Mint ismeretes, Szalai Ádámmal és a nyilvánossággal is közölte már a német Bundesligában szereplő Mainz, hogy a továbbiakban nem tart igényt a magyar válogatott csatár szolgálataira, így a rutinos játékos új klubot kereshet magának.

A Mainz arról nem tett említést, miért kell mennie a csapatnál már másodszor megforduló, a közönség által is kedvelt támadónak, de a német sajtóban megírták, hogy Szalait álíltólag egy elmérgesedett bérvita miatt tették ki azonnali hatállyal a keretből, a játékos felháborodott német ügynöke, Oliver Fischer szerint viszont a támadó nem tett semmi olyat, amiért büntetni kellene ő.

Szalai egyelőre egyedül, a többiektől elszeparálva edz a Mainznál, eközben azonban a társak úgy döntöttek, lépéseket tesznek az ügy kapcsán. Pontosabban nem tesznek egy lépést sem: a Bild című napilap beszámolója szerint

a csapat megtagadta a részvételt a szerda délutáni edzésen, hogy ezáltal kinyilvánítsa szolidaritását a magyar játékossal. Az akcióval a társak azt kívánják elérni, hogy a klub vonja vissza hétfői nyilatkozatát, amely szerint a jövőben nem számítanak a válogatott csatárra.

A lap egyébként röviden meg is szólaltatta Szalait, aki azonban egyelőre nem kívánt hosszabb nyilatkozni.

Nem akarok még erről beszélni, óvatosnak kell lennem. Biztosan eljön majd az ideje annak is, amikor beszélhetek

– fogalmazott a 32 éves futballista.