Fotó: kisvardafc.hu

NB I: "Az ellenfelünk játssza a futballt, tudjuk, mire számíthatunk" – edzői várakozások

Az NB I 3. fordulójának pénteki nyitómeccsén az MTK Budapest fogadja a Kisvárdát - ezt várják a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 11., péntek 18:00
Fotó: kisvardafc.hu
Az NB I 3. fordulójának pénteki nyitómeccsén az MTK Budapest fogadja a Kisvárdát - ezt várják a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 11., péntek 18:00

MTK Budapest-Kisvárda (20.00)

Horváth Dávid (MTK): – A Kisvárda ellen arra lesz szükség, hogy végig nyomást gyakoroljunk az ellenfélre, jól megérezzük a lehetőségeket és azokat ki is használjuk. Nagyon masszív alakulatról van szó, védekezésben kis területeket hagynak szabadon, ezeket kell bejátszanunk, viszont az egész meccset nézve tanulhatunk abból a folyamatos presszióból, ami a Kecskemétnek megvolt a Kisvárda ellen és egy idő után megtalálta a rést a pajzson, nekünk is ez egy jó minta. Nagyon örülök, hogy ennyi lehetőséget, helyzetet kidolgozunk, ez mutatja a csapatjátékunk veszélyességét, ugyanakkor ahányszor bejutunk az ellenfél 16-osán belülre, ahhoz képest van hiányérzetünk, ebben javulnunk kell. Maximális koncentráció, frissesség kell a pénteki összecsapásra, egyébként a keret jó állapotban van, egyedül Kosznovszky nem tudott egy rúgás miatt a csapattal edzeni, meglátjuk, hogy bevethető lesz-e. Miknyóczkira várni kell még 1-2 hétig, de a keret nagy része bevetésre alkalmas, ezért is vagyok bizakodó. (mtkbudapest.hu)

Milos Kruscic (Kisvárda): – Nincs sok időnk a két forduló között, pedig sok a feladatunk. A regenerálódás a legfontosabb, emellett persze taktikailag is felkészülünk és kielemeztük az előző mérkőzést is. Kecskeméten nem teljesítettünk jól, más megközelítésre van szükségünk, mindenképpen agresszívabb futballt várok. Egyszerűen jobban kell játszanunk! A Ferencvárost leszámítva nincsenek nagy különbségek a csapatok között, mindegy, hogy az ezüstérmesről, vagy az újoncról beszélünk, hasonló szintet képvisel a mezőny. Az ellenfelünk játssza a futballt, tehetséges játékosai vannak, tudjuk, mire számíthatunk. Néhány kulcsjátékost személyesen is jól ismerek, ilyen például Nemanja Antonov, aki technikás futballista, jól lő távolról, képes helyzetbe hozni a társait, de említhetem Hej Viktort is, akit nem különösebben kell bemutatnom, hiszen tőlünk igazolt az MTK-hoz. Nem rosszak a csatáraik sem, összességében tehetséges az együttesük. Folyamatosan javul a sérültjeink állapota. Bohdan Melnik újra a csapattal készül, Driton Camaj is visszatért, valamint Balogh Norbert is elkezdte az edzéseket. Teljes kerettel dolgozhatunk. (kisvardafc.hu)

Olvastad már?
EKL: "Váratlan megaláztatás, a kegyetlen Fradi futball-leckét adott és játszadozott a Hamrunnal" - lapszemle
Ezt írják a máltai lapok, miután a Ferencváros 6-1-re nyert a Hamrun elleni EKL-selejtező odavágóján. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Távozó
Távozik a DVSC-től Andrija Majdevac. A 26 éves szerb támadó 2023 augusztusában érkezett a DVSC-hez, de a tavaszi szezont kölcsönben már Szerbiában töltötte.
Légiósok / Mezőkövesd
Kövesdről igazolt a szlovák élvonal újonca
A szlovák élvonalba feljutott KFC Komárno csapata hivatalosan is bejelentette a Mezőkövesdről érkező 31 éves középpályás, Nagy Gergő szerződtetését.
Nyíregyháza
Itt a második nyári igazolás
Megvan a Nyíregyháza második nyári igazolása, Tóth Balázs is a Szparinál folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz