Fotó: honvedfc.hu

NB I: A Honvéd fejjel fordított és életbevágó meccset nyert a Puskás Akadémia ellen

Három fejesgóllal, 0-1 után nyert a Budapest Honvéd a Puskás Akadémia ellen, mind a négy találat a második félidőben esett a Bozsik Arénában. A kispestiek kétszer a kapufát is eltalálták.
Dudás Gábor 2023. március 5., vasárnap 16:56
Fotó: honvedfc.hu
Három fejesgóllal, 0-1 után nyert a Budapest Honvéd a Puskás Akadémia ellen, mind a négy találat a második félidőben esett a Bozsik Arénában. A kispestiek kétszer a kapufát is eltalálták.
Szerző: Dudás Gábor 2023. március 5., vasárnap 16:56

I. félidő:

Jobban kezdett a Puskás Akadémia, de az első 20 percben nem forogtak veszélyben a kapuk. A félidő közepén aztán a vendégek megszerezhették volna a vezetést: Levi ugratta ki Slagveert, aki egyedül vezethette a labdát a kapusra, Dúzs azonban bravúrral védte a 16 méteres lapos lövést. Majd a 26. percben Corbu tekert fölé éles szögből.

A 31. percben egy szép kispesti támadás végén Kocsis gyengén lőtt, Tóth könnyedén védett. A félidő hajrájában Gruber közelről nem találta el jól a labdát, Dúzs megfogta. A 44. percben Tamás beadása után Domingues 11 méterről fejelt, Tóth hatalmas bravúrral kapufára tolta a labdát.

II. félidő:

Gyorsan jött a fordulás után a felcsútiak vezető gólja. A 47. percben, egy szöglet után Batik lábáról perdült tovább a labda, amelyet végül Favorov fejelt közvetlen közelről a hálóba! A VAR is vizsgálódott, közben a két csapat játékosai összezördültek, de végül érvényes lett a találat (0-1).

Az 53. percben Spandler könyökkel találta el Kocsist, de hiába volt már egy sárgája, itt alighanem megúszta a kiállítást. A fiatal kispesti egyébként kisebb ápolás után tudta folytatni a játékot.

Két perccel később jött a második Honvéd-kapufa, Prenga jóvoltából, de a védő nem sokkal ezután, egy szöglet után már a hálóba bólintott, hiába védett nagyot előtte Tóth. (1-1).  A lendületbe jövő Honvéd ezután is veszélyes maradt, Tamás a 61. percben kevéssel lőtt a bal felső sarok mellé, Lukic lekészítését követően.

A 67. percben aztán fordítottak a hazaiak: Prenga egy szöglet után, Batikot is megelőzve fejelte be a második gólját a bal alsóba (2-1).

A 78. percben a vendégek is veszélyeztettek, Colley tette vissza a labdát Komárominak, aki 17 méterről lőtt, kevéssel a bal alsó mellé. Az egyenlítés elmaradt, "cserébe" a Honvéd a 81. percben eldöntötte a találkozót - naná, hogy egy fejesgóllal! Tamás beadása után Lukic 10 méterről, remek mozdulattal bólintott a kapu bal oldalába (3-1).

A 86. percben ugyan még kapott  egy kis esélyt a vendéggárda, hiszen a csereként beállt Doka - Zahedi lerántásáért - piros lapot kapott, de nem tudta kihasználni emberelőnyét a felcsúti csapat. A hajrában volt még némi kakaskodás, ápolás és kissé túlzó feszültség is a pályán, de az eredmény már nem változott a végül közel 100 percesre nyújtott meccsen.

A Honvéd első 2023-as sikerét mondhatni a legjobbkor aratta, bár a 3-1 ellenére maradt kiesőhelyen a kispesti csapat. A Puskás pedig maradt az 5. pozícióban és immáron három mérkőzés óta nyeretlen az NB I-ben.

MERKANTIL BANK NB II, 26. FORDULÓ:

BP. HONVÉD - PUSKÁS AKADÉMIA 3-1 (Prenga 56., 67. Lukic 81., ill. Favorov 47.)

Piros lap: Doka (Honvéd, 86.)

Honvéd: Dúzs - Lovric, Prenga, Capan, Tamás - Mitrovic, Bocskay (Szabó A., 79.), Samperio - Domingues (Keresztes, 94.), Kocsis (Doka, 79.), Lukic (Átrok, 94.)

PAFC: Tóth B. - Bartolec, Spandler, Batik, Brandon- Favorov, Slagveer (Zahedi, 73.), Corbu (Komáromi, 73.) - Levi, Gruber (van Nieff, 64.), Puljic (Colley, 46.)

Később:

18:30: Újpest FC - DVSC

Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz