Fotó: Wikipedia

Pofátlanság: A bolgár szövetség szerint nem ők a hibásak az elmúlt napok káoszáért - közleményben találták meg a fő bűnöst

Érdekes módon a bolgár szövetség nem magát látja az elmúlt napok kaotikus történéseinek felelőseként.
Budai László 2023. november 14., kedd 12:48
Fotó: Wikipedia
Érdekes módon a bolgár szövetség nem magát látja az elmúlt napok kaotikus történéseinek felelőseként.
Szerző: Budai László 2023. november 14., kedd 12:48

Ahogyan arról beszámoltunk, a Magyar Labdarúgó Szövetség megerősítette a csakfoci.hu délelőtti értesüléseit, és bejelentette, hogy lesz csütörtökön bolgár-magyar Eb-selejtezős mérkőzés, méghozzá Szófiában. Az MLSZ közleményében nem ment el szó nélkül az elmúlt napok kaotikus eseményei mellett sem.

(...) amit a rendező szövetség művelt az elmúlt hetekben, példátlan, teljes mértékben indokolatlan és súlyosan sportszerűtlen. Még egy családi nyaralást sem lehet így megszervezni, nemhogy egy komoly téttel bíró, emberek sokaságát érintő és milliókat érdeklő nemzetközi labdarúgó mérkőzést

- írták, ami nem meglepő azok után, amit a bolgár szövetség művelt a meccs megrendezésével. Az MLSZ mellett természetesen a Bolgár Labdarúgó Szövetség is beszámolt a hivatalos fejleményekről, és maguk helyett sikerült más bűnbakot találni.

"Plovdiv önkormányzatának példátlan döntése megsértette a Hristo Botev stadion használatára vonatkozó előzetes megállapodást, és megtagadta, hogy a bolgár válogatott a következő európai selejtezőmérkőzését a létesítményben rendezze meg. Emellett szintén megtagadta az ezt követő kommunikációt minden érdekelt fél, köztük az állami hatóságok között. Ezek után az UEFA ma elrendelte, hogy a Bulgária–Magyarország mérkőzést a szófiai Vasil Levski Nemzeti Stadionban játsszák 2023. 11. 16-án 18.00 órakor, zárt kapuk mögött."

A bolgár szövetség szerint tehát nem az ő felelősségük volt a kialakult helyzet, hanem Plovdivé, más kérdés, hogy a szövetség akarta elvinni az eredetileg Szófiába kiírt találkozót, mert félt az elnök ellen szervezett tüntetéstől, és emiatt a szurkolók stadionba való bejutását sem engedélyezte.

Hozzáteszik még, hogy az UEFA mostani döntését az alapján hozta meg, hogy a Bolgár Fővárosi Rendőrség biztosította őket: "elkötelezett a közrend védelmében a mérkőzés előtt, alatt és után." A rendőrség pedig ezt úgy garantálta, ha az UEFA elrendeli, hogy zárt kapus lesz a találkozó.

Szerinted lesz hatása a stadionmizériának a bolgár-magyar mérkőzésre? Az aktuális kérdés a csakfoci.hu címlapján, lejjebb görgetve, a "További friss hírek" alatt és a "Magyar válogatott hírek" felett található meg. Kattints és szavazz!

Olvastad már?
Bolgár-magyar: Mindegy, hogy hol, de nyerni kell - méghozzá így
A jövő évi, németországi Európa-bajnokságra való kijutás szempontjából sorsdöntő selejtező-mérkőzést játszik a magyar válogatott csütörtökön 18.00-tól Bulgáriában. Az összecsapást te is élőben követheted majd az M4 Sporton, a találkozót pedig még izgalmasabbá teheted egy kis sportfogadással, amihez lejjebb tippeket is adunk.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
U21-es válogatott
Szélesi Zoltán
Beigazolódott a Csakfoci korábbi értesülése: Szélesi Zoltán veszi át az U21-es magyar válogatott irányítását.
Tovább az összes átigazoláshoz