Fotó: mlsz.hu

Állítják: Marco Rossit a világ egyik leggazdagabb bajnokságába vinnék el

Külföldi lapinformációk szerint a Magyar Labdarúgó Szövetségnek "harcba kell szállnia Marco Rossi megtartásáért", miután több szaúdi élvonalbeli csapat is "lépéseket tehet" a szövetségi kapitány megszerzéséért.
Csakfoci.hu 2023. június 22., csütörtök 15:44
Fotó: mlsz.hu
Külföldi lapinformációk szerint a Magyar Labdarúgó Szövetségnek "harcba kell szállnia Marco Rossi megtartásáért", miután több szaúdi élvonalbeli csapat is "lépéseket tehet" a szövetségi kapitány megszerzéséért.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 22., csütörtök 15:44

Ahogy a Tribal Football olasz szerzője, Matteo Vitale fogalmaz, Marco Rossi a válogatottal elért sikereinek köszönhetően "népi hőssé vált Magyarországon", a szakember eredményei pedig Európán kívül sem maradtak észrevétlenek, és a dúsgazdag szaúdi profi ligából is lépéseket tehetnek a megszerzéséért.

A portál állítólag "Rossihoz közel álló forrásoktól" úgy értesült, hogy több Öböl-menti klub is felvette már a kapcsolatot "közvetlenül és közvetve" Rossi képviselőivel, az olasz tréner helyzetéről és elérhetőségéről érdeklődve.

A lap hozzáteszi, hogy az 58 éves Rossinak 2025-ig szóló szerződése van a magyar szövetséggel, de nem kizárt, hogy visszatérjen majd a klubfociba, sőt, az állítólagos forrás szerint a Szaúd-Arábiába költözésre és az ottani munkalehetőségre nyitott is lehet a szakember.

- Úgy gondolom, hogy 100 emberből körülbelül 90 pozitívan értékeli azt a munkát, amit a csapattal végzek itt Magyarországon. Persze lesz egy 10%, aki mindig ellenezni fogja, amit csinálok, bármi is legyen az, de általánosságban úgy gondolom, hogy jó edzőnek tartanak itt Magyarországon.

Jelenleg nem látok okot a távozásra, 2025-ig van szerződésem, és nem számítok arra, hogy előtte távoznék.

De ha van olyan bajnokság, ami vonz engem, az a Premier League...Azt hiszem, minden egyes szakember szeretne egyszer a Premier League-ben dolgozni. Az Európa-bajnoki selejtezők után két angol klubbal is beszélhettem, az egyik a Championshipből, a másik a Premier League-ből keresett, de végül úgy döntöttem, hogy visszautasítom a megkereséseket, mert meggyőződésem volt, hogy itthon maradni a legjobb egyelőre - fogalmazott tavaly októberben a Tribal Footballnak Rossi, aki egyelőre veretlenül vezeti az Eb-selejtezőcsoportját csapatával.

Olvastad már?
A világ legjobb kapusedzője Budapesten oktatott - Gulácsiról és Hegyiről is beszélt
A világ legelismertebb kapusedzője, Xavi Valero tartott előadást és bemutató edzést szerdán Telkiben az MLSZ edzőközpontjában. A Liverpool, a Real Madrid, a Chelsea, az Internazionale és a Napoli korábbi és a West Ham United jelenlegi edzője a CMG menedzseriroda közvetítésével az MLSZ meghívására érkezett Budapestre. Valero több, mint három órás elméleti és másfél órás gyakorlati előadást tartott, több mint 100 magyarországi kapusedzőnek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz