Fotó: honvedfc.hu

A Honvéd edzője: "Az utóbbi hat hónapban most játszott a legjobban a Fradi", Csercseszov: "Nem nehéznek nevezném az elmúlt időszakot, inkább szerencsétlennek" - NB I-es értékelések

Az NB I 27. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Póczik Dávid 2023. április 15., szombat 22:51
Fotó: honvedfc.hu
Az NB I 27. fordulójának szombati játéknapján három mérkőzést rendeztek - így értékelték a vezetőedzők a látottakat.
Szerző: Póczik Dávid 2023. április 15., szombat 22:51

Kecskemét-ZTE 3-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Szabó István (KTE): - Jól fel tudtunk készülni, mostanában sok ZTE-mérkőzést láttam, lett egy bizonyos tapasztalatom, hogy ők mit szeretnének játszani. Általában nem területet védenek, hanem emberre mennek és a kreatív játékosainkat felkészítettük, hogy mi lehet a jó ellenszer ez ellen. Nekünk ma elég sok minden sikerült, nekik kevésbé, így szerintem megérdemelt a győzelmünk. Köszönjük a dicséretet, de én nem venném a bátorságot, hogy most magunkról szép dolgokat mondjak. Jó visszajelzés a közönség reakciója, végig buzdítják a srácokat és tetszik nekik ez a játék. Minden héten focilázban ég Kecskemét, mert idegenben is sokan elkísérik a csapatot, ez nagyon jól esik nekünk és reméljük, hogy nagyon sokáig kitartanak mellettünk. Természetesen nagyon jó érzés, amikor a nevemet skandálják. (m4sport.hu)

Ricardo Moniz (ZTE): - Mindenképpen gratulálni szeretnék a Kecskemétnek, nagyon jó csapat. Nem tudtuk a saját játékunkat játszani, nem tudtunk magasan presszingelni, rendre elveszítettük a párharcokat, a saját 16-oson belül is elveszítettük a labdákat és ha ez így alakul, akkor nyilván nem jön a győzelem. Németh és Klausz új energiát, új lendületet vitt a játékba, megváltoztatták a játék menetét, ebből is látszik, hogy mire képesek a fiatalok. Ha például Klausz belövi azt a nagy helyzetét, akkor egészen másképp is alakulhatott volna a találkozó, de a 3-0 nagyon megtörte a csapatot. Meg kell őrizni a hidegvérünket és nem szabad félelemmel játszani, a mai játékunkon kicsit ezt éreztem. Az fáj igazán, hogy nem tudtuk a saját stílusunkat kibontakoztatni, ezért veszítettünk. (m4sport.hu)

Mezőkövesd-Vasas 1-4

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Kuttor Attila (Kövesd): - Volt egy rövidzárlatunk, amiből fordított az ellenfél, utána pedig nem tudtunk újítani. A meccs elején nem volt benne, hogy ez így fog végződni, de megbüntettek minket. Sérülés miatt kellett lehozni David Babunskit, mint ahogyan a mérkőzés előtt a bemegelítésnél Prudnikov esetében, míg a mérkőzés közben Karnitskinek kifordult az ujja, de azt visszarakták és tovább tudott játszani. Nem szabad elkövetni azokat a hibákat, amiket megbüntettek, nem lehet elcsúszni utolsó emberként. Sok apróság volt, ami sajnos most büntetve lett. (m4sport.hu)

Desits Szilárd (Vasas): - Már az előző meccsen is szervezettek voltunk és rendben volt a csapategységünk, bár az a találkozó még nem úgy sült el, ahogy szerettük volna. Mi akkor is láttuk a csapatban azokat az elemeket, amikre lehet építeni hosszútávon. A mai meccset is ezekre az alapokra építettük, csak egy kicsit emeltük a fokozatot, frissültek a játékosok, tisztult a fejük is az előző kudarcok miatt és ebből ez jött ki. A meccs eleje nem volt meggyőző, de rendeztük a sorokat és az első félidőben meg tudtuk fordítani a mérkőzést. A szünetben még fokoztuk ezt, kijavítottuk a hibákat és stabilizáltuk a csapatot. Nagyon örülünk ennek a győzelemnek, már nagyon kellett, ezzel elnapoltuk az eredményhirdetést, aztán pedig készülünk majd a következő mérkőzésre. (m4sport.hu)

Ferencváros-Honvéd 3-0

A mérkőzésről ide kattintva olvashatsz bővebben!

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): - Nem feltétlenül nehéznek nevezném az elmúlt időszakot, sokkal inkább szerencsétlennek. Nagyon sok sérültünk volt és nagyon sok olyan párharcot nem sikerült megnyernünk, amiben közrejátszott a szerencsétlenség. A nehéz periódus nem ilyen, hiszen láttam, hogyan edzenek a fiúk napról-napra. A nehéz periódus az, amikor nincs meg az akarat és sajnos a fociban benne van az, hogy nem tud nyerni mindig az ember. Ilyenkor két válaszút van, vagy összekovácsolja a játékosokat és összetart egy csapat, vagy szétmegy. Jól játszottunk, megérdemelten nyertünk és nagyon örülök annak, hogy a szurkolóink maximálisan mögöttünk voltak. Sokszor elmondtam már, a Fradinak van a világon a legjobb szurkolótábora, nagyon köszönöm, hogy buzdítottak minket a mai meccsen is. Zachariassennek fájdalmai vannak, nagyon remélem, hogy nem komoly a sérülése. Nagyon sokat számít, hogy a sérültjeink közül Ryan Mmaee és Tokmac is visszatért, maximális minőséget hoztak a csapatba.

Dean Klafuric (Honvéd): - A sérülésekkel kapcsolatban még nincsenek pontos diagnózisok, így túl korai lenne erre reflektálni. Az eredmény miatt természetesen csalódott vagyok, nem hízelgő ránk nézve, de a Fradinak szeretnék gratulálni, mert jobban játszott. Összeadódtak a hibáink, de dicsérni kell a Fradi játékosainak egyéni kvalitásait is. A találkozó elején sem játszottunk túlságosan jól, talán egy kicsit kompaktabbak voltunk, mint a meccs későbbi szakaszában, de ettől függetlenül túl mélyen védekeztünk, nem ezzel a mentalitással akartunk kijönni a pályára. Ugyanakkor hangsúlyozni kell azt is, hogy a Fradi ma rendkívül jól játszott, az utóbbi hat hónapot nézve talán most játszottak a legjobban a Monaco elleni EL-meccs óta, azóta nem láttam őket ilyen jól játszani. Energia, akarat és a támadóharmadban mutatott teljesítmény tekintetében is kiválóan teljesített a Fradi, ez volt a fő oka annak, hogy ennyire irányítani tudták a mérkőzést és hogy mi az első harminc perc után nem tudtunk jobban teljesíteni. Talán egy picit félénken jöttünk ki a mai meccsre, nem úgy teljesítettünk, ahogyan tudtunk volna. A második félidőben voltak olyan időszakok, amikor kreatívabb összjátékokat tudtunk bemutatni és sikerült eljutni a Fradi védekező harmadáig. Ugyanakkor látni kell azt is, hogy ez csak egy meccs, az FTC pedig a tabella élén áll, nekünk az a feladatunk, hogy a következő meccsre koncentráljunk, még hat meccs van hátra. A helyzetünk nem változott sokat az előzőekhez képest, és nem is nagyon gondolhattuk azt, hogy idejövünk a Groupamába és azáltal jutunk feljebb a tabellán, hogy megverjük a Fradit. A helyzetünk változatlan, annak örülhetünk, hogy azok a csapatok, amelyeket beérhetünk, ma kikaptak, számunkra kedvező eredmények születtek.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz