Szalai búcsúja a téma Európában: "Senki sem pótolhatatlan az életben, de őt nehéz lesz helyettesíteni" - külföldi lapszemle

A külföldi sajtó is foglalkozott azzal, hogy Szalai Ádám visszavonul a magyar válogatottól a két NL-mérkőzés után.
Póczik Dávid 2022. szeptember 22., csütörtök 11:30
A külföldi sajtó is foglalkozott azzal, hogy Szalai Ádám visszavonul a magyar válogatottól a két NL-mérkőzés után.
Szerző: Póczik Dávid 2022. szeptember 22., csütörtök 11:30

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szalai Ádám a nemzeti csapat szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy Németország, majd Olaszország ellen lép utoljára pályára a válogatottban.

A 34 éves támadó a Real Madrid akadémiáján is futballozott, majd később több német csapatban - a Mainzban, a Schalkéban, a Hoffenheimben és a Hannoverben - is megfordult, így több németországi lap is foglalkozott a csatár döntésével. A Kicker és Sportbuzzer beszámolt Szalai bejelentéséről, válogatottbeli mutatójáról, illetve 276 Bundesliga-mérkőzéséről is. A Basel jelenlegi támadója egyébként 54 gólt szerzett a német élvonalban, emellett 26 gólpasszt is kiosztott.

A svájci Blick megjegyzi, hogy a búcsúzó magyar csapatkapitány két igazi topválogatott, Németország és Olaszország ellen búcsúzhat el a nemzeti címeres meztől. A spanyol Nuevo Periodico azt írja, hogy Szalai a könnyeit visszafojtva köszönt el a válogatottól, majd többek között Orbán Viktor miniszterelnök is köszönetet mondott neki.

A brit The Times részletesen leírja a tegnapi sajtótájékoztatón történteket, illetve Marco Rossi szövetségi kapitány reakciójáról is írnak.

- Amikor Ádám bejelentette, hogy távozik a válogatottól, sok minden eszembe jutott. Sokat gondolkodtam a helyzeten, mióta elmondta a döntését. Ez nem egy boldog pillanat sem személyes szempontból, sem a válogatott szempontjából. Nem vagyok olyan hangulatban, mint három hónappal ezelőtt, az Anglia elleni idegenbeli meccs után. Remélem, túljutunk ezen. A jó emlékek megmaradnak. Megértem a döntését, még ha sok gondot is okoz nekünk. Egy rendkívül fontos játékost veszítünk el.

Senki sem pótolhatatlan az életben, de őt nehéz lesz helyettesíteni. Már az első napon, amikor elkezdtem dolgozni a válogatott kispadján, kritikát kaptam miatta, de csak azt tudom mondani, hogy aki ennyire negatív, az csak saját magának árt

- értékelte Szalai döntését a szövetségi kapitány.

Szalai eddig 84 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, ezeken a mérkőzéseken 25 gólt és 5 asszisztot jegyzett.

Olvastad már?
A legjobb formában lévő magyar játékos: "Óriási veszteség a válogatottnak"
Gazdag Dániel talán a legjobb formában lévő játékosként érkezett a válogatotthoz Amerikából. A támadó Nikolics üzeneteiről, Szalai Ádám visszavonulásáról és az MLS gyenge pontjáról is nyilatkozott az MLSZ hivatalos csatornájának.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz