Hétfő este érkezett a váratlan hír, hogy a továbbiakban nem számít Szalai Ádám szolgálataira a Bundesligában szereplő Mainz, amely sportigazgatója, Rouven Schröder, elmondta, közölték a magyar válogatott játékossal, hogy nem szerepel a klub szakmai terveiben és valószínűtlen, hogy megkapja azt a játékidőt ebben a szezonban, amelyben reménykedik.

Másnap a Bild megírta, hogy információi szerint Szalait egy elmérgesedett bérvita miatt azonnali hatállyal kitették a csapatból, a játékos ügynöke, Oliver Fischer azonban azt mondja, a támadó nem tett semmi olyat, amiért büntetni kellene ő.

– A Mainz eljárása elképesztő és elfogadhatatlan. Ádám sem a pályán, sem azon kívül nem tett olyat, amiért ezt érdemelné. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy a csatár hirtelen már nem szerepel a szakmai tervekben, és még az edzéseket sem látogathatja. Mindenki számára nyilvánvaló, hogy az elküldésének nem sportszakmai okai vannak.

Fontosnak tartom megemlíteni Ádámmal kapcsolatban, hogy a koronavírus-járvány miatti fizetéshalasztásokat mindig elfogadta.

Nemcsak támogatta a klub ezen kéréseit, hanem a szkeptikus játékosokat is meggyőzte arról, hogy ez a helyes megoldás – idézi a Transfermarkt.de az ügynök Bildnek adott nyilatkozatát.

Egyedül edzett

A Bild szerdai beszámolója szerint Szalai reggel kilenckor megjelent a Mainz edzőközpontjában, Stephan Kuhnert kapusedzővel közösen bement az öltözőbe. Húsz perccel később civilben visszament a parkolóba az autójához. Percekkel később ismét megjelent az öltözőben, ahonnan edzőruhában távozott az erőnléti edzővel, Axel Busenkell-lel és egyéni edzéseket végzett.

A napilap hozzáteszi, a magyar válogatott csatár közel 84 perc tréning után, 11:27 órakor hajtott el autójával a mainzi edzőközpontból.