Hétfőn késő este beszámoltunk arról, hogy Szalai Ádám elhagyja a német élvonalbeli Mainz csapatát, miután Rouven Schröder sportigazgató egyértelmű kijelentést tett a magyar válogatott csatár jövőjéről.

Közöltük Ádámmal, hogy nem szerepel a szakmai terveinkben. Szerintünk valószínűtlen, hogy megkapja azt a játékidőt ebben a szezonban, amelyben reménykedik. Ami pedig fontos lenne számára a válogatott és a jövő évi Európa-bajnokság miatt. Azon a véleményen vagyunk, hogy a legértelmesebb, ha új csapatot keres magának – mondta hétfőn a DPA német hírügynökségnek Rouven Schröder, a klub sportigazgatója.

A Bild információi szerint Szalait egy elmérgesedett bérvita miatt azonnali hatállyal kitették a csapatból. Tavasszal a koronavírus-járvány miatt közös megegyezéssel csökkentették a játékosok fizetését a klubnál, de ígéretet tettek arra, ha a csapat újra talpra tud állni anyailag, akkor visszamenőleg pótolni fogják a kiesett fizetéseket.

A napilap úgy tudja, ez nem történt meg, Schröder sportigazgató megbeszélést tartott a játékosok tanácsával, amelynek Szalai is tagja, és közölte velük a pótlás elmaradását.

A magyar csatár heves vitába keveredett a Schröderrel, és rámutatott arra, hogy szerződés(ük) alapján járna nekik, amire a sportigazgató azonnal berekesztette a tárgyalást.

Szalai tavaly nyáron tért vissza a Mainzhoz, azonban az előző szezonban már nem tudta megismételni a piros-fehéreknél töltött első, 2009-től 2013-ig tartó időszakát: 12-szer volt a kezdőcsapat tagja a bajnokságban, összesen 1-1 gól és gólpassz volt a mérlege.

Új csapatot kell keresnie Szalainak: “Közöltük vele, hogy nem szerepel a szakmai terveinkben”