Fotó: kecskemetite.hu

NB I: A Kuznyecov által mellőzött játékos parádés gólpassza okozta a Diósgyőr vesztét - videók

Továbbra is várni kell a Diósgyőr első győzelmére 2024-ben.
Csakfoci.hu 2024. február 8., csütörtök 21:55
Fotó: kecskemetite.hu
Továbbra is várni kell a Diósgyőr első győzelmére 2024-ben.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 8., csütörtök 21:55

Közvetlen riválisok találkozójával zárult az NB I 19. fordulója: a nyolcadik helyen álló Kecskemét fogadta a hetedik Diósgyőrt. A hazai együttes kezdőcsapatában helyet kapott Lukács Dániel, aki épp Diósgyőrből tért vissza pár hete, míg a vendégek kapujában debütált a saját nevelésű, 19 éves Bánhegyi Bogdán.

1. félidő

Csendesen telt el az első tizenöt perc, így nem túlzás azt mondani, hogy a semmiből született meg a 17. percben a Kecskemét vezető találata: Horváth Krisztofer 16 méterről bombázott a jobb sarokba, 1-0.

Két perccel később kialakult kisebb veszély a másik oldalon is, ekkor Pozeg Vancas a 16-oson belül, az alapvonal közeléből adott középre nagy erővel, Edomwonyit keresve, de végül Szabó Alex lábáról pattant a játékszer a saját kapuja felé, ám szerencséjére éppen Varga kezébe. Meglepetésre azonban a gól sem változtatott a játék képén, nem igazán akadt dolguk a kapusoknak.

Diósgyőri részről még a játékrész vége felé  jegyezhettünk fel egy lehetőséget, ekkor Pernambuco rúgta be a labdát a védők mögé, ahová jó ütemben mozdult be Pozeg Vancas és néhány lépésre a kaputól még bele is tudott pöckölni, ám Varga lábbal, hatalmas bravúrral védett.

2. félidő

A folytatásban viszont egyértelműen rákapcsolt a DVTK, már a második játékrész első perceiben kétszer is közel állt a gólhoz: előbb Gera kemény löketét, majd Lund fejesét szedte ki bravúrral a bal alsóból Varga Bence. Az 59. percben aztán összejött az egyenlítés: Edomwonyi húzta meg a jobbszélt, majd laposan adott középre, a labdát pedig Varga kivetődve éppen Pozeg Vancas elé ütötte, akinek már csak az üres kapuba kellett passzolnia néhány lépésről, 1-1.

Két minutummal később elképesztő tűzijáték végén szerzett gólt a Diósgyőr, Popadiuc három blokkolt lövést követően talált közelről a kapuba, ám VAR-ozást követően kiderült, hogy a lövések előtti beadásnál Holdampf lesen tartózkodott, így nem adták meg a találatot.

A nagy diósgyőri ünneplés tehát korai volt, sőt, tíz percre rá már szomorkodhattak a vendég ultrák: Szűcs Kornél a 16-oson belülről, az alapvonalról centerezett remekül, középen pedig Horváth Krisztofer nyolc méterről a kapu közepébe bombázott, Bánhegyi már nem tudott visszaérni a rövid kapufától, 2-1.

Érdekesség, hogy Szűcs az idény elején igazolt Diósgyőrből Kecskemétre, miután az előző szezonban, saját nevelésű játékosként az NB II-ben 23 percet játszott összesen, amikor háromszor csereként pályára küldte őt a DVTK akkori vezetőedzője, Kuznyecov Szergej. Szűcs ebben a kiírásban, egy osztállyal feljebb a KTE-nél már 1000 játékperc felett jár, 10-szer volt kezdő, 16 meccsen játszott, és a mostani mellett a Ferencváros elleni bravúr során is parádés gólpasszt adott.

A hajrában Acolatse egyenlített majdnem, miután a csereként beállt DVTK-játékos nagyon kevéssel tekert a jobb sarok mellé egy szabadrúgást 23 méterről, míg a 85. percben majdnem sikerült lezárnia a mérkőzést a hazaiaknak, ekkor Horváth szabadrúgásánál egy középre fejelt labda után Szabó Alex közelről a felső lécet találta el.

Újabb gól már nem esett, így a Kecskemét és a Diósgyőr helyet cserélt a tabellán.

NB I, 19. forduló

Kecskeméti TE–Diósgyőri VTK 2-1 (Horváth K. 17., 72., ill. Pozeg Vancas 59.)

KTE: Varga – Szabó A., Belényesi, Katona – Májer (Szűcs, 46.), Banó-Szabó (Meskhi, 66.), Vágó, Zsótér (Derekas, 84.), Zeke (Leoni, 66.) – Lukács (Pálinkás, 66.), Horváth.

DVTK: Bánhegyi – Gera, Farkas, Lund, Stephen – Holdampf, Vallejo, Popadiuc (Acolatse, 75.) – Pernambuco (Jurek, 68.), Edomwonyi, Pozeg Vancas (Kampetsis, 84.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz