Klopp kiakadt a Liverpool szerinte elmaradt 11-ese miatt, Szoboszlait lepontozták a City-meccsen - videó

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere értetlenül állt egy játékvezetői döntés előtt a Manchester City elleni vasárnapi 1-1-es Premier League-rangadót követően, miközben Pep Guardiola dicsérte játékosait és az ellenfelet is. Szoboszlai Dominik kritikát is kapott.
Csakfoci.hu 2024. március 11., hétfő 9:34
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere értetlenül állt egy játékvezetői döntés előtt a Manchester City elleni vasárnapi 1-1-es Premier League-rangadót követően, miközben Pep Guardiola dicsérte játékosait és az ellenfelet is. Szoboszlai Dominik kritikát is kapott.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. március 11., hétfő 9:34

Mint ismeretes, 1-1-es döntetlennel ért véget a Liverpool és a Manchester City vasárnapi rangadója, de Jürgen Klopp szerint ehhez az is kellett, hogy a lefújás előtt csapata ne kapjon meg egy jogos 11-est. Ekkor a belga Doku találta el Mac Allistert a 16-oson belül, de a játékvezető, Michael Oliver sípja néma maradt.

- Mellkason találta - mondta Klopp a riportereknek. - Előtte hozzáért a labdához? Igen. Számít ez valamit, a pálya bármelyik pontján, ha a lábad ilyen magasan van? Előtte belerúghatsz a labdába, utána pedig itt van a lábad , és megúszod...

A játékvezetők azonban nem így látták, és a VAR sem jelzett a bírónak, hogy ellenőrizze még egyszer a döntését.

- Miért gondolhatta a VAR-stúdióban lévő fickó, hogy 'Á, ez nem egyértelmű és nyilvánvaló'? Mit ebédelhetett, ha azt gondolja, hogy ez nem egyértelmű és nyilvánvaló? - dühöngött a német, hozzátéve, hogy már nem akar foglalkozni az esettel.

- Már megtanultam, hogy semmi, amit mondok nem fog ezeken a dolgokon változtatni.

A Manchester City-t irányító Pep Guardiola eközben azt mondta, hogy a lebilincselő mérkőzés a két klub által az elmúlt években felállított színvonalról tanúskodik, és a spanyol menedzser elismeréssel adózott csapatának, amiért az a feszült légkörben is helytállt.

- Ez egy olyan mérkőzés, amely megmutatta, hol tart mindkét klub hosszú évek óta - mondta Guardiola. - A Liverpool a mi nagy ellenfelünk, és talán egy szezon volt, amikor picit visszaestek, de mindig ott lesznek az élen. Még 10 meccs van hátra, 30 pont, egy pont különbséggel. Még mindig ott vagyunk. Ez a fontos dolog - tette hozzá Guardiola, aki egyébként még mindig nem nyert közönség előtt az Anfielden, a City egyetlen győzelme a tréner irányítása mellett egy 2021-es, zárt kapuk mögött rendezett összecsapáson született meg.

Szoboszlai a célkeresztben: "Kicsit túl laza volt védekezésben"

A találkozón mintegy egy órát futballozó Szoboszlai Dominik produkciója kapcsán a szigetországi média egy része kritikusan fogalmazott. Elsősorban a kimaradt lehetősége és a szokottnál pontatlanabb játéka miatt.

The National News: 6

"Az első félidőben egyenlítenie kellett volna, de az eléggé őrizetlenül leadott fejesét a léc fölé küldte. A szünet előtt az övé volt csapata első kaput eltaláló lövése, egy távoli szabadrúgást védett Éderson."

The Guardian: 6

"Nagy feladat volt, hogy hat hét után egy ilyen intenzitású mérkőzésen kezdjen először, és ez meg is látszott rajta."

Goal.com: 6

"Kicsit túl laza volt védekezésben, de volt néhány felfutása, igyekezett lyukakat találni a City védelmén."

This is Anfield: 7

"A január vége óta először kezdő Szoboszlai lábában most csak ennyi energia volt, de mindent beleadott. A magyar próbálta a City életét megkeseríteni, egy fejesből kihagyott egy jó lehetőséget, és bár nem volt a legjobb formában, a több játékperc csak jót jelenthet a jövőre nézve. Egy óra után lecserélték."

The Independent: 7

"Jól helyezkedve fejelt nagy helyzetben a kapu fölé, és többször is elpuskázott egy-egy lehetőséget, hogy megjátssza a csapattársakat. Kicsit rozsdás volt, de rengeteg erőfeszítést tett, és jó helyzeteket alakított ki."

Liverpool.com: 6

"Az első félidő előrehaladtával egyre jobb lett, és úgy tűnt, hogy a szünet előtt a góllövők közé is felkerülhet."

NBC: 6

"Az első félidőben egy jó lehetőséget fejelt mellé, és nehezen tudott nagy hatást gyakorolni a játékra."

90min.com: 5

"Az erőteljes középpályásnak az első félidőben egy fejesnél jobban kellett volna céloznia, illetve gyakran pazarolta a labdát jó helyzetekben."

Liverpool Echo: 6

"A liverpooli letámadás vezetésére tett kísérletei eleinte kudarcba fulladtak, később feljavult, de fejjel egy jó lehetőséget puskázott el, egy szabadrúgását pedig védték."

Daily Mail: 6

"Veszélyes futásokat indított hátulról és volt egy jó lehetősége a szünet előtt. A sérülése után még játékpercekre van szüksége."

Olvastad már?
Embertelen összegre mondott nemet a Barcelona, edző fejelt le játékost a Serie A-ban - külföldi körkép
A legfontosabb és legérdekesebb vasárnapi hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz