Kalmár elárulta: A Diósgyőr helyett választotta a DAC-ot

Bódog Tamás is vitte volna a magyar válogatott középpályást, aki dobogós lenne a Dunaszerdahellyel.
Dudás Gábor 2017. augusztus 17., csütörtök 16:11
Bódog Tamás is vitte volna a magyar válogatott középpályást, aki dobogós lenne a Dunaszerdahellyel.
Szerző: Dudás Gábor 2017. augusztus 17., csütörtök 16:11

Mint ismeretes, Kalmár Zsolt a múlt héten, kölcsönben került Dunaszerdahelyre az RB Leipzig csapatától, egy rövidebb dániai kitérőt követően. Kalmár a DAC-hoz igazolásáról, és arról is nyilatkozott a sportolunk.sk oldalán, hogy milyenek az első benyomásai a csapatáról.

- A Bröndbynél beszéltem a vezetőséggel és az edzővel, és arra a megállapításra jutottunk, hogy nem kapnék sok játéklehetőséget, ezért váltottam. Úgy érzem, nem voltak eléggé korrektek velem, mert már elkezdődött a bajnokság, másol a felkészülések közepe zajlott, így nehéz volt csapatot találni. Olyan klubot szerettem volna, ahol több játéklehetőséget kapok. Megkeresett a DAC és elfogadtam az ajánlatát. Remélem, hogy a csapattal sikeres tudok lenni. (…) Nagyon sokat gondolkodtam rajta, beszéltem Mervó Bencével és Vida Kristopherrel is, hogy milyenek a körülmények, milyen iramú a bajnokság. Sok pozitívumot mondtak, ezért is választottam a DAC-ot és 10 hónap kölcsönjátékra jöttem. (…) Nagyon jól érzem magam, Kristopher és Bence sokat segít, de a csapatkapitányunk is nagyon rendes. Próbálom a többi játékost is megismerni, hiszen sok új csapattársam van. Úgy érzem, jól haladok a beilleszkedéssel.

"Amikor az üzletbe mentem, nem tudtam, hogy szólítsam meg az eladót"

Mint kiderült, a Slovan elleni 1-1- során már debütáló válogatott középpályásnak az NB I-ből is volt egy komoly ajánlata.

Több lehetőségem volt Magyarországról, konkrétan a Diósgyőr és Bódog Tamás szeretett volna szerződtetni. Úgy gondoltam, még nem akarok hazatérni, kipróbálom a szlovák ligát. Remélem, itt sikert tudok elérni.

A szlovák élvonalbeli gárdánál a 22 éves futballista a bajnok Honvéd-edzővel, Marco Rossival is együtt dolgozhat.

- Sok taktikai edzésünk van, sok elképzelés van a fejében. Úgy érzem, hogy egy nagyon jó edző, emberileg is jól bánik a játékosokkal és remélem ez majd a pályán is megmutatkozik.   

Kalmár arról is beszélt, hogy milyen érzés úgy légiósnak lenni, hogy valójában "otthon van", mert Dunaszerdahelyen szinte mindenki magyar.

Első alkalommal fura is volt, amikor az üzletbe mentem, nem is tudtam, hogy szólítsam meg az eladót. Mindenki nagyon kedves velem, sokan jönnek oda hozzám társalogni

– tette hozzá Kalmár, aki szeretne a dobogón végezni klubjával az idény végén.

TOVÁBB: A teljes interjú itt olvasható!

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz