Mint ismeretes, Szalai Ádámmal és a nyilvánossággal is közölte már a német Bundesligában szereplő Mainz, hogy a továbbiakban nem tart igényt a magyar válogatott csatár szolgálataira, így a rutinos játékos új klubot kereshet magának.

A Mainz arról nem tett említést, miért kell mennie a csapatnál már másodszor megforduló, a közönség által is kedvelt támadónak, de a német sajtóban megírták, hogy Szalait álíltólag egy elmérgesedett bérvita miatt tették ki azonnali hatállyal a keretből, a játékos felháborodott német ügynöke, Oliver Fischer szerint viszont a támadó nem tett semmi olyat, amiért büntetni kellene ő.

Szerdán aztán a csapattársak is a magyar légiós mellé álltak és tüntetőleg nem voltak hajlandóak részt venni a délutáni edzésen, mondván a klubnak vissza kellene vonnia a Szalai “száműzéséről” szóló bejelentését.

A történteket követően a Mainz sportigazgatója, Rouven Schröder próbált tűzoltásba fogni és leült tárgyalni a futballisták képviselőivel a töténtek kapcsán. A Bild cikke szerint a játékostanács tagjai ismét felszólították a vezetőket, hogy nyíltan kérjenek bocsánatot Szalai Ádámtól, és engedélyezzék neki, hogy ismét a többiekkel edzhessen.

A megbeszélést követően Schröder sajtótájékoztatót is tartott, bejelente, hogy mintegy 24 órát követően véget ért a játékosok bojkottja, és hogy a belső kommunikáció problémái vezettek a “sztrájkhoz”.

Ez az egész nem volt egy szép pillanat a klub életében. Mindenki felfogta, hogy egy egészen furcsa helyzetbe kerültünk, eléggé elfajult ez az egész ügy. Tudjuk, hogy egy népszerűtlen döntést kellett meghoznunk, de tovább kell lépnünk. Minden úgy fog történni, ahogyan azt korábban bejelentettük.

Abban pedig biztos vagyok, hogy ilyen helyzetbe többé nem kerülünk. Csütörtök délelőtt mindent megbeszéltünk és levontuk a megfelelő következtetéseket. A továbbiakban keményen készülünk a szombati, Stuttgart elleni bajnokira – fogalmazott a vezető, aki továbbra is kitarott saját és a klub álláspontja mellett, mely szerint Szalai elbocsátásának szakmai, nem pedig anyagi okai vannak.

Megkérdezték arról Achim Beierlorzer vezetőedzőt is, hogy miért mentették fel Szalait az első csapat edzéseinek látogatása alól.

Úgy gondoltuk, komoly nehézséget okoz majd neki, hogy kezelni tudja a történteket – hangzott a tréner meglepő válasza, amely Schröder nyilatkozatához hasonlóan rámuatott, hogy Szalai ügye közel sem oldódott meg, azaz továbbra is nélküle képzeli el a Bundesliga-csapat a jövőt.

A magyar csatár csütörtökön már az U23-as keret tagjaival készült.

Mi továbbra is kitartunk az álláspontunk mellett, nem fogadjuk el harc nélkül Szalai Ádám kizárását a keretből. Azon leszünk, hogy Ádám a következő héten már ismét a csapattal készülhessen. Ádám nem keres magának új klubot, mert a Mainznál akar maradni – fogalmazott a 32 éves csatár ügynöke, Oliver Fischer, aki a beszámolók szerint a jogi lépéseket sem zárta ki folytatásként.