Fotó: honvedfc.hu

Nagy visszatérők az NB I-ben: Újra keretben a Honvéd száműzött magyar játékosai - hivatalos

Szappanos Pétert a kezdőbe, Zsótér Donátot pedig a kispadra nevezte a Honvéd vezetőedzője az Újpest elleni bajnokira.
Csakfoci.hu 2023. április 21., péntek 18:44
Fotó: honvedfc.hu
Szappanos Pétert a kezdőbe, Zsótér Donátot pedig a kispadra nevezte a Honvéd vezetőedzője az Újpest elleni bajnokira.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. április 21., péntek 18:44

Péntek este a Budapest Honvéd-Újpest FC találkozóval veszi kezdetét az NB I 28. fordulója. Az adatbank.mlsz.hu-ra már másfél órával a kezdő sípszó előtt felkerültek a kezdőcsapatok és a meccskeretek,

amikből kiderültek, hogy Dean Klafuric vezetőedző újra számol a kispestiek két száműzött magyar játékosával, Szappanos Péterrel és Zsótér Donáttal - előbbit a kezdőbe, utóbbit a kispadra nevezte a tréner.

Mint ismert, február végén, a Mezőkövesd elleni bajnoki előtt Szappanos kikerült a Honvéd keretéből, ezzel kapcsolatban pedig Dean Klafuric vezetőedző akkor így nyilatkozott: – Szappanos kapott egy ajánlatot a téli átigazolási időszakban, a csapatváltás nem valósult meg, de ebből kifolyólag a felkészülési időszak jelentős részét ki is hagyta. Úgy érezzük, hogy hatással volt az utóbbi meccseken mutatott teljesítményére, így kapott egy kis pihenőt, hogy újra tudjon fókuszálni. Ettől függetlenül a Honvéd játékosa.

Hetekkel később pedig egy sokat sejtető közleményt adott ki a Honvéd, amiben kiemelték, hogy "aki nem képes profiként dolgozni a céljainkért, aki nem tiszteli a klubot, annak nincs helye a csapatban. Senki sem lehet fontosabb, mint a klub."

Bár a közlemény nem nevezte meg az érintetteket, a magyar sajtóban és a futballberkekben elterjedt információ szerint Szappanos Péter és Zsótér Donát kapcsán fogalmazódott meg az írás. Utóbbi játékos a téli edzőtáborban ijesztő fejsérülést szenvedett az egyik edzőmeccsen, ám akkor arról volt szó, hogy az Újpest elleni első tavaszi bajnokit kell csak kihagynia, ám azóta csak az NB III-as csapatban kapott szerepet.

A kezdőcsapatok

Honvéd: Szappanos - Prenga, Lovric, Capan - Eördögh, Gomis, Mitrovic, Tamás - Kocsis, Lukic, Ennin.
(cserék: Tujvel, Klemenz, Plakushchenko, Zsótér, Doka, Jónsson, Cirkovic, Bocskay, Kerezsi, Gyetván, Keresztes, Benczenleitner)

Újpest: Nikolic - Pauljevic, Hall, Antzoulas, Kastrati - Onovo, Boumal - Csoboth, Mörschel, Varga - Gouré.
(cserék: Banai, Diaby, Mack, Simon, Antonov, Szabó B., Ambrose, Mucsányi, Jakobi, Jevtoski, Kovács D., Borello)

Olvastad már?
Az NB I meglepetéscsapata, az Újpest és Kistelekiék sem kaptak licencet az MLSZ-től - itt a lista
Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága 2023. április 20-i ülésén elbírálta a 2023/24. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es), nemzeti másodosztályú (NB II) és nemzetközi (UEFA) női licenckérelmeket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz