Fotó: fradi.hu

NB I: Kiszámolták, kiknek van a legnagyobb hatásuk itthon - Fradi-játékosok vezetnek, de több meglepő név is a TOP10-ben

Öt Fradi-, két DVSC- és egy-egy Vidi-, ZTE-, valamint Puskás-labdarúgó került be a TOP10-be.
Budai László 2024. május 15., szerda 14:21
Fotó: fradi.hu
Öt Fradi-, két DVSC- és egy-egy Vidi-, ZTE-, valamint Puskás-labdarúgó került be a TOP10-be.
Szerző: Budai László 2024. május 15., szerda 14:21

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb elemzésében azokat a mezőnyjátékosokat állította sorba, akiknek teljesítménye a legnagyobb hatással volt a 2023/24-es szezonban. A játékosok pontszámait a futballisták hat játékterületen nyújtott teljesítményének - védekezés a "földön", az ellenfél térfelére adott passzok, az ellenfél sikeres átjátszása, helyzetek kialakítása, befejezés, sikeresség a légi párbajokban -, a hazai bajnoki perceknek és az eredményeknek a figyelembevételével számították ki.

A CIES kifejezetten az NB I-es bajnokságra is elkészítette számításait, így láthatjuk, hogy a fentiek tekintetében kik számítanak a magyar bajnokság legjobbjainak, azaz kiknek a legnagyobb a hatásuk. 

A dobogóra két Fradi- és egy Vidi-játékos került fel: harmadik lett a fehérváriak védekező középpályása, Tobias Christensen (52,6-os pontszám), második az FTC brazil szélsője, Marquinhos (55,5), míg az élen a zöld-fehérek izraeli válogatott középpályása, Mohammed Abu Fani (57,2) végzett. (Őt egyébként legújabban a CSZKA Moszkva is kiszemelte, erről itt olvashatsz bővebben.)

Közvetlenül a dobogó mögé felért a DVSC rutinos, 109-szeres magyar válogatott ikonja, Dzsudzsák Balázs, őt újabb két Fradi-labdarúgó - Kristoffer Zachariassen és Cebrail Makreckis - követi, míg a TOP10-be még Antonio Mance (ZTE), Bárány Donát (DVSC), Varga Barnabás (FTC) és Nagy Zsolt (Puskás Akadémia) fért be.

Az 54 vizsgált bajnokság összesített listáján egyébként a Manchester City alapembere, Rodri teljesített a legjobban, de a Leverkusennel bajnoki címet nyert Granit Xhaka és Martin Ödegaard (Arsenal) sem panaszkodhat.

A különböző bajnokságok listáira a CIES cikkében, itt lehet szűrni

Az NB I 20-as toplistája


Forrás: CIES
Olvastad már?
A Fradi egyik legjobbját orosz topklub szemelte ki - a Magyar Kupa-döntőn a helyszínen figyelhették
Az ulloi129.hu úgy tudja, a CSZKA Moszkva képviselői a helyszínen figyelik majd az izraeli válogatott játékost a Paks elleni kupadöntőben.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Légiósok
Szalai Attila
A török sajtó szerint a Galatasaray szívesen látná soraiban Szalai Attilát.
Tovább az összes átigazoláshoz