíteni szeretnénk és megvoltak a jelöltjeink is, akikkel sikerült is megegyeznünk, három új és három régi-új játékos érkezett. Mindenképp szerettünk volna a védelembe, védekező középpályás posztra és a támadóharmadba is olyan játékosokat igazolni, akik erősítést vagy más alternatívát kínálnak a vezetőedzőnek. A védelembe érkezett Nikola Serafimov, a középpályára Peter Pokorny, az ő esetükben tényező volt a fiatal koruk is, hiszen szeretnénk fiatalítani a csapaton, és olyan játékosokat igazolni, akik nagy motivációval érkeznek, ezáltal a többiek számára is nagyobb versenyhelyzetet teremtenek a csapaton belül. Bumba a támadóharmadba érkezett, több poszton is bevethető, nála és Serafimovnál nagy előny, hogy ismerik a magyar mezőnyt, mi is közelebbről ismerjük őket, így pontosan tudjuk, mire számíthatunk tőlük. Rajtuk kívül visszatért kölcsönből Lyes Houri, aki korábban a csapat erőssége volt, és nagyon bízom benne, hogy a teljes felépülését követően újra meghatározó játékosunk lehet, szükségünk van a kreativitására, dinamizmusára, rá előreláthatólag augusztus második felétől számíthatunk majd.

Ugyancsak visszatért Budu Zivzivadze egy szenzációs tavasz után, megtalálta önmagát és motiváltan érkezett vissza, viszont iránta több klub is érdeklődik, így nem zárható ki a távozása.

A további erősítésekről és a magyar játékosok lehetséges érkezéséről

– Még nem zártuk le a keretet, sok van még hátra az átigazolási időszakból. Alapvetően a támadóharmadba keresünk és elemzünk játékosokat, de a lépéseinket az esetleges sérülések és távozók is befolyásolhatják. A kezdetektől fontosnak tartjuk, hogy megfelelő számú magyar játékos legyen a keretben,

így most is vannak képben külföldön játszó magyar játékosok, de ha csak külföldiekkel tudjuk megoldani azokat a kulcsposztokat, ahová igazolni szeretnénk, akkor velük fogunk erősíteni.

Az edzőtábor tapasztalatairól

– A válogatott mérkőzések miatt a nemzeti csapatokban szereplő játékosok csak az edzőtáborban csatlakoztak hozzánk, így ez volt az első hét, amikor a teljes keret együtt készült. Ez idő alatt egy meccset játszottunk, ahol az egyforma terhelés biztosítása volt a fő cél, a hátralevő két meccsen már többet látunk majd a csapatból. Fontos állomás számunkra ez az edzőtábor, hogy lássuk, hol tartunk, hogy alakul a csapat az új játékosokkal és a vezetőedző megtalálja a legideálisabb játékrendszert. Ilyenkor napi szinten, folyamatosan egyeztetünk a szakmai stábbal, hogy melyik posztra milyen játékos jelenthetne még erősítést vagy plusz alternatívát.

A teljes keret jelenleg 27 mezőnyjátékosból és 5 kapusból áll, ami nem annyira ideális, mert nem kaphat mindenki elég játéklehetőséget, ezért sok elégedetlen játékos lehet a keretben, ami nem jó a csapatmorálnak.

Szeretnénk egy szűkebb, de hatékonyabb keretet kialakítani, ahol megfelelő rotációval mindenki a csapat hasznos tagjának érezheti magát. Az ideális létszám 22 mezőnyjátékos és 3 kapus. Ha sérülés vagy az esetleges járványhelyzet miatt csökken a bevethető játékosok száma, akkor a második csapatunkból szeretnénk feltölteni a keretet. Ezért nagyon fontos az utánpótlásban és az NB III-as csapatunknál folyó munka, hogy folyamatosan áramoltassanak fel olyan tehetséges játékosokat, akik részfelaladatok megoldására már alkalmasak, és később akár véglegesen is csatlakozhatnak a kerethez. Jelenleg is velünk készül három fiatal játékos, Kojnok Zsolt, Babos Bence és Dala Martin, akikkel Michael Boris nagyon elégedett és remélem, a fejlődésük töretlen marad.

Olvastad már?
A Loki új edzője: “Ha Dzsudzsák 45 évesen is hozná ezt a szintet, akkor nálam 45 évesen is pályán lenne”
Joao Janeiro több fontos debreceni témában is nyilatkozott, így a célokról és a csapatkapitányról is elmondta véleményét.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz