Bulgária: Miközben a magyar válogatott Eb-selejtezőt játszik a stadionban, kint elszabadulhat a "békés" pokol

November 16-án, helyi idő szerint 17 órakor (azaz a zártkapus bolgár-magyar Eb-selejtező kezdetétől) tüntetést hirdettek meg a bolgár ultrák a Vaszil Levszki Nemzeti Stadion mellett, ahol a szövetség vezetőségének azonnali lemondását követelik majd a drukkerek.
Csakfoci.hu 2023. november 14., kedd 18:18
November 16-án, helyi idő szerint 17 órakor (azaz a zártkapus bolgár-magyar Eb-selejtező kezdetétől) tüntetést hirdettek meg a bolgár ultrák a Vaszil Levszki Nemzeti Stadion mellett, ahol a szövetség vezetőségének azonnali lemondását követelik majd a drukkerek.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 14., kedd 18:18

"Nemzeti összefogás és békés tiltakozás Borislav Mihailov elnök és a labdarúgásunk elmúlt 18 évének inkompetens vezetői ellen! Most vagy soha - jövünk, hogy hallassuk a hangunkat és hogy azonnal lemondjanak! A bolgár szurkolóknak elegük van, és felelni fognak!" - szól a Facebookon közzétett hirdetmény, amelyre már eddig is ezernyi reakció érkezett már.

"Tettekre van szükség, nem szavakra, ezért kell kimenni az utcára" - teszik hozzá a bolgár ultrák, akik zászlókkal, transzparensekkel, pirotechnikai eszközökkel és persze a hangjukkal, illetve megjelenésükkel igyekeznek majd kikényszeríteni Mihailovék távozását. A szervezők mindenkit megkértek, hogy terjesszék a tüntetést hírét, például a közösségi oldalakon.

A drukkerek a szövetség (BFS) elnökségének lemondása mellett elvárják, hogy legkésőbb 2024 februárjáig egy új vezetőséget választó kongresszust hívjanak össze.

"18 év elég volt! Bulgária mára egy futballtörpévé vált! A labdarúgás a hazánkban minden szinten amatőr! A korrupció a legmagasabb szinteken is jelen van, ami undorító, de jól elrejtett. Borislav Mihailov, Yordan Lechkov, Emil Kostadinov és a többi vezető hanyagságának, amatőrizmusának és felháborító tevékenységének most kell véget vetni, és véget is fogunk!

Fontos! A tüntetés BÉKÉS legyen! Rendkívül fontos, hogy minden bolgár rajongó véleményét és álláspontját kifejezzük, használjatok transzparenseket, zászlókat, pirotechnikát (ne használjatok bombákat, és ne lépjetek fel agresszívan a rendfenntartó erőkkel szemben, nekik is ugyanúgy elegük van, mint nekünk), és fejezzétek ki a véleményeteket úgy, hogy a média pozitívan tudósítson arról! Minden agressziót és szabályszegést ellenünk fognak felhasználni, és lumpeneknek, fizetett provokátoroknak stb. fognak nyilvánítani minket - és pontosan ezt várják el a BFS-ben.

Tudjuk, hogy az érzelmek magasra csapnak majd, de fejezzék ki demokratikusan és a törvényeknek megfelelően, hogy mit gondolunk róluk" - áll a felhívásban, amely tehát a közelmúlt több legendás játékosát (Lechkov, Kostadinov, stb.) is célkeresztbe tette vezetőként végzett munkája miatt.

A jelek szerint tehát a csütörtöki Eb-selejtező kapcsán sorozatos öngólokat rúgó bolgár szövetség - amely már hárít és áttolná a felelősséget a történtek miatt - mégis megkapja, amitől tartott, és ami miatt el akarta költöztetni a mérkőzést Szófiából - hogy aztán mégis a fővárosban rendezzék meg a selejtezőt. Igaz, a zártkapus találkozón nem lehetnek ott a jelek szerint joggal elégedetlen ultrák, de a Vaszil Levszki Nemzeti Stadion közelében kinyilvánítják majd egyértelmű véleményüket.

Szerinted lesz hatása a stadionmizériának a bolgár-magyar mérkőzésre? Az aktuális kérdés a csakfoci.hu címlapján, lejjebb görgetve, a "További friss hírek" alatt és a "Magyar válogatott hírek" felett található meg. Kattints és szavazz!

Ráadásul már nem csak a szurkolók támadják a szövetséget...

Olvastad már?
Bolgár-magyar: Nem marad következmények nélkül, hogy zárt kapus lesz az Eb-selejtező - itt az ígéret
Bulgária sportminisztere szerint felelősségre vonják azokat, akik miatt nem lehetnek szurkolók a bolgár-magyar Eb-selejtezőn.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Tovább az összes átigazoláshoz