Fotó: puskasakademia.hu

Hornyák a támadója sárga lapjáról: "Ez egy kemény büntetés, amivel nem értek egyet"; Márton: "Mindenki csinálta a dolgát, ki jobban, ki rosszabbul" – edzői értékelések

Az NB I 23. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Csakfoci.hu 2024. március 2., szombat 21:35
Fotó: puskasakademia.hu
Az NB I 23. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 2., szombat 21:35

Debreceni VSC–Mezőkövesd 0-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Srdjan Blagojevic (DVSC): – Nehéz most elemezni a mérkőzést, nagyon csalódott vagyok. Szeretnék elnézést kérni a szurkolóktól a csapat nevében is. Ez nem a mi napunk volt, de nem szeretnék kifogásokat keresni. Túl sok rossz döntést hoztunk, nálunk volt sokat a labda, de a támadóharmadban nem tudtuk meghozni a jó döntéseket, ezzel van a legnagyobb problémánk, erre nem találjuk a megoldást. Túl sokszor előfordul velünk, hogy mi birtokoljuk a labdát és építünk támadásokat, de hiányoznak a kulcspasszok és a lövésekben sem volt minőség. A kapott gól után új hibák is jöttek, nyitottak lettünk és az ellenfél kontrázgatni tudott. Káosz volt a pályán a gól után, és összességében egyáltalán nem volt jó a játékunk. Még egyszer szeretnék elnézését kérni. (M4 Sport)

Milan Milanovic (Kövesd): – Fejlődik a csapatjáték, bár úgy gondolom, hogy ma kicsit gyengébben játszottunk, mint az MTK ellen, mégis sikerült nyernünk. A DVSC nagyon erős csapat, a kispadról is jó játékosok szálltak be, ezért nem tudtunk elég jól játszani, mert jól presszingeltek minket. Természetesen elégedett vagyok, hogy sikerült nyerni. Bőle gólja után is volt két-három nagyobb lehetőségünk, azok kimaradtak, de összességében örülünk az eredménynek. Nagyon szép gólt lőtt, ez az ő érdeme, szép egyéni teljesítmény volt és ráadásul három pontot ért. Ha nyerünk még hat meccset, akkor természetesen van esélyünk a bennmaradásra, de nem szeretnék ennyire előre gondolkodni, csak a következő meccsel foglalkozunk, jelenleg a Diósgyőr a legfontosabb. (M4 Sport)

Kisvárda–Zalaegerszeg 1-0 

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Feczkó Tamás (Kisvárda): – Nagyon fontos volt ez a mérkőzés, ugyanúgy, mint a Mezőkövesd, minden héten szinte az életünkért játszunk, a játékosok pedig ezt tudják és átérzik. Az első félidőben labdabirtoklásban a ZTE fölé nőttünk, a támadó térfélen kerestük a réseket. Örülök, hogy az átlövés, amire készültünk, sikerült. A második félidőben egyenlíthetett volna az ellenfél, de nekünk is volt labdánk a 2–0-hoz. Jó volt látni a játékosaimat, hogyan küzdenek, említhetném itt Mesanovic példáját, aki 85 percig volt a pályán, de utána feltette a kezét, annyira kifutotta magát, de ugyanígy mondhatnám Camajt, vagy akárkit, aki a pályán volt. Nagyon örülök Rubus Tamásnak, hogy újra játszott és hozzá tudott járulni a győzelemhez. Minden játékosomat felsorolhatnám, mert mindenki hozzá tudott tenni. (M4 Sport)

Márton Gábor (ZTE): – Egyedül a gól hiányzott. Nehéz egy ilyen meccs után mit mondani, a Kisvárda lényegében egy kapura lövéssel megnyerte, nyilván a végén már sok támadót raktunk fel, mentünk az eredmény után. Nem tudom azt mondani, hogy ne érdemeltünk volna győzelmet, mert igazából mi játszottunk jól. Sajnos ma nem volt meg bennünk a vadászösztön, hogy a helyzeteket berúgjuk. Kapufánk is volt, ha mi lőjük az első gólt, szerintem fordított az eredmény. Nem tudok a csapatra rosszat mondani, mindenki csinálta a dolgát, ki jobban, ki rosszabbul, van ilyen. Nagyon sok meccs van hátra, eddig is azt mondtam, hogy megnyugodni nem lehet, sok pontot lehet gyűjteni, de nem is érzem ezt a csapaton. Ez egy peches meccs volt, nehéz mit mondani rá. (M4 Sport)

Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia 1-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Vladimir Radenkovic (DVTK):Büszke vagyok a csapatomra, hiszen egy jó ellenféllel találkoztunk ma. Különösen annak örülök, hogy az első félidőben két-három helyzetet is kialakítottunk, és nem csupán rögzített helyzetekből adódott előttünk lehetőség. Ugyanakkor az negatívum, hogy nem tudtunk gólt szerezni, az ellenfél pedig betalált egy pontrúgás után. Ebben a szituációban nem voltunk koncentráltak, viszont az öltözőben őszintén átbeszéltük a helyzetet, azt kértem a srácoktól, hogy ugyanezt folytassák, ne essenek pánikba. A vége 1-1 lett, azt gondolom, ez a reális eredmény. Fontosak az ilyen mérkőzések egy csapat fejlődése szempontjából, külön kiemelném, hogy nem akcióból, hanem pontrúgás után kaptunk ma gólt. Ez nem mentség, tovább kell dolgoznunk azon, hogy ilyen helyzetből ne tudjon az ellenfél eredményes lenni. A csapat fejlődik, viszont eredményre kell játszanunk, de úgy látom, egyre jobbak leszünk. (M4 Sport)

Hornyák Zsolt (Puskás):Azt gondolom, hogy jó, tempós mérkőzés volt a mai, reálisan értékelve igazságos a döntetlen, még akkor is, ha nyerni szerettünk volna, összességében élvezetes meccs volt a mai. Sajnálom ugyanakkor, hogy nem tudtuk megtartani az előnyünket. Gera Dániel megérdemelte volna, hogy betaláljon, nagyon jól felismerte azt a helyzetet, azt hiszem, szándékosan emelt a kapufára. Részünkről kis szerencsétlenség volt abban a gólban, de a csapatom jól dolgozott ma, nyomás alatt tartottuk az ellenfelet - mondta a tréner, aki Colley ötödik sárga lapjáról is beszélt.

Ez még nem az igazi Lamin Colley volt, akit ma láttunk: nincs igazán jó formában, ritmusban és erőben, de nem tudok egyetérteni a sárgával, amit kapott. Állandóan húzzák, most az első megmozdulásánál sárga lappal figyelmeztették. Ez egy olyan kemény büntetés, amivel nem értek egyet. Ha jobban megnézzük az esetet, a védő húzta őt, ő pedig védekezett. Nem védem a játékosomat, mert többet várok tőle, nincs ideális formában, de ilyen esetben egy sárga lap megállította a jó támadó munkáját.

- Lehetett is látni, hogy nem tudta magát adaptálni a csapatba. Érezhető rajta az a fizikális kiesés, de jövő héten lehet kezdő lett volna, ezért vagyok mérges, hogy ma begyűjtötte az ötödik sárgáját - fogalmazott Hornyák, aki azt mondta, Berke Balázs játékvezető a lefújás után bocsánatot kért, mert hibázott, amikor Colley-nak adott sárgát. A vezetőedző Jonathan Levi becseréléséről is beszélt.

- Colley-val egyetemben tudtuk, hogy nem készek 90 percre, a 60. perc körül szerettük volna őket beállítani, de úgy voltunk vele, hogy támadóbban szeretnénk fellépni a középpályán, ezért változtattuk meg a tervet.

Olvastad már?
Megérdemelte Mészöly a súlyos eltiltást a "fekázós" nyilatkozata miatt? - ez lett volna a helyes döntés a Csakfoci-olvasók szerint
A legtöbb szavazatot az a válaszlehetőség kapta, hogy nem volt rossz szándék az Újpest-edző nyilatkozatában, nem kellett volna büntetést kiszabnia az MLSZ-nek.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz