Fotó: dvtk.hu

Csabai csoda az NB II-ben: A 95. percben menekült meg a kieséstől a nagy múltú csapat - videó

A Békéscsaba egy 96. percben fejelt góllal 2-1-re verte a Tiszakécskét, ennek köszönhetően még van esélye, hogy az utolsó fordulóban kiharcolja az osztályozót jelentő helyek egyikét.
Budai László 2023. május 15., hétfő 21:58
Fotó: dvtk.hu
A Békéscsaba egy 96. percben fejelt góllal 2-1-re verte a Tiszakécskét, ennek köszönhetően még van esélye, hogy az utolsó fordulóban kiharcolja az osztályozót jelentő helyek egyikét.
Szerző: Budai László 2023. május 15., hétfő 21:58

Nagy lendülettel kezdte a Békéscsaba a hazai, Tiszakécske elleni hétfői, NB II-es bajnoki mérkőzést, amely sorsdöntő volt a lila-fehérek szempontjából. Mindenképp nyerniük kellett ugyanis ahhoz, hogy az utolsó fordulóra még maradjon esélyük az osztályozó kivívására.

Ennek megfelelően a Csaba már az 5. percben vezetést szerzett: Mikló jobb oldali szögletet Bora csúsztatott a rövidről, az ötös sarkáról a hosszúba (1-0). Sokáig nem alakult ki komolyabb lehetőség, majd a 38. percben egyenlíthettek volna a vendégek: egy sokadik, rosszul középre ívelt szabadrúgást Póser nem tudott lehúzni, kiejtette a kezéből a labdát, amelyet Csáki bombázott "estében", az üresen maradt kapu fölé.

A második játékrészt a Kécske kezdte úgy, ahogy a Békéscsaba az elsőt: Zamostny jobb oldalról, laposan a hosszú felé lőtt labdát Horváth Z. és Kiprich kotort közös erővel, másfél méterről a kapuba (1-1) - végül előbbinek adták a gólt.

Nem sokkal később közel voltak a vendégek a vezető találat megszerzéséhez is, előbb Póser öklözött csúnyán a labda mellé, de végül sikerült a vendégeknek menteni a kapu torkában, majd Bora mentett nagyot Zamostny elől.

Az utolsó percekben Márisnak volt még egy balról leadott lövése, amely elment a kapu előtt, pár percre rá pedig Zádori lövését blokkolták. Amikor úgy tűnt, nem lesz már több gól, akkor - azok után, hogy fél perccel azelőtt a vendégek Póser előre jövetele miatt üres kapura támadhattak - Bora felperdülő labdáját Albert fejelte a 95. percben 8 méterről a bal alsóba. Ezzel a Békéscsaba bár centikre volt a harmadosztálytól, egyelőre(?) mégis megmenekült a kieséstől, a Tiszakécske pedig kis híján bennmaradást ünnepelhetett, de még nem biztos a jövő évi, második ligás tagsága.

A Békéscsaba az utolsó fordulóban Ajkára látogat, és ott is muszáj lesz nyernie, emellett a bennmaradásához az is kell, hogy a Nyíregyháza (amely a Szegedet fogadja) vagy a Szentlőrinc (amely Kazincbarcikára látogat) ne győzzön.

Videón a győztes gól (a bejegyzés második oldalán)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

NB II, 37. forduló

Békéscsaba-Tiszakécske 2-1 (Bora 4., Albert 95., ill. Horváth Z. 48.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz