Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Dzsudzsák-bomba, kiállítás, négy találat: a Debrecen kétgólos hátrányból támadt fel a Diósgyőr ellen - videó

A Debrecen parázs meccsen, kétgólos hátrányból mentett pontot a DVTK ellen.
Csakfoci.hu 2024. február 3., szombat 19:23
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A Debrecen parázs meccsen, kétgólos hátrányból mentett pontot a DVTK ellen.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 3., szombat 19:23

A Diósgyőr azután látogatott a Debrecen otthonába a 18. forduló szombati zárómérkőzésén, hogy a miskolciak a héten, szinte a semmiből menesztették Kuznyecov Szergej vezetőedzőt.

I. félidő

A harmadik percben kezdődött a Loki-helyzetek sora: Szuhodovszki remek kiugratása után Oliveira lőtt a bal alsó mellé nagy helyzetben, majd pár perccel később Odyntsov védett egy debreceni fejest. A 16. percben Ferenczi a 16-oson belül helyezkedő Bárányhoz ívelt, aki közelről, nagy helyzetben fejelt fölé. Oliveira kapott egy remek labdát az ötös bal sarkánál, de túl sokat várt, így a vendégek szerelni tudták őt a 29. percben.

Az első diósgyőri helyzetekre a 37. percig kellett várni, igaz, itt pár perc leforgása alatt kétszer is komolyabb lehetőség kínálkozott a miskolciak előtt. Előbb Edomwonyi ívelt jobbról középre, ahol az érkező Bényei 5 méterről, vetődve fejelt a kapu mellé. Nem sokkal később újfent Edomvonyi volt akcióban, ezúttal 14 méterről lőtt, Megyeri nagyot vetődve védte a bal sarokba tartó lövést. Ezzel ért véget az első 45 perc helyzeteinek sora.

II. félidő

A fordulást követően megszerezte a vezetést a DVTK: Megyeri hibázott, épp Vancas elé rúgta ki a labdát, ő megindult a kapu felé, majd egy debreceni védőbe vezette a labdát, ám az éppen a középen érkező Bényei elé pattant, a volt Loki-játékos pedig 17 méterről jobbal a jobb alsóba tüzelt (0-1).

Az 57. percben jött az igazi hidegzuhany a Debrecen számára: egy jobbról jövő beadásra Jurek érkezett, és 5-ről, a kapufa segítségével a hálóba fejelt (0-2). A 62. percben Dzsudzsák visszahozta a meccsbe a hazaiakat: a Loki csapatkapitánya 25-26 méterről, ballal bombázott egy szabadrúgást a jobb felsőbe (1-2).

A 78. percben Szatmári begyűjtötte második sárgáját, miután a csereként beállt Thorral szemben szabálytalankodott, így megfogyatkoztak a vendégek. Néhány perccel később Kampetsis lezárhatta volna a mérkőzést: a DVTK támadója egyedül lépett ki, Megyerire vezette a labdát, ám a Loki kapusa javította korábbi hibáját, és hárította a ziccert.

A 87. percben hatalmas tűzijáték alakult ki a diósgyőri kapu előtt: Odyntsov két alkalommal is hatalmasat védett. Két perccel később azonban már tehetetlen volt a fiatal kapus, egy balról betett labdát Kusnyír 8 méterről fejelt a bal felsőbe (2-2). A 90. perc után még Bárány próbálkozott fejjel, ám ez igazi veszélyt már nem hordozott magában, így 2-2-re végzett egymással a két csapat.

NB I, 18. forduló

Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2-2 (Dzsudzsák 62., Kusnyír 89., ill. Bényei 50., Jurek 57.)

Kiállítva: Szatmári 78.

DVSC: Megyeri - Kusnyír, Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi J.  Manrique (Lagator, 80.), Szuhodovszki (Loncar, 63.) - Szécsi (Thor, 63.), Dzsudzsák, Oliveira (Kyziridis, 63.) - Bárány

(cserék: Erdélyi, Baranyai, Batai, Bódi, Kyziridis, Lagator, Loncar, Ojediran, Romanchuk, Tuboly, Thor, Vajda)

DVTK: Odyntsov - Gera, Szatmári, Lund, Bokros (Stephen, 88.) - Bényei (Popadiuc, 79.), Holdampf, Vallejo - Jurek (Pernambuco, 64.), Edomwonyi (Acolatse, 64.), Pozeg Vancas (Kampetsis, 79.)

(cserék: Bánhegyi, Acolatse, Csirmaz, Demeter, Farkas, Kampetsis, Pernambuco, Popadiuc, Stephen, Szamosi)

Olvastad már?
“Kuznyecov egy karrierista edző, a saját pályafutása fontosabb neki, mint a klub víziója”: 600 millió oka volt a Diósgyőr nem is olyan meglepő váltásának - a háttér
Minden, amit a DVTK és vezetőedzője, Kuznyecov Szergej látszólag hirtelen, de közel sem előzmény nélküli válásáról tudni lehet.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Dárdai Pál
A 26 éves szélső, Fabian Reese a napokban a csapat nevében látogatást tett Dárdai otthonában, a célja pedig az volt, hogy meggyőzze a magyar trénert a júniusban lejáró szerződésének meghosszabbításáról.
Magyarokat igazol?
Csepregi György
Három magyar játékos (ebből egy játszik itthon) van a belga élvonalba feljutó Beerschot magyar sportigazgatójának, Csepregi Györgynek a listáján. (Sportrádió)
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Tovább az összes átigazoláshoz