Akár már vasárnap este kinevezhetik Thomas Dollt a Bundesliga első osztályában a 17., utolsó előtt helyen álló Hannover 96 vezetőedzőjének – értesült az egyik legolvasottabb német napilap, a Bild. A Hannover a Borussia Dortmund elleni, idegenbeli 5-1-es vereség után menesztette André Breitenreiter vezetőedzőt és a németek szerint a napok óta a hírekben szereplő Doll a topjelölt a kispadra, az ugyancsak komolynak tűnő kiszemeltek (például Mirko Slomka vagy Felix Magath) pedig már kiestek a kalapból.

A Bild szerint ha a Doll-üzlet mégis bedőlne, ideiglenes edzőként a klub volt játékosát (majd későbbi másodedzőjét), a jelenleg Stuttgartban dolgozó Steven Cherundolót nevezheti ki a klubvezetés.

Doll legutóbb 2008 tavaszán dolgozott edzőként a német labdarúgásban, akkor a Bundesligában 13., a Német Kupában viszont döntős Borussia Dortmund kispadján ült. Az edző azóta Törökországban, Szaud-Arábiában, majd Magyarországon is megfordult, a Ferencvárosnál 2013 decembere és 2018 augusztusa között irányította a szakmai munkát, bajnoki címet és három Magyar Kupát is nyerve a zöldekkel. 2016-ban az év edzője volt Magyarországon.

FRISSÍTÉS: A Hannover nem sokkal 18:30 után bejelentette Doll szerződtetését. A tréner 2020 nyaráig írt alá és a Ferencvárosnál is vele dolgozó segítőjét, Ralf Zumdickot is magával viszi.