Fotó: mlsz.hu

A Liverpool ikonja kiakadt: "Pofa be, bohócok!"; Szalai Ádám: "A közönség nem ült fel a provokációra" - reakciók az angol-magyar után

Magyarország 4-0-s, angliai győzelme után a magyar és az angol válogatottnál is értékelték az összecsapást. Szalai Ádám a magyar szurkolókat emelte ki, a Liverpool ikonja, Jamie Carragher pedig azokra az angol drukkerekre támadt, akik a "nem tudod, mit csinálsz" rigmussal tüntettek Gareth Southgate ellen az összecsapás után.
Budai László 2022. június 15., szerda 9:58
Fotó: mlsz.hu
Magyarország 4-0-s, angliai győzelme után a magyar és az angol válogatottnál is értékelték az összecsapást. Szalai Ádám a magyar szurkolókat emelte ki, a Liverpool ikonja, Jamie Carragher pedig azokra az angol drukkerekre támadt, akik a "nem tudod, mit csinálsz" rigmussal tüntettek Gareth Southgate ellen az összecsapás után.
Szerző: Budai László 2022. június 15., szerda 9:58

Magyar válogatott

Szalai Ádám:

A győzelmünk már az első percben eldőlt azáltal, hogy a magyar közönség nem ült fel erre a provokációra, ami a himnuszunk alatt elhangzott. Ez mindenképpen maximális tiszteletet érdemel feléjük.

Kizárták ezt, velünk foglalkoztak, és meg is lett az eredménye, úgyhogy le a kalappal ismét a szurkolók előtt. A mi teljesítményünkkel kapcsolatban az elmúlt négy meccsen, de beszélhetek a tavalyi Eb óta lejátszott találkozókról, nehéz szavakat találnom. Ez nagyon-nagyon kemény volt ez a mai mérkőzés. A mérkőzés előtt, amikor az ember lassan már 35 lesz, gondolkozik azon az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy hány mérkőzése lehet még a válogatottban. És amikor ilyen mérkőzések még becsúsznak a végére... Csapatkapitányként azt látja, hogy teljesen mindegy, hogy ki játszik, így is milyen teljesítményre képes az egész csapat, feleleveníti azokat az érzéseket, hogy 12-13 éve itt vagyok a válogatottnál. Maximálisan kijelenthetem, hogy az, amit a csapat Marco óta művel, az egyedülálló. Hiszen ha megnézzük, hogy a keretet nem úgymond olyan világklasszis játékosok alkotják, mint egy angol, német vagy olasz keretet, akkor egészen megdöbbentő, hogy milyen csapat alakult itt ki. (M4 Sport)

Nagy Zsolt:

Az elején nem gondoltam, hogy ekkora különbség lesz a mi oldalunkra.

Nagyon nyomott Anglia, de ezt ki tudtuk védekezni, és a kontrákból elmenni. Azt éreztem 2-0-nál, hogy nincs megállás, erőt éreztem belülről a csapatból így is, hogy a 10. nap a negyedik mérkőzésünket játsszuk. Már a tábor elején kirajzolódott, hogy olyan erős a brigád, hogy mindegy mennyi meccs van, ha felvesszük a címeres mezt, nincs fáradtság, fájdalom. (M4 Sport)

Ádám Martin:

Beírtuk magunkat a történelemkönyvbe, az biztos. Mondhatni elég jól állunk a csoportban, azt hozzátenném.

Ezt senki nem gondolta volna, amikor elkezdtük a sorozatot. Örülünk, biztos, hogy kiünnepeljük magunkat a hazafele úton. Nincsenek egyénieskedések, csak együtt tudjuk ezt megcsinálni, ezt mi is nagyon jól tudjuk. Szalai is nagyon sokat dolgozott, amíg a pályán volt, jöttem én is, sikerült gyorsan két gólt rúgnunk, és vége is volt a mérkőzésnek. 4-0 lett az eredmény, nem hiszem, hogy bármit is magyarázni kell. 

Angol válogatott

Harry Kane: - Ez egy igazán kiábrándító kérdés (a csatárt Gareth Southgate sorsáról kérdezték - a szerk.). Ne felejtsük el, honnan jöttünk. Gareth kulcsszerepet játszott abban, hogy ez az angol csapat az elmúlt 50 év egyik legsikeresebb csapatává vált. Tudom, hogy ez csalódás a szurkolók számára. Ez egy csalódást keltő időszak volt, a futball időnként meglepetést okoz, de a nagy képet kell néznünk. Ez az első mélypontom öt év óta, egy igazán kiábrándító este. Arra számítottunk, hogy megnyerjük ezeket a meccseket, de ez nem a mi esténk volt. Nyugodtnak kell maradnunk és tanulnunk kell belőle. Két fantasztikus tornán vagyunk túl egymás után, nincs itt az ideje a pániknak. Ez egy vereség, ami miatt csalódottak vagyunk, de nyugodtnak kell maradnunk, és tudjuk, hogy van min dolgoznunk. (Sun)

Jamie Carragher:

"Nem tudod, mit csinálsz" - pofa be, bohócok. Ez a menedzser 1966 óta két tornán is a legjobb helyezésekig vitte az országot.

Olvastad már?
Angol-magyar: “Kardélre hányták Angliát”, a BBC szerint a magyar Himnusz kifütyülése csak véleménynyilvánítás - külföldi lapszemle
A Daily Mail szerint Angliából gulyás lett, a Sun a FIFA-t és az angol drukkereket sem kíméli.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz