Doll bemutatkozott a Bundesliga-csapatánál: "A pálinkát még elhozom Budapestről"

Hivatalosan is bemutatták új csapatánál Thomas Dollt, aki a visszatéréséről, a Hannover jelenlegi helyzetéről és céljairól, valamint egy kisebb kitérő erejéig Budapestről is szót ejtett a Fradi augusztusban menesztett edzője.
Csakfoci Admin 2019. január 28., hétfő 18:51
Hivatalosan is bemutatták új csapatánál Thomas Dollt, aki a visszatéréséről, a Hannover jelenlegi helyzetéről és céljairól, valamint egy kisebb kitérő erejéig Budapestről is szót ejtett a Fradi augusztusban menesztett edzője.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. január 28., hétfő 18:51

A Hannover sajtótermében nyolc perces késéssel kezdődött a korábbi Fradi edző, Thomas Doll bemutatása, aki tíz és fél év után tért vissza Németországba. Az 52 éves szakember készséggel állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére a közel negyven perces eseményen. Az alábbiakban nem a teljes sajtótájékoztató teljes tartalma olvasható, az eseményen elhangzottak közül a lényeges részeket emeltük ki.

Először is szeretnék mindenkit üdvözölni. Hatalmas élmény, hogy ilyen nagy érdeklődés övez. Szeretném mielőbb megismerni a csapatot, hogy kidolgozzuk az edzésprogramot és ezzel együtt bizalommal legyünk egymás iránt.

A legfontosabb dolognak tartom, hogy a csapatot rendbe tegyem, és a meghatározott célokat, vele együtt a pontszámot is elérjük közösen.

Természetesen tudom, hogy milyen bizonytalan helyzetben vagyunk. Most az optimizmus szellemében kell dolgoznunk, nem is szlogenekkel, hanem kőkemény munkával és bizalommal – kezdte Thomas Doll a bemutatkozó sajtótájékoztatóján hétfő délután.

A német szakvezető újságírói kérdésre elmondta, milyen érzésekkel töltötte el, hogy több mint tíz év után újra Németországban dolgozhat.

Sok éve dolgozok a labdarúgásban, és ahogy említettem voltam már hasonló helyzetben korábban is, amikor a Hamburgnál dolgoztam.

Fontosnak tartom, hogy megmutassam kemény, szívós munkával elérhetőek a célok. Továbbá az sem elhanyagolandó, hogy a srácok is higgyenek a közös munkában, és jobb teljesítményre lehetnek képesek. Boldog vagyok, hogy újra itt lehetek, hiszen a Bundesliga az egyik legjobb bajnokság a világon.

Hálás lehetek Horst Heldtnek (sportigazgató – a szerk.) és Martin Kindnek (klubelnök – a szerk.), akik megadták az esélyt, hogy itt dolgozhassak. Idővel állandó segítőm, Ralf Zumdick is itt lesz, akivel több éve együtt dolgozunk.

Olvastad már?
Doll segítője állítja: "A helyzetünk már előtte is nehéz volt" – ez okozta a vesztüket
Thomas Doll állandó segítője, Ralf Zumdick elmondta, miért kellett tavaly augusztus végén távozniuk a Ferencvárostól.
Elolvasom

Doll kiemelte, mindent meg fognak tenni a kiesés ellen vívott harcban.

Szeretném gyorsan megismerni a csapatot, és az a legfontosabb mostantól, hogy minden percben velük legyek. A Bundesligában nehéz kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, azonban a most rendelkezésre álló időt ki kell használni. A srácok meg tudják csinálni, bízok bennük. 

Pénteken egy kiváló hangulatú stadionban játszunk a Leipzig ellen, nehéz mérkőzésre számítok, és ezzel együtt tisztelem az ellenfelet is. Fontos hét előtt állunk, nem ismeretlen számomra ez a helyzet, hiszen korábban is dolgoztam hasonló körülmények között.

Újságírói kérdésre elárulta, látta-e a Dortmund elleni bajnokit, valamint mi a taktikai elképzelése.

Mindig szívesen nézek meccseket és ezzel együtt csapatokat, akár Budapesten is. Az utóbbi időben Bundesliga játékosokat tekinthettem meg. Szeretnénk megtalálni egy olyan taktikai alakzatot, amelyben jól tudunk játszani. Nemrég még Horst felhívott és megkérdezett, lenne-e kedvem elvállalni a vezetőedzői posztot Hannoverben. Kalandosnak találtam az egészet, szombaton a TV-ben követtem a Dortmund elleni mérkőzést. Nagyon jól informált voltam a Hannoverrel kapcsolatban, így elvállaltam a munkát.

Biztos vagyok benne, hogy mentális okok húzódnak meg a csapat rossz teljesítménye mögött, és ezeket ki kell javítanunk. A srácok ebben a nehéz időszakban fejben elvesztek, de fontos, hogy a videóelemzések során majd beszéljünk a hibákról, és ezeket megpróbáljuk kijavítani.

Meglátjuk, hogy ez a hét mire lesz elég a pénteki mérkőzést megelőzően, és ha sikerül nyerni, akkor elindulhatunk felfelé. Képesnek érzem arra a keretet, hogy bentragadjon a ligában, ez nem okozhat problémát. Fociedzőként mindig készen állok arra, hogy akár nyáron akár télen kell átvennem egy csapat irányítását.

Doll a Budapesten eltöltött időszakáról is nyilatkozott.

Természetesen nagyszerű időszakot töltöttem el Magyarországon, nemhiába kaptam 160 Whatsapp és SMS-üzenetet tegnap és ma. Nagyon sokan gratuláltak nekem, hogy újra a Bundesligában dolgozhatok. Külföldön megtanultam, hogy ugyanúgy hatalmas teljesítményre van szükség ahhoz, hogy megálld a helyed. Nagyszerű csapatok ellen játszhattunk. Ma megnéztem a Hannover stadionját, ami gyönyörű és az edzőközpont kiváló felépítéssel rendelkezik.

Végül azt is elárulta, mit hoz magával a pénteki debütáláshoz.

Olyan gyorsan kellett bepakolnom, hogy nincs is semmi nálam. De a legjobb, ha a pontokat a kofferembe begyűjthetjük. A pálinkát még Horst Heldtnek később elhozom Budapestről (nevet).

Olvastad már?
Thomas Doll tényleg a Bundesligában lett edző 10 év után - hivatalos
A Dortmund elleni 1-5 és André Breitenreiter menesztése után a Bundesligában a kiesés ellen menekülő Hannover 96 a legutóbb a Ferencvárosnál dolgozó Thomas Dollt nevezte ki vasárnap vezetőedzőnek - érkezését kora este jelentették be.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Tovább az összes átigazoláshoz