Megint Kassaival foglalkozik egy bolgár élcsapat edzője: "Mi vagyunk az egyetlen európai klub, amely öt meccset játszott emberhátrányban"

A CSKA Szófia vezetőedzője szerint a bolgár labdarúgást azok a szakvezetők hátráltatják, akik 15-20 éve a posztjukon vannak.
Póczik Dávid 2022. november 16., szerda 16:07
A CSKA Szófia vezetőedzője szerint a bolgár labdarúgást azok a szakvezetők hátráltatják, akik 15-20 éve a posztjukon vannak.
Szerző: Póczik Dávid 2022. november 16., szerda 16:07

A bolgár első osztály 3. helyén álló CSKA 1948 Szófia vezetőedzője, Ljuboszlav Penev határozottan állítja, hogy a bolgár labdarúgás egyik fő problémája a játékvezetés - írja a bgonair.bg. Mint ismert, a Bolgár Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságát Kassai Viktor irányítja, igaz, Penev azt is elmondja, hogy bár a jelenlegi állapotokkal is elégedetlen, ez a probléma már hosszú ideje fenn áll Bulgáriában.

- Nem akarom, hogy a játékvezetők segítsenek, vagy hogy akadályozzanak minket. A bíráskodás az egyik fő probléma, és ezt egyszer és mindenkorra meg kell oldani. Ez már évek óta tart, a dolgoknak meg kell változniuk. A játékvezetőnek profinak és pártatlannak kell lennie.

Azt hiszem, mi vagyunk az egyetlen csapat Európában, amelyik öt meccset játszott emberhátrányban, ilyen rövid idő alatt. Egyet elvesztettünk, a másik négyet megnyertük, ezek tények

- nyilatkozta Penev a sajtótájékoztatón.

A vezetés, ami az egész folyamatot irányítja, ott van a probléma. Ha nincs eredmény, akkor változtatni kell. Ez minden vállalatnál megtörténik, de ez a vezetés már 15-20 éve itt van.

A sajtótájékoztató végén a szakvezető beszélt csapatáról és a közelgő világbajnokságról is, szerinte a bolgár egy "közepesen alacsony" színvonalú bajnokság, ezért nem vonzó a klasszis külföldiek számára.

- A játékosok kivétel nélkül nagyon jól edzenek. Minden mérkőzésen van valami pozitívum. Továbbra is pontokat akarunk szerezni és feljebb lépni a tabellán. Azt várom, hogy jó futballt mutassunk be, gólokat lőjünk.

Megnézem a világbajnokságot, de nem érdekel, ki lesz a győztes. Engem a bolgár válogatottak érdekelnek, és az, őket hogyan fejlesztjük tovább. Bulgáriában alacsony szinten van a bajnokság, nagyon messze vagyunk az európai színvonaltól, és nem várhatjuk el, hogy a világ futballjának sztárjai átigazoljanak ide. Bulgária nem vonzó célpont.

- zárta.

Olvastad már?
Kassai leváltását követeli két klub is Bulgáriában: "Ez a kaotikus helyzet a bolgár bíráskodást több tucat évvel vetette vissza"
A Botev Plovdiv kezdeményezett eljárást Kassai Viktor ellen, az akcióhoz már az éllovas CSZKA Szófia is csatlakozott. Kassai Viktor leváltását akarják elérni.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz