Fotó: mlsz.hu

Hivatalos: Magyarország két Bajnokok Ligája-döntő megrendezésére is jelentkezett

Olaszország mellett csak Magyarország adta be pályázatát a 2026-os és a 2027-es Bajnokok Ligája-döntőre.
Nyikes Zoltán 2023. július 18., kedd 13:07
Fotó: mlsz.hu
Olaszország mellett csak Magyarország adta be pályázatát a 2026-os és a 2027-es Bajnokok Ligája-döntőre.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 18., kedd 13:07

Az Európai Labdarúgó Szövetség a hivatalos oldalán tette közzé, hogy mely szövetségek adták be pályázatukat a 2026-os és a 2027-es Bajnokok Ligája-, női Bajnokok Ligája-, Európa Liga-, valamint Európa Konferencia Liga-döntőre.

Ebből pedig kiderült, hogy a két férfi Bajnokok Ligája-finálé megrendezésére Magyarország és Olaszország jelentkezett.

Mindez persze nem teljesen meglepő hír, hiszen erről a szándékról már februárban, az Európa Liga-döntő előtt nyilatkozott a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor.

– Nagyon fontos az is, hogy nagyon jól sikerüljenek ezek a rendezések, mert nem titkolt célunk, hogy megpályázzuk a Bajnokok Ligája-döntő magyarországi rendezését is, és ebben nagyon fontos szerepe van annak, hogy jól szerveztük meg az Európa-bajnokságot, annak idején a Szuperkupát, volt női döntő, és ugye a COVID időszakában nagyon sok segítséget nyújtottunk az európai klubfutballnak, hogy le tudják a mérkőzéseket játszani itt, amíg más országban tiltva volt az ottani egészségügyi helyzet miatt. Mondhatom, hogy az UEFA egyik kedvenc helyszíne Budapest. Ha jól emlékszem, a következő "üres" időszak a BL-döntőt tekintve 2026 – mondta akkor Csányi.

Olvastad már?
Az ETO olyat tett, amit korábban csak egy csapat az NB II-ben: Több 100 millió forintról mondott le önként a klub
Az elmúlt években eddig az NB II-es klubok közül csak a Balmazújváros vállalta fel, hogy lemond az MLSZ által biztosított hazai labdarúgók szerepeltetéséért járó díjazásról, vagyis a vagyoni értékű jogokról. Ezt most az ETO is megtette és hetente jelenti be újabb és újabb légiósok igazolását. Győrben úgy gondolják, hogy külföldiekkel könnyebben elérhető az NB I, mint magyar játékosokkal, és úgy tűnik, az sem érdekli a klubvezetőket, hogy ezzel több 100 millió forintot buknak el ebben a szezonban. Nézzük a részleteket.
Elolvasom

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz