A botrányos hét után kirúgták a száműzött Szalai edzőjét - hivatalos

Hétfőn menesztette posztjáról Achim Beierlorzer vezetőedzőt a német Bunesligában szereplő és Szalai Ádámot is (még?) foglalkoztató Mainz csapata.
Dudás Gábor 2020. szeptember 28., hétfő 17:14
Hétfőn menesztette posztjáról Achim Beierlorzer vezetőedzőt a német Bunesligában szereplő és Szalai Ádámot is (még?) foglalkoztató Mainz csapata.
Szerző: Dudás Gábor 2020. szeptember 28., hétfő 17:14

Mint ismeretes, Szalai Ádámmal és a nyilvánossággal is közölte a múlt héten a német Bundesligában szereplő Mainz, hogy a továbbiakban nem tart igényt a magyar válogatott csatár szolgálataira, így a rutinos játékos új klubot kereshet magának.

A Mainz arról nem tett említést, miért kell mennie a csapatnál már másodszor megforduló, a közönség által is kedvelt támadónak, de a német sajtóban megírták, hogy Szalait álíltólag egy elmérgesedett bérvita miatt tették ki azonnali hatállyal a keretből, a játékos felháborodott német ügynöke, Oliver Fischer szerint viszont a támadó nem tett semmi olyat, amiért büntetni kellene ő.

Múlt szerdán aztán a csapattársak is a magyar légiós mellé álltak és tüntetőleg nem voltak hajlandóak részt venni a délutáni edzésen, mondván a klubnak vissza kellene vonnia a Szalai “száműzéséről” szóló bejelentését.

A bojkott azonban nem járt sikerrel, csütörtöktől a keret újra együtt edzett, kivéve Szalait, aki a második csapattal készülhet csak. Így nélküle kapott ki csúnyán, 4-1-re hazai pályán a Mainz az újonc Stuttgarttól a hétvégén,

ami a magyar csatár ügyében magát semlegesnek feltüntetni próbáló (de a háttérben állítólag a támadó száműzését ellenző) vezetőedző, Achim Beierlorzer állásába került.

A német klub hétfőn jelentette be, hogy menesztette posztjáról a tíz hónapja kinevezett trénert, akinek a hírek szerint végérvényesen megromlott a viszonya a Szalai-témában is főszereplőnek tűnő sportigazgatóval, Rouven Schröderrel. Beierlorzer munkáját ideiglenesen az eddigi segédedző, Jan-Moritz Lichte veszi át.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Kecskemét
Uros Djuranovic
A szerb élvonalbeli Kolubara együttesében folytatja Uros Djuranovic, aki Kecskeméten létszámfölöttivé vált.
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz