Izraeli állampolgár lenne a magyar U-válogatott testvérpár, de van egy komoly akadály - sajtóhír

Külföldi sajtóinformációk szerint Yaakobishvili Áron, és testvére, Yaakobishvili Antal izraeli állampolgárságért jelentkezett az Izraeli Labdarúgó-szövetségnél.
Csakfoci.hu 2023. június 23., péntek 8:50
Külföldi sajtóinformációk szerint Yaakobishvili Áron, és testvére, Yaakobishvili Antal izraeli állampolgárságért jelentkezett az Izraeli Labdarúgó-szövetségnél.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 23., péntek 8:50

Az FC Barcelona 17 éves, magyar U-17-es válogatott kapusa, Yaakobishvili Áron, és testvére, Yaakobishvili Antal, a magyar U-19-es válogatott játékosa jelentkezett az Izraeli Labdarúgó-szövetségnél, hogy megpróbálják megszerezni az izraeli állampolgárságot - állítja a sport5.co.il.

A portál hozzáteszi, hogy a Magyarországon született Yaakobishvili-testvérek édesapjuk révén erős kötődést éreznek Izraelhez, aki két évet élt az országban. A hírek szerint a két fiatal a jövőben az izraeli nemzeti csapatban szeretne majd játszani, azonban ehhez komoly akadályokat kell leküzdeniük.

A FIFA szabályai szerint ugyanis nemzetközi szinten csak azok a játékosok szerepelhetnek egy ország válogatottjában, akik abban az országban születtek, vagy legalább öt évet éltek ott. A Yaakobishvili-fivérek ezért fordultak segítségért az Izraeli Labdarúgó-szövetséghez.

A 18 éves Yaakobishvili Antal jelenleg a Girona csapatában pallérozódik, a Transfermarkt adatai szerint 2025 nyaráig van szerződése a klubbal, míg a magyar U19-es válogatottban már négy alkalommal lépett pályára. Yaakobishvili Áron nemrégiben a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságon szerepelt a magyar csapattal, a 17 éves kapus egyébként a Barcelona akadémiáján futballozik.


Yaakobishvili Antal
Olvastad már?
Állítják: Marco Rossit a világ egyik leggazdagabb bajnokságába vinnék el
Külföldi lapinformációk szerint a Magyar Labdarúgó Szövetségnek "harcba kell szállnia Marco Rossi megtartásáért", miután több szaúdi élvonalbeli csapat is "lépéseket tehet" a szövetségi kapitány megszerzéséért.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz