Fotó: www.twitter.com/MLSZhivatalos

Szalai feltüzelte beszédével a válogatottat: "Mindenki hitt a győzelemben az utolsó pillanatig"

Az Izland elleni győztes Eb-pótselejtező másnapján a magyar válogatott két játékosa, Szalai Attila és Nikolics Nemanja vett részt a sajtótájékoztatón.
Nyikes Zoltán 2020. november 13., péntek 16:27
Fotó: www.twitter.com/MLSZhivatalos
Az Izland elleni győztes Eb-pótselejtező másnapján a magyar válogatott két játékosa, Szalai Attila és Nikolics Nemanja vett részt a sajtótájékoztatón.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. november 13., péntek 16:27

"Szeretném megemlíteni az egészségügyi dolgozókat is, akik..."

– Az ilyen pillanatokért kezd el egy játékos focizni, mindenki nevében mondhatom, hogy egy álmunk vált valóra – kezdte a nyilatkozatát Szalai Attila, aki azt is elárulta, hogy elég hamar elment a szobájába a meccs utáni ünneplésnél, de a zenét még sokáig hallotta – Nem kezdtük jól a meccset, voltak hibáink, amiket ki kellett küszöbölnünk, tulajdonképpen erről zajlott a félidei beszélgetés Rossival és a stábbal, és hogy mit kellene változtatnunk, hogy fogást találjunk Izlandon. A mérkőzés lefújását követően azonnal érkeztek a telefonok és videóhívással kapcsolatba léptünk a kapitánnyal, elmondta, hogy neki is az álma vált valóra, és karrierje eddigi legnagyobb sikere ez, nagyon boldog volt, elérzékenyült, meghatódott. Fizikálisan kemény meccs volt, Izland hamar megszerezte a vezetést, és kontrákra építette a játékát egy határozott védekezésből. Nekünk hátul fontos volt egymás biztosítása és a kontrák megakadályozása, ezt sikerrel oldottuk meg.

Az Apollon játékosa hozzátette, a lefújást követően azonnal nézték az Eb-csoportokat, de sokukban még nem realizálódott, hogy az Eb-n fognak szerepelni, ehhez még egy kis idő el kell. Kiemelte, egyelőre a következő két találkozón szeretnének jól szerepelni és az eredmény is fontos, mert a következő sorsolás kalapjait ez nagyban befolyásolja.

– Mindenkin látszott, hogy eksztázisba került, nagyon fontosnak tartottuk, hogy jó eredményt tudjunk elérni. Talán nem árulok el nagy titkot, hogy Szalai Ádám a meccs előtt nagyon jó motivációs beszédet tartott nekünk, ahol azt emelte ki, hogy 90 perc alatt esélyünk van arra, hogy ezt a 2020-as évet, ami minden magyar életét valahogyan befolyásolta, egyetlen egy mérkőzéssel kicsit jóvá tudjuk tenni. Itt szeretném megemlíteni az egészségügyi dolgozókat is, akik nap mint nap saját egészségüket kockáztatva azért dolgoznak, hogy jobb legyen mindenkinek a vírus ideje alatt. A meccs után mindenkiben átszakadt egy gát, ez a felszabadult ünneplés ennek tudható be. A mentősök invitáltak minket oda magukhoz, integettek, tapsoltak, éreztem rajtuk, hogy boldogok és extázisban vannak, bearanyozták az estét. Az egész csapat nevében mondhatom, hogy mindenki hitt és bízott a győzelemben az utolsó pillanatig. Nem kezdtünk jól, de tudtuk rendezni a sorainkat, a csapat nagy tartásról tett tanúbizonyságot. Apait-anyait beleadtunk és meg tudtuk fordítani a mérkőzést.

"Nem mondom, hogy pánikba estünk, de..."

Nikolics Nemanja azzal kezdte nyilatkozatát, hogy még kell egy pár nap, hogy mindenki átérezze, milyen meccset produkáltak Izland ellen és az egész sorozatban is. Az volt a céljuk, hogy hazai pályán, 60-70 ezer ember előtt ott legyenek az Eb-n. Hangsúlyozta, amikor 2016-ban Franciaországban voltak, megkapták a képeket és a videókat, hogy mekkora hangulatot tudnak teremteni a szurkolók stadionon kívül is.

– Nagy élmény lesz, beszéltünk erről tegnap és még fogunk is, fantasztikus meccsek várnak ránk hazai pályán, ez egy álom – folytatta Nikolics, majd kitért az első gól előtti szituációra, amikor is egy kis szerencsével neki sikerült gólpasszt adnia Negónak. – Amikor a 16-oson belül vagyok, mindenképp próbálok gyorsan reagálni és egyből kapura törni, és ha egy kis esélyem van, akkor kapura lőni, mert abból lesz a gól. De ebben a szituációban, így hogy nem voltak nézők, halottam Negót, lehet 60 ezer ember előtt másképp döntöttem volna. Úgy néz ki, hogy ez Izland ellen jól működik, ismét egy fura asszisztot sikerült adnom, mint 4 éve az Eb-n, amikor Böde Daninak passzoltam és öngól lett. Negónak nagyon kellett ez a gól, ez volt a 4. meccse, mindenképpen még nagyobb önbizalommal fog játszani és nagy segítsége lesz a csapatnak. Fontos pillanatban lőtt gólt.

A Vidi támadója elárulta, körülbelül reggel 7 órakor ment be a szobájába az ünneplést követően. Köszönetet mondott Marco Rossinak, hogy megadta neki a lehetőséget, mert nem sok esélyét látta ennek, amikor még Amerikában volt és lemondta a válogatottságot.  Visszaemlékezett, hogy amikor megtudták, hogy a szövetségi kapitány koronavírustesztje pozitív lett, az megfogta a csapatot a meccs előtt.

– Nem mondom, hogy pánikba estünk, de más helyzetet hozott, és olyan nem mindennapi szituációt, amit meg kellett oldani. A kapitányért is kell játszanunk, dupla erővel kell pályára lépni. Tudjuk, mi a dolgunk, így hogy kijutottunk, leesett a teher a vállunkról, és még nagyobb önbizalommal kell játszani – tért ki már a következő két NL-meccsre Nikolics. – Aki pályára lép ezen a két meccsen, ki kell használnia a lehetőséget és az a célunk, hogy megnyerjük mindkettőt. Szoboszlai fantasztikus srác, csak 20 éves, az út elején jár, de mindenki tudja, hogy fantasztikus karrier elé néz. Pályán kívül is igazi profi, lehet látni, mit akar a focitól és nagyon komolyan veszi a dolgokat. Okos döntéseket hoz, jó emberek veszik körül, jó tanácsokat kap. Örülünk, hogy itt van, már-már világklasszis játékosról beszélünk. Nem könnyű pályára lépni, amikor az újságok hétről hétre arról cikkeznek, hova fog igazolni, mégis ilyen klasszis teljesítményt tud nyújtani eközben, ez is mutatja, hogy mentálisan rendben van. Minden egyes meccs fontos, a profi világban nincs sok idő ünnepelni. Természetesen jó volt így felkelni, de a fociban nagyon gyorsan történnek a dolgok, jönnek az újabb meccsek, amikor bizonyítani kell.

Olvastad már?
Izland egy bedobást és egy cserét is hibáztat, csúnya magyar gól, "az Aranygeneráció vége" - lapszemle
Ezt írják az izlandi lapok a csütörtöki Magyarország-Izland Európa-bajnoki pótselejtezőről (2-1) és az elbukott kijutásról. Lapszemle.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Raul Gustavo
A Csakfoci korábbi információjának megfelelően a Ferencváros bejelentette Raul Gustavo érkezését.
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új edzők a stábban
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző és Johan Sandahl asszisztensedző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Tovább az összes átigazoláshoz